Bookish posts

The Struggle- Hoe kies ik het volgende boek?

 Mensen die mij kennen weten dat ik niet aan een TBR lijst doe of tenminste het is voor mij geen ‘must’ om deze te hebben. Heel veel mensen stelden mijn toen de vraag hoe ik dan mijn volgende boek ga kiezen. Tja dat is een uitstekende vraag.
Hier moest ik zelf even over na gaan denken en toen kwam ik op het idee er een post over te schrijven. Ik geloof dat ik er zo’n  50 boeken heb staan die ik nog mag (moet) lezen. Niet echt gemakkelijk om dan daar een keuze uit te maken toch?Misschien staan er nog wat handige tips voor jou hieronder als je net zoals ik geen TBR lijst hebt.
Recensies
Dit is een manier om jou volgende boek te kiezen. Ik ga een selectie maken van de boeken die ik als optie heb (meest 2 of 3) en lees dan de recensies op Goodreads of op websites van andere bloggers. Als die mij bevallen dan pak ik dit boek op en ga ik erin beginnen
Book Jar
Pick-from-the-book-jar
Je ziet het tegenwoordig vaker voorbij komen :een doos, glas of een box met allemaal kleine papiertjes erin zitten waar de titels van boeken op staan die nog op je TBR lijst staan.
 Heel mooi die idee als je echt niet weet welk boek je moet kiezen.Alleen niet vals spelen he 🙂 want wat je getrokken hebt moet je ook echt gaan lezen anders heeft het totaal geen nut.
Tip: in de webshop van Blossom Books vind je ook van dit soort leuke dingen en het is helemaal niet zo duur.
Waar heb je zin in?
Dit is eigenlijk het eerste wat ik me altijd afvraag als ik een boek heb uitgelezen en weer mag beginnen aan een volgende. Heb ik zin in een romantisch verhaal of een tussendoortje omdat ik net een serie heb uitgelezen? Beetje meer actie of toch weer een nieuwe serie? Bij mij is het maar net waar ik zin in heb. Op dit moment ben ik weer vol in de fantasy modus , voor een paar manden moest ik hier even niks van weten. Afgelopen jaar had ik een “Feel Good”periode. Dus ja , stel deze vraag eerst even aan jezelf. Dan ben je al een heel eind op weg.
Cover Read
Jep, ook dit doe ik soms. Een boek lezen omdat die een mooie cover heeft. Klingt misschien beetje raar maar ook dit is een manier om het volgende boek voor jou te kiezen. Heb je meerdere boeken staan met een prachtige cover? Dan kan je hier ook eentje van lezen. De menselijke hersenen zijn heel simpel, is iets mooi, worden wij er gelukkig van. Dus waarom dan niet ook gelukkig worden van een mooie cover?
Vraag je vrienden
Als je echt totaal niet weet wat je moet lezen vraag je boekenvrienden. Misschien dat hun wel eens een boek aanbevelen die je absoluut moet lezen. Pluspunt is natuurlijk dat je tijdens het lezen wel iemand hebt met die je dingen uit het verhaal kan bespreken. Zo ben je niet alleen met je feelings en kan je lekker fangirlen.
Wordt lid van een boekenclub 
Yes yes yes, dit is ook wel een hele leuke idee als je niet weet wat je moet lezen. Wordt gewoon lid van een boekenclub. Als het goed is lezen deze elke maand een boek. Zo hoef jezelf niet te kiezen en lees je samen met andere mensen. Ook altijd erg gezellig. Aan het einde komen jullie samen (of in een app) en bespreken het verhaal. Win win situatie als je het mij vraagt. Ik en Lili zijn zelf lid van de ABC en dat is gewoon geweldig. Om de 6 weken spreken we af in Het Depot in Drachten en bespreken we het boek wat we allemaal hebben gelezen.

Zo…ik hoop dat je hier iets aan hebt en dat de keuze voor je volgende boek een stuk gemakkelijker is. Ik wens je heel veel succes met het kiezen van je volgende boek.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s