Bookish posts

Awkward Questions- Bright Blue Books

Ah het is weer donderdag. Ik geloof deze zin kan ik beter weglaten want jij zal wel weten wat het voor een dag is vandaag. Het is weer tijd voor een nieuwe ronde awkward questions en vandaag zijn onze lieve vriendinnetjes Kelly & Manon van Bright Blue Books aan de beurt.

17990896_800463486776532_2659336418741927948_n

 

1.Wat was het laat­ste waar je naar zoc­ht op je telefoon (G­oogle)?
Kelly: Uhhh, lampen en vloerkleden bij de kwantum. Ik ben mijn lampen in de woonkamer een beetje beu, dus vandaar. Saai, he?
Manon:“Vervoeging frans pouvoir”, ik probeer Frans te leren… Pouvoir betekend kunnen;mogen.

2.Wat is het raars­te dat je ooit hebt gedaan toen je alleen thuis was?
Kelly: Nou, ik doe dit regelmatig. Naakt rondlopen na het douchen (wel met de gordijnen dicht)
Manon:Ik doe zoveel rare dingen 🤣. Naakt rondhuppelen, met een borstel in de spiegel doen alsof ik lady gaga ben, midden in de nacht bedenken dat ik zin heb om de was te vouwen, met een zaklamp onder mn deken herhaaldelijk “lumos” zeggen tijdens het lezen van een boek om me even een tovenaar te voelen, op jacht gaan naar die muis die steeds s nachts mijn kamer binnen komt, tegen een spin praten en hem vertellen dat hij die irritante mug als lunch mag hebben… Dat soort dingen.

3.Wat is het eerste dat je zou doen als je op een dag wakk­er wordt en ziet, je bent van geslacht veranderd?
Kelly:Sowieso ben ik reuze benieuwd hoe het allemaal voelt daar beneden als man. Ik zou even flink gaan experimenteren, dames versieren en billen knijpen. En eens op onderzoek uit gaan of mannen echt zoveel meer sociale voordelen hebben dan vrouwen. En een potje knokken.
Manon: Masturberen… Sorry voor de recht voor zijn raapheid maar kom op, daar is toch iedereen nieuwsgierig naar?

4.Heb je ooit een boek betere reviews gegeven dan dat het eigenlijk verdiende?
Kelly:Nee dat niet, maar ik heb soms wel dat ik niet zo goed weet hoe ik een boek moet beoordelen. Dan laat ik het boek even voor wat ie is zodat ik er even over na kan denken.
Manon: Ja, maar dan meer omdat ik het boek dan niet goed heb laten bezinken. Meestal kom ik daar later ook op terug. Om deze rede wacht ik ook altijd even met de recensie.

5.Wordt je opgewon­den bij seks-scenes in boeken?
Kelly:Opgewonden is een groot woord. Ze kunnen inspirerend zijn, laten we het daar op houden!
Manon:Wie niet?

6.Heb je ooit boek­en/ book-goodies duu­rder verkocht dan dat ze waard waren?
Kelly:Niet dat ik weet?
Manon: Nee

7.Als je een ervar­ing uit je verleden zou kunnen wissen, wat zou dat dan zijn?
Kelly: Nou, heb je even? Ik denk toch mijn laatste gesprek met mijn eerste liefde. Dit had ik graag anders gedaan en het doet me soms nog pijn als ik eraan terug denk.
Manon: De middelbare school. Hoewel me dat ook heeft gemaakt wie ik nu ben en daar ben ik heel blij mee. Ik wis liever niks..

8.Wat is het raars­te dat je ooit voor de spiegel hebt geda­an?
Kelly:  Deze vragen zijn echt awkward he? Oké, in de derde klas kregen we voor biologie dus heel apart huiswerk tijdens de seksuele voorlichting hoofdstukken. Je moest eens even voor jezelf gaan bekijken hoe alles down there erbij zat. Tja, het was een erg interessante opdracht waar erg interessante gesprekken met vriendinnen volgden. Lang leven de pubertijd.
Manon: M’n foef van dichtbij bekijken.

9.Wat is het meest walgelijke dat je ooit hebt gegeten?
Kelly:  Niet lachen. Garnalen. Ik vind ze zo smerig! De smaak zelf is nog te doen, maar die textuur in mijn mond…. blegh!
Manon:Gelijkspel tussen gefrituurde krekel en rode bietjes met appel op werk.

10.Wat is het geme­enste dat je ooit te­gen iemand hebt geze­gd?
Kelly : Dat iemand dood kon vallen. Ik meende het toen en ik meen het nu nog steeds. Ik ben verder niet zo gemeen, denk ik.
Manon: ‘T is wel veel hè?

11.Wat is het wree­dste dat je ooit met een boek hebt gedaa­n?
Kelly: ….kapot knippen zodat ik er rozen van kon maken.
Manon: Verscheurd en verbrand. In my defense, het was een suuuper neerbuigend boek naar vrouwen toe wat een ex van een vriendinnetje van mij haar had gegeven omdat ie het zo inspirerend vond. Het was nogal therapeutisch om dat boek te slopen. Wat een #@$ was dat zeg…

12.Wat is het meest kinderachtige dat je nog steeds doet?
Kelly: Ik ben gek op knuffels en mijn vriend moet het bed nog steeds delen met ze. Als ik ziek ben ga ik ook echt op de bank liggen met mijn deken en knuffels. Als ik op vakantie ga neem ik mijn knuffel mee. Als ik bij een vriendin blijf slapen moet ie ook mee. Soms als ik een hele slechte dag heb, zit ie zelfs in mijn handtas zodat ik me minder alleen en angstig voel.
Manon: YA lezen? Haha grapje! Pokémon go spelen. Niet zomaar maar met whatsapp groepen en gadgets en volle bak deelname aan community days. Gotta catch ‘em all!

13.Als je moest ki­ezen tussen: naakt gaan of je gedachten laten verschijnen in een tekstballon bov­en je hoofd zodat ie­dereen het kan lezen, wat zou je kiezen?
Kelly: Nou dat naakt laat maar zitten, dan laat iedereen mijn gedachten kan lezen. Zou erg handig zijn, dan kan mijn vriend eens zien hoeveel overuren mijn hersenen maken, haha!
Manon: Naakt gaan.

14.Lees je een boe­k/ tijdschrift als je op het toilet zit?
Kelly: Nope. Ik kijk 9gag op mijn telefoon.
Manon: Nee ik zit op mijn telefoon! Tenzij ik helemaal in een boek zit en ik moet dan plassen. Irritant lichaam dan hoor…

15.Wat is je “guil­ty pleasure”?
Kelly: Boeken zoals Royals van Erin Watt, papa’s miracoli (een Duits pasta gerecht), uren lang in bed liggen op vrije dagen, het spel Animal Crossing, warme chocomel in de zomer, Fristi, ik vind Happy Meals echt leuk, op het terras mensen judgen, pure chocolade met sinaasappel of munt.
Manon: Pokémon go dus…

16.Heb je ooit over een personage uit een boek gedroomd?
Kelly: Nee, ik heb helaas nooit van dit soort leuke dromen. 😦
Manon: Volgens mij niet…

17.Wat was je meest beschamende moment in het openbaar?
Kelly: 13 jarige Kelly schreef veel gedichten. Op een dag moest ze een briefje van haar moeder aan haar gymleraar geven. Aan het einde van de les moest Kelly even blijven, meneer wilde een gesprek. Want, wat had deze liefdesbrief te betekenen? IK HAD PER ONGELUK HET VERKEERDE BRIEFJE UIT MIJN TAS GEGEVEN!
Dat was zo pijnlijk.
Oh, en een paar weken terug ben ik op het werk uit mijn broek gescheurd, mijn mannelijke collega stond er bij. Super tof was dat, maar kon er achteraf wel om lachen.
Manon: Ik heb laatst een hele lijst gemaakt! Check hier: https://wp.me/p7Hb8Z-4ML

18.Wat is het meest illegale wat je oo­it hebt gedaan?
Kelly: Snoepjes stelen bij de Kruitvat, zonder rijbewijs rijden en experimenteren met drugs. Ondertussen heb ik een rijbewijs en heb ik gemerkt dat drugs echt niet zo tof is. Dus no worries. Alleen “proef” ik soms nog wel eens een snoepje.
Manon: Een ‘verboden te poepen voor honden’ bordje jatten…

19.Zou je je gelie­fden voor 1 jaar gra­tis boeken shoppen inruilen?
Kelly: Nah, ik kan mijn Manonneke toch niet missen?
Manon: Van z’n lang levens dagen niet. Ik vind ‘m veel te leuk! ❤

20.Heb je ooit iets geplaatst op socia­le media waar je ach­teraf spijt van had?
Kelly: Ik heb wel dat ik af en toe mijn oude berichten terug lees van Facebook. Dan cringe ik wel af en toe en verwijder ik een té domme status update. De Kelly in 2012 had echt geen idee van Facebook.
Manon: Nee


Lekker awkward allemaal! Heerlijk, ik hou ervan. Ik ben er voor dat mensen meer over naakt zijn, seks en geslachtsdelen praten. Dat iedereen die awkward momenten gaat waarderen in plaats van zich er voor te schamen. Dat mensen een guilty pleasure gewoon een genietmomentje of hobby noemen en dat mensen alles gewoon lekker open gooien! Kelly en ik doen deze dingen al met elkaar en menig persoon die ons kent weet dat we ons echt niet inhouden als die awkward onderwerpen voorbij komen. Heerlijke postdit! ❤


Dit waren de vragen weer voor deze week met de dames van Bright Blue Books.

Liefs Bibi

FireFly_logo_DEF-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s