Bookish posts

YA Event – Sneek

Gister avond stond weer een gezellig YA event voor mij op de planning. Deze keer ging ik naar Van der Velden Sneek want het was toch iets dichter bij dan Drachten. Ook was ik super blij om de lady’s van de ABC leesclub weer eens te zien want het was de bedoeling dat er een paar naar Sneek gingen. Dit beloofde dus een prima avond voor mij te worden. Ik was ook uitgenodigd om naar Blossom Books te gaan in Utrecht voor het Influencer event maar helaas paste dit niet kwa tijd en moest ik keuzes maken. Ik heb gekozen voor de YA avond in Sneek en hoe die was vertel ik je hier:


YOUNG ADULT EVENT VAN DER VELDE BOEKEN SNEEK

We hebben een geweldig programma voor jullie!
Esther van Best of YA komt vertellen over de mooiste nieuwe boeken. Je kunt creatief aan de slag tijdens onze workshops boekenleggers maken en gedichten schrijven. Er is een quiz met prijzen, en er zijn hapjes, drankjes en leuke goodies.

De avond begon zoals Van der Velde had beschreven met Esther van Best of YA. Esther vertelde weer allemaal leuke dingen over aankomende boeken die binnenkort gaan verschijnen bij hun.

Ik keek mijn ogen uit want man… er komt serieus weer heel wat aan fantastische boeken aan.

Zoals je misschien op de foto kan herkennen had zij het over bijna allemaal 2e delen van een boekenserie en dat er een nieuwe boekverfilming aan zit te komen.

 

Mortal Engines – Philip Reeve

Episch avontuur verfilmd door Peter Jackson

9789000357413.jpg

Duizenden jaren nadat de beschaving verwoest is door een catastrofale gebeurtenis, heeft de mensheid zich op een opmerkelijke manier aangepast en is er een nieuwe manier van leven ontstaan. Steden zijn op rupsbanden gezet en deze zogenaamde tractiesteden zwerven nu over de aarde. De enige manier om aan brandstof te komen, is door andere steden aan te vallen en vervolgens te plunderen.
Tom, afkomstig uit een van de lagere bevolkingsgroepen van de grote tractiestad Londen, moet vechten voor zijn leven als hij de gevaarlijke voortvluchtige Hester Shaw tegenkomt. Twee tegenpolen, waarvan de paden nooit hadden mogen kruisen, smeden een onwaarschijnlijk bondgenootschap dat de koers van de toekomst moet veranderen.

Gaaf echt super super gaaf. Hier kijk ik heel erg naar uit en ga zeker in oktober dit boek kopen want man….dit moet ik gewoon hebben.Nadat Esther klaar was met haar presentatie begonnen de workshop’s. Judith had me al opgegeven voor “Boekenleggers maken” die door Lia werd gehouden. Hier ging ik eerst kijken wat dit allemaal precies inhield. Toen ik zag dat het met handlettering was, was snel duidelijk dat dit niks voor mij is. Ik heb al heel wat boekenleggers maar ben dan niet zo een groot fan van handlettering.

Zoals je ziet waren er 2 workshop’s en je kon ook kiezen voor “gedichten schrijven” . Hier ben ik dus totaal niet goed in maar er waren wel mensen die ervoor gingen en ik moet zeggen, respect voor diegenen die het wel kunnen.

boeket-leiden-450x450Iedereen was nog bezig maar ik dacht…. ik ga even een praatje maken met Esther. We gingen praten over het bloggen en wat er allemaal bij komt kijken. Ik vertelde haar dat ik Duits en Nederlandse boeken ging lezen en een groot fan ben van Best of YA boeken. Toen kwamen we in het gesprek en heb ik haar 2 Duitse schrijfsters aangeraden waarvan ik denk dat die hier in NL razend populair zouden zijn. Esther was oprecht geïnteresseerd en ik ga haar persoonlijk een super groot bosje bloemen brengen als zij het voor elkaar krijgt dat mijn favoriete Duitse fantasie serie vertaald wordt. Esther dit is een belofte 🙂 want DIT zou echt alles overtreffen.

Naar een korte pauze en een peukje (ja ja ik weet, roken is slecht) gingen we beginnen aan een quiz wat de dames van Van der Velde hebben georganiseerd. Wij van de ABC hebben ons in 2 groepen verdeelt ( ik, Kim, Karina & Grietje) en je had 3 ronden. De eerste waren “multiple choice” vragen, de 2e ronde ging over boeken en de 3e ronde over film’s & serie’s geloof ik. Achteraf bleek dat wij alle vragen goed hadden baanwoord. Het kan natuurlijk ook niet anders 😉

Als verrassing hadden de lady’s van de boekenwinkel nog een super gaaf idee. We moesten allemaal lootjes trekken en ze hadden op een zitbank allemaal boeken ingepakt waar een nummer op stond. Ik had de nummer 10 getrokken, dit betekende dat ik het boek mocht pakken met deze nummer erop. Eerst had ik een andere die ik niet kende (Engels boek) maar gelukkig mocht ik ruilen & heb ik een boek gekregen die ik heel graag wou hebben. Deze is dan ook helaas in het Engels maar ach… ik worstel me daar wel doorheen…hahaha…

9200000078838052.jpg

 

”When a girl is found dead at her elite boarding school, soccer-star Kay Donovan follows a scavenger hunt which implicates suspects increasingly close to her, unraveling her group of popular friends and perfectly constructed life”-

 

Zo leuk want ik heb hier thuis nog een bookplate van Dana Mele liggen dus nu heb ik ook een “gesigneerd” editie. Tadaaaaaa…. Ik wil dit boek echt heel heel graag lezen dus ik denk volgende week er maar in beginnen.

Aan het einde van de avond wachtte er een goodiebag op ons. GEWELDIG want ik wist al dat die super leuk zou zijn want ben echt niks anders gewend van Van der Velde Sneek. Als het om goodies gaat doen hun zeker altijd hun best. Ook deze keer werd ik geen beetje teleurgesteld want ik was hier MEGA blij mee. Sowieso nadat ik de mok die erin zat mocht ruilen ( Esther vond er nog een blauwe) man man man… mijn dag kon niet meer stuk. Zoals jullie weten verzamel ik mokken en deze miste ik nog in mijn collectie. Wat trouwens ook super vet was, dat we de ART-print van Marie Lu kregen. Hoe gaaf is dit? Ik weet nog dat er maar weinig van waren. Ik had het geluk dat ik er toen wel eentje kon bemachtigen maar nu heb ik hem dus dubbel en kan ik met een win-actie iemand anders hopelijk heel erg blij mee maken.

42840288_1936596419740538_3419955030420094976_n

Dus zoals je kan lezen had ik weer een geslaagd & gezellig avond gehad in Sneek. Ik kijk nu alweer naar uit als hun het volgende YA evenement gaan organiseren want ja…ik ben er gewoon gek op.

 

Liefs Bibi

FireFly_logo_DEF-04

2 gedachten over “YA Event – Sneek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s