Recensies

Geestverwanten – Hilda Spruit

Merthe krijgt iets te horen wat haar leven compleet op zijn kop zet. In één klap wordt het beeld dat ze van haar ouders en zichzelf had, genadeloos onderuitgehaald. Wat rest, zijn vragen. Vragen waar niemand het antwoord op heeft. Op zoek naar de waarheid gaat ze samen met haar vriendinnen glaasje draaien, in de hoop dat de geesten haar kunnen helpen. Maar de antwoorden die ze tijdens het spel krijgt, leiden enkel tot nog meer vragen.
Als de drie tienervriendinnen besluiten om het mysterie zelf op te lossen, wordt hun vriendschap flink onder druk gezet. Ze belanden in een spannend, niet te stuiten, spiritueel avontuur, dat niet alleen hún leven, maar ook dat van anderen drastisch zal veranderen.

3 Bibi Hearts

 

Bookcover:

9200000072521910Oh ha…. hier wordt het weer beetje moeilijk. Ik denk dat heel veel van jullie al weten dat ik niet echt blij ben met boeken waar personen erop staan en dan sowieso met gezicht. Dit komt omdat ik vind dat je dan geen ruimte meer hebt om je de hoofdpersonage zelf in te belden. Ze wordt als ware al voor je bepaald en dit is hier dan ook weer het geval. Je ziet dus op het cover een meisje (Merthe) met een kaars in de hand & 2 kaarsen die vliegen (zweven) ?! Geen idee hoe ik dit moet zien.Jammer heel erg jammer. Ik moet zeggen dat ik de achtergrond wel super mooi vind met die maan en de boom enzo, komt gewoon eng over maar helaas vind ik de persoon op het cover ontzettend storend. Ik had graag iets gezien zonder mens erop want dan was het voor mijn smaak perfect geweest.

Verhaal:

In dit boek volg je het verhaal van Merthe (14) die struggeld met haar leven. Ze heeft van haar ouders iets te horen gekregen wat haar gehele werd op zen kop zet. Met haar 2 beste vriendinnen Anouk en Fenneke besluiten ze op een avond glaasje te draaien en hiermee begint voor Merthe het geestelijke avontuur.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit verhaal zonder al dat paranormale minder spannend had gevonden dan het nu is. Ik ben iemand die ook in dit soort dingen gelooft , niet dan in geesten maar wel dat er meer is dan onze ogen en hersenen kunnen bevatten. Hilda heeft hier duidelijk onderzoek naar gedaan en ik was het helemaal met alles eens. Jammer dat alleen in het begin van Geestenverwanten glaasje gedraaid werd want juist hier had ik graag meer van gezien.

Het boek zelf leest gemakkelijk en snel weg want ook hier heeft Hilda het niet ingewikkelder gemaakt dan het moet. Je blijft maar lezen want je wilt weten hoe het nu eigenlijk allemaal in elkaar steekt met Merthe haar verleden en haar familie.

Personage:

Uggg hier had ik soms echt wat moeite mee want Merthe is 14 en precies zo gedraagt ze zich ook. Ze kan haar emoties nog niet echt helemaal plaatsen en hierdoor vond ik haar soms echt behoorlijk irritant. Wel logisch als je beseft dat het een kinderboek is en de hoofdpersonage zo jong is. Wederom is Merthe in sommige stukken behoorlijk volwassen en kan aardig wat keuzes maken die precies zo had gedaan was ik haar.

Met Merthe haar ouders had ik best medelijden in sommige stukken. Ik begrijp dat het voor hun ook niet makkelijk moet zijn maar dit afsnauwen hebben ze echt niet verdient. Mijn favoriete personage was Margreet. Ik vond haar geweldig. Ze zei altijd waar het op stond en haalde Merthe soms weer met beide benen op de grond terug.

Conclusie:

Een goed boek dat je tijdens Halloween zeker kan lezen. Het lest lekker vlot weg en je blijft maar doorlezen want je wilt weten hoe het uiteindelijk allemaal eindigt.  Als je het paranormale even weg laat is het verhaal ook aangrijpend en diepgaand. Een jong meisje wat niet alleen worstelt me het hier en nu maar ook met haar verleden .

 

Liefs Bibi

FireFly_logo_DEF-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s