Recensies

Recensie; The Elite.

The Elite (The Selection, #2)

The Selection began with thirty-five girls.
Now with the group narrowed down to the six Elite, the competition to win Prince Maxon’s heart is fiercer than ever—and America is still struggling to decide where her heart truly lies. Is it with Maxon, who could make her life a fairy tale? Or with her first love, Aspen?

America is desperate for more time. But the rest of the Elite know exactly what they want—and America’s chance to choose is about to slip away.


Ten eerste:

WAAROM IS DEZE SERIE ZO VRESELIJK VERSLAVEND EN WAAROM MAAKT HET ME ZO OPGEFOKT!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

Ten tweede:

The Elite is het tweede deel in de Selectie serie van Kiera Cass, en net als met het eerste deel, snap ik de hype nog steeds niet.

Omdat er veel mensen waren die mij vertelden dat alles beter zou worden in het tweede deel, ben ik door gaan lezen (bovendien zijn ze verslavend, ik geef ze dat) met een schone lei. Ik zette mijn frustraties over deel 1 aan de kant en begon aan deel 2 met nog lagere verwachtingen dan ooit tevoren. Maar ik rolde al gauw terug in mijn frustraties en stuiptrekkingen want America was geen haar veranderd. Er waren veel momenten tijdens het lezen dat ik in de pagina’s wilde duiken om America even een goede dreun te verkopen. Alle mensen die me vertelden dat ze beter zou worden, en meer zou groeien, in dit deel hebben het absoluut mis. Als je dacht dat ze al een zeur was in het eerste deel wees dan vooral voorbereid want ze is nu nog duizend keer erger.

Afbeeldingsresultaat voor sigh gif

Buiten dat om is dit deel wel wat rijkelijker gevuld met spanning. Er gebeurd iets meer dat ook echt waarde heeft maar ook dit word verzwakt na de eerste paar hoofdstukken. Dit komt omdat Kiera aan het eind van elk hoofdstuk een cliffhanger stopt. Op zich een goede techniek om de lezer zijn aandacht te houden maar dit… was… dezelfde… cliffhanger… keer op keer en ik… kreeg er bijna… moordneigingen van WANT AMERICA KOMT DUIZEND KEER TOT DEZELDE CONCLUSIE MAAR DOET ER NOOIT WAT MEE….

Ik zei het toch? Ik word nogal opgefokt van deze serie xD Dus even iets anders. Net als The Selection vond ik bepaalde elementen aan The Elite echt heel goed. Dit had opnieuw te maken met de rebellen en de mogelijkheid dat America’s vader er iets mee te maken zou hebben. De spanning daaromheen vond ik echt een toffe verhaallijn in dit deel. Dat hield me veel meer bezig dan alle meiden die zich voor Maxon’s voeten wierpen. Bovendien is Maxon er ook nog en die alleen al is een beter karakter dan elk ander in dit boek.

Ik mis de groei van de wereld gewoon, en de groei in sommige karakters. Er gebeurd ook vrij weinig. We krijgen wel meer te zien maar het word allemaal overschaduwt door America, en Kiera’s technieken om America op de voorgrond te houden en dat is zo frustrerend….

Credit: @Bookworm221

De quote hierboven geeft een perfecte uitleg van America in deel twee weer. Ze is een verergerde versie van zichzelf als koos-keuze-loos en wordt gewoon het meest breinloze karakter dat ik ooit ben tegengekomen. Telkens als ze zeker weet dat Maxon van haar houdt dan springt ze terug omdat ze zo bang is om afgewezen te worden….. en dat weerhoud haar er dan van om zijn liefde te accepteren maar hij zegt dat hij van haar houdt waardoor ze alleen maar gaat denken dat hij haar zal afwijzen en dus niks accepteert ook al zegt hij met haar te willen trouwen…..

Afbeeldingsresultaat voor i don't understand gif

Het ergste is nog dat ze dan boos op Maxon word als hij met andere meiden gaat flirten en daten…. TERWIJL DAT ZIJN TAAK IS BINNEN DE SELECTIE. Hoe dom is ze?!?!?! Bovendien vergeet ze dan even, heel toevallig, dat ze zelf om de zoveel pagina’s met Aspen afspreekt.

Op dit punt hoop ik dat er een leuke plot twist aan het eind van deze hopeloze bende zit en Maxon ervandoor gaat met Kriss, maar dat is wishful thinking…


Veel liefs,
Lili

1 sterren

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s