Recensies

Die Stille meiner Worte – Ava Reed

Hannah heeft haar woorden verloren in die nacht, toen haar tweelingzus Izzy werd vermoord. Wie zou nu over haar gedachten nadenken, haar zinnen afmaken en haar lachen voltooien? Niemand kan dat doen. Ongeacht wat de ouders van Hannah proberen, ze is stil.
Om Izzy niet te hoeven laten gaan, schrijft ze haar brieven. Schrijft en verbrand ze. Keer op keer.
Hannah kan niet ontsnappen aan de stilte van haar woorden. Totdat ze Levi ontmoet, die hard probeert te achterhalen wie ze werkelijk is …

3 Bibi Hearts

 

Bookcover:

downloadOh boy, ik moet zeggen dat ik toen ik het cover zag ik het boek meteen wou hebben ongeacht het verhaal. Wel moet ik er even bij zeggen dat tot nu toe alle boeken van Ava Reed fantastisch waren dus ik had geen enkel moment eraan getwijfeld dat deze tegen zou vallen.Toen ik dan ook nog de flaptekst las was ik meteen verkocht. Kijk dit mooie blauw dan. Als je goed kijkt zie je een meisje met een kat op haar arm. Dit is mij ook pas later opgevallen en achteraf nadat ik het boek had gelezen is het de hoofdpersonage Hannah en Mo (haar kat)

Verhaal:

Dit boek lees je uit verschillende perspectieven: de zicht van Hannah, uit de zicht van Levi en je ziet de brieven die Hannah aan Izzy schrijft. Hannah is 17 en eigenlijk een tweeling. Haar zus heet Izzy maar is door nog onbekende redenen overleden. Sinds die dag spreekt Hannah geen enkel woord meer. Het is alsof ze het praten is verleerd. Haar ouders wouden een nieuwe start en zijn verhuist. Ze heeft het nog best moeilijk want ook haar ouders zitten nog in de rouw periode. Toen haar vader haar per ongeluk op een avond Izzy noemt is de emmer vol en besluit Hannah iets te gaan veranderen. Ze gaat naar de kapper en laat haar blonde lange haar afknippen en zwart verven. Dit komt bij haar ouders hard binnen en ze weten niet meer wat ze nog met haar aan moeten. De ouders van Hannah besluiten om haar op een speciale school te sturen ( Sint Anna) waar meer mensen zijn die problemen hebben in het dagelijkse leven. Hannah is hier totaal niet mee eens en denkt haar ouders willen haar uit de weg hebben. Voordat het nieuwe schooljaar begint moeten alle nieuwe leerlingen 3 weken mee op camp. Hannah ziet er heel erg tegenop en doet dan ook wat eigenlijk niet mag. Ze neemt de kat Mo mee ( de kat was van haar zus Izzy).

In het camp ziet Hannah snel dat er allemaal mensen zijn die vechten met hun eigen demonen en dat iedereen een rugzak mee draagt. Tot ze op de 2e dag Levi (19)tegen komt , die de laatste keer mee gaat met het camp.Ook hij zit met dingen. Levi trekt het steeds weer naar Hannah toe maar hoe moet je met iemand praten die zijn stem is verloren. Zo beginnen 3 weken vol met misverstanden, vriendschappen, geheimen en loslaten van het verleden. Lukt het Levi om Hannah weer aan de “praat”te krijgen ongeacht zijn eigen angsten?

Personages:

Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin een beste hekel aan Hannah had. Ze was een diva en zo overdreven verdrietig dat het zwaar irritant was. Helaas wist ik toen nog niet wat er met haar zus Izzy is gebeurt en hierdoor krijg je dus eerst die indruk van haar. Wie ik super gaaf vond was de kat Mo die ook een hoofdrol in dit verhaal speld. Man ik hou van katten maar deze kater was geweldig. Hij maakte de problemen die er in dit boek voorkomen een klein beetje dragelijker. Ook Levi was een fantastische hoofdpersonage waar je je gemakkelijk in kon leven. Al zijn angsten waren niet overdreven of te erg uitgewerkt. Je had het gevoel alsof je hem kent en alsof het een vriend van je was. Naast Hannah en Levi komen er ook nog anders personages om de hoek kijken. Vooral Sarah haar verhaal heeft me ontzettend geraakt. Ik moest hier wel vaker een traantje laten zo verschrikkelijk vond ik het. Alle personages in dit boek hebben een ongelofelijk zware rugzak te dragen maar toch laat het zien dat het beter kan worden als je er maar voor open staat.

Conclusie: 

Waanzin. Zo veel emoties en problemen die hier aangesproken worden en waar je je in elk verhaal in kan leven. Het laat je zien dat zo veel mensen met hun problemen zitten en jij niet de enige bent die niet weet hoe nu verder. Ava heeft hier een prachtig verhaal op papier gezet over verdriet, schuldgevoelens, angsten maar ook over vriendschap, vertrouwen en moed.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s