Bookish posts

Character soundtrack: Feyre

Hallo allemaal!

Elke week wil ik een Character Soundtrack met jullie delen. Dit houdt in dat ik muzieklijsten heb die, voor mij, gerelateerd zijn aan een karakter. Deze teksten of muziekstukken doen mij meteen denken aan een bepaald personage in een boek. Deze komen dan vaak in één van mijn Spotify lijsten te staan zodat ik ze kan luisteren als ik het boek ooit ga herlezen of wanneer ik in een bui ben voor dat specifieke personage.

Dit bericht gaat over alle muziekstukken en liedjes die ik heb verzameld onder het karakter: Feyre Archeron van de ACOTAR serie.

Afbeeldingsresultaat voor feyre archeron
Artiest: Jo Painter

Nummer 1: Everdream – Epic Soul Factory.

Dit muziekstuk vind ik onwijs goed bij Feyre passen omdat het zulke dromerige muziek is in het begin maar narmate je het einde nadert, des te krachtiger het word en dat heeft Feyre ook. In het begin van de serie is ze heel fragiel en kwetsbaar. Ze vecht voor haar gezin maar heeft geen basis om op terug te vallen. Ze laat zich meeslepen door Tamlin en laat zich gebruiken in een plot om Prythian te helpen (ook al is dat onbewust). In ACOMAF zie je haar al veranderen. Ze is krachtiger door haar transformatie, ja, maar ook als persoon word ze steeds sterker.


Nummer 2: Echo – Jason Walker

Ook dit liedje (ook wel bekend van The Vampire Diaries) doet me heel erg denken aan Feyre, en dan met name de Feyre aan het eind van ACOTAR en het begin van ACOMAF. Vooral de quotes:

” Shadow, shadow is the only friend that I have”
“I’m out on the edge, and I’m screaming my name”

De schaduw doelt voor mij naar Rhys. Hij wordt vaak geassocieerd met schaduw en duisternis, en dat vond ik zo goed passen. Ook de tweede quote legt voor mij de link naar de gebeurtenissen in ACOMAF.


Nummer 3: Shatter Me – Lindsey Stirling & LZZY hale

Dit, voor mij, is Feyre’s roep om hulp nadat Tamlin haar opsluit in het huis. Ze hunkert naar diegene die haar doet leven, die haar het licht laat zien. Ze wil het glas breken maar tegelijkertijd is ze doodsbang voor de verandering die dat met zich mee brengt, ook al is dit het beste wat haar kan overkomen.


Nummer 4: Meet me on the Battlefield – SVRCINA

Dit liedje, en de gehele tekst, doet me heel erg denken aan ACOWAR en de momenten die zich opbouwen naar het eindgevecht. Feyre en Rhys zijn vaak gescheiden maar door hun band blijven ze voor elkaar vechten. Feyre houdt zich sterk voor hem en hun volk. Ze heeft zichzelf gevonden en is zeker van haar zaak. Vooral tegenover de liefde van haar leven en dat verteld ze hem ook door middel van dit liedje.


Nummer 5: Love me like you do – Ellie Goulding

Nope.. het heeft niks te maken met 50 shades of het aantal aan sexy scenes in de boeken maar de manier waarop de tekst geschreven is. Deze doet me zo denken aan hoe Rhys, Feyre doet voelen. Zodra hun band klikt en alles ineens duidelijk word voor Feyre, bestaat haar hele wereld uit één simpele aanraking van Rhys. Hij is letterlijk de nacht EN het licht voor haar. Hij doet haar letterlijk stralen van geluk. Daarom past dit liedje en de tekst ervan perfect.


Nummer 6: The Middle – Zedd, Grey & Maren Morris

Dit is het lijfleid van Feyre in het begin van ACOMAF. Op dat moment is ze nog steeds bezig met het verwerken van alle gebeurtenissen terwijl Tamlin geen poot naar haar uitsteekt. Alles moet gebeuren op zijn manier en zijn wil is wet. Leuk… maar niet zo fijn voor je meisje als ze het zelf al heel moeilijk heeft en telkens probeert zich te gedragen binnen de grenzen van jouw domein. Ze probeert dus continu bij hem te smeken om meer vrijheid, ruimte en meer begrip… kortom, dit liedje mag ze ff keihard op gaan zetten op dat punt.


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s