Bookish posts

Awkward Questions – Dreaming of Books

En daar gaan we weer. Het is weer donderdag en de werkweek zit er bijna weer op. Vandaag hebben we de vragen gesteld aan Astrid van Dreaming of Books. Zoals ook wij heeft zij een fantastische blog met allemaal leuke boekgerelateerd post’s. Als je haar antwoorden hebt gelezen neem dan zeker even een kijkje op haar pagina.


23380212_189332298296169_7476085986606892520_n

1. Wat was het laatste waar je naar zocht op je telefoon (Google)?
Dit waren verhuiskaarten. Mijn vriend en ik gaan verhuizen en mij leek het leuk om een kaartje te bestellen zodat we dat naar vrienden en familie kunnen versturen met ons nieuwe adres erop.
 
2. Wat is het raarste dat je ooit hebt gedaan toen je alleen thuis was?
Toen ik klein was, nou ja klein, ik denk 8 of 9 jaar, toen speelden een vriendinnetje en ik altijd op de game boy colour, want dat was gewoon erg in toen. Maar wij zaten altijd met een dilemma, aangezien we ook graag buiten speelden. Wij hebben toen verzonnen om in de schuur een kleedje neer te leggen, met drinken en wat te snoepen, zodat we buiten op onze game boy konden spelen.
 
3. Wat is het eerste dat je zou doen als je op een dag wakker wordt en ziet, je bent van geslacht veranderd?
Uhm, oke, om eerlijk te zijn heb ik hier nooit echt bij stil gestaan. Ik zou denk ik typische mannendingen gaan doen. 
 
4. Heb je ooit een boek betere reviews gegeven dan dat het eigenlijk verdiende?
Ja als het gaat om mijn smaak boeken. Ik de laatste maanden soms boeken waarvan ik in eerste instantie denk dat ze in mijn straatje vallen, maar het toch niet is. Dit betekent nog niet dat het boek slecht is tenslotte. Ik probeer dan altijd objectief te blijven en naar de verhaallijn, de opbouw en alles te kijken. Want wat ik misschien niet helemaal leuk vind aan een boek, betekent nog niet dat anderen het ook niks vinden. Ieder zijn eigen smaak tenslotte.
 
5. Wordt je opgewonden bij seks-scens in boeken?
Nee opgewonden niet, tuurlijk als een boek goed geschreven is voel je heus wel de emoties, maar opgewonden, nee!
 
6. Heb je ooit boeken / book-goodies duurder verkocht dan dat ze waard waren?
Nee, ik heb het vaker dat ik dan een winactie houdt op mijn blog of dat ik een pakketje met boeken samen stel om ze gezamenlijk te verkopen tegen een klein prijsje. Hier stop ik dan soms ook goodies bij uit boxen als ik die zelf niet wil. Soms doe ik vriendinnen er ook een plezier mee als ik weet dat zij goodies of boeken nog graag willen hebben.
 
7. Als je een ervaring uit je verleden zou kunnen wissen, wat zou dat dan zijn?
Een jaar of 10 geleden was ik best veel afgevallen. Helaas zijn er daarna ook weer veel kilo’s bijgekomen. Ik zou graag willen dat die kilo’s gewoon weg waren gebleven. Maar gelukkig ben ik nu ook weer goed op pad om af te vallen.
 
8. Wat is het raarste dat je ooit voor de spiegel hebt gedaan?
Kijken hoe het eruit zag toen mijn verstandskies eruit gehaald was. Dat ging namelijk heel pijnlijk en de verstandskies kwam er in meerdere stukjes uit. Voor mijn gevoel was mijn kaak zo groot als een meloen, dus heb ik in de spiegel staan kijken hoe dat eruit zag.
 
9. Wat is het meest walgelijke wat je ooit hebt gegeten?
Oeh, dat was op kamp toen ik op de pabo zat. Toen kregen we elke avond een warme maaltijd, maar bijna elke avond was er wel wat mis met het eten. Zo was er een avond dat de gehaktballen bij de rode kool nog rauw waren van binnen. Dat is echt wel iets wat erg walgelijk was.
 
Een andere keer at ik op schoolkamp in Tsjechie, daar was het brood niet te eten. Het leek toen alsof je een brok zout naar binnen zat te schuiven. 
 
Dus tja, je zou haast zeggen dat het iets met schoolkampen te maken heeft, maar het was beide keren niet te eten zo walgelijk vies. Die keren was ik ook dolblij om weer thuis te kunnen eten.
 
10. Wat is het gemeenste wat je ooit tegen iemand hebt gezegd?
Ik wilde een vriendin een goede raad geven toen ze erg in de put zat, maar dat kwam er gemeen uit. Het kwam er op neer dat ze niet goed wist hoe het in de wereld werkte omdat ze al over 25 was, nog nooit een baan gehad had (zelfs geen bijbaantje) laat staan een goed diploma naast haar HAVO-diploma. Uiteindelijk hebben we het uitgepraat en hebben we samen een plan opgesteld om haar aan een goede opleiding te krijgen.
 
11. Wat is het wreedste dat je ooit met een boek hebt gedaan?
Het meegenomen in mijn tas, maar het boek zat niet goed in mijn tas en kon het er met de meest afschuwelijke ezelsoren en kreukels eruit halen. Uiteindelijk heb ik het boek opnieuw gekocht omdat ik het gewoon niet meer aan kon zien.
 
12. Wat is het meest kinderachtige dat je nog steeds doet?
Hmm het meest kinderachtige? Nou ik ben bijna 28 en ik heb een jaar of 3 geleden een slee gekocht. Dus tja, als de situatie zich voordoet pak ik mijn slee en ga ik gewoon nog van een besneeuwde heuvel af hoor! Nu moet ik wel toegeven dat ik in de kinderopvang werk en ik dus nog wel wat van dat soort situaties op kan noemen.
 
13. Als je moest kiezen tussen: naakt gaan of je gedachten laten verschijnen in een tekstballon boven je hoofd zodat iedereen het kan lezen, wat zou je kiezen?
Oke, ik weet niet wat erger zou zijn voor de mensen om mij heen. Mij naakt zien is allesbehalve charmant, maar of mensen klaar zijn voor de complete chaos in mijn hoofd? Uiteindelijk denk ik toch maar dat ik voor het tekstballonnetje zou gaan omdat ik het zelf niet aan zou durven om naakt te gaan.
 
14. Lees je een boek/tijdschrift als je op het toilet zit?
Hier moet ik volmondig ja op antwoorden.
 
15. Wat is je “guilty pleasure”?
In het weekend houd ik ervan om series te kijken en dan vooral series die ik al 100X gezien heb. Het ergste is dan nog wel, ondanks dat ik de meeste afleveringen praktisch uit mijn hoofd ken, mijn vriend absoluut niet mag storen. Ik heb het dan over series als: The Gilmore Girls, Charmed, Buffy the Vampire Slayer, Once Upon A time….en nog vele andere series. Ik kan soms wel een heel seizoen op een dag kijken.
 
16. Heb je ooit over een personage uit een boek gedroomd?
Nee, niet specifiek over een personage, wel over een boek zelf en dan speelde ik zelf een rol in dat boek. Dit gebeurt nog wel eens bij boeken waar ik echt enorm fan van ben.
 
17. Wat was je meest beschamende moment in het openbaar?
Ik ben ooit wel eens in het openbaar tegen een paal gelopen. Niet zomaar een paal, maar zo’n grote betonnen paal die je absoluut niet over het hoofd had kunnen zien. Maar tja, ik keek de andere kant op omdat iemand mijn naam riep en liep er dus vol tegenop. Erg handig maar niet heus. 
 
18. Wat is het meest illegal wat je ooit hebt gedaan?
Ik heb het wel eens gehad dat de incheckapparaten bij de tram het niet deden. Bleek dat ze niet aan stonden, dit had ik netjes gemeld en de conducteur heeft ze netjes aangezet. Echter heb ik niet ingecheckt en heb ik de hele reis naar huis gratis met de tram mee gereden.
 
 
19. Zou je je geliefde nvoor 1 jaar gratis boeken shoppen inruilen?
Oke, hoe dol ik ook op boeken ben, ik zou mijn geliefden niet in kunnen ruilen voor een jaar gratis boeken shoppen.
 
20. Heb je ooit iets geplaatst op sociale media waar je achteraf spijt van had?
Ja bepaalde foto’s waar ik spijt van had. Soms verwijderde ik ze snel om toch een betere foto te kunnen plaatsen, maar soms liet ik ze ook gewoon staan.

Liefs Bibi
FireFly_logo_DEF-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s