Bookish posts

Bibi’s Bookhaul september 2018

Zo zeg wat ging de maan september super snel voorbij. Niet echt heel gek eigenlijk als je het zo druk had dan ik. Voorbereidingen op een evenement waar ik met een kraampje stond, een paar YA avonden en de webshop die heel wat tijd koste. Ik kwam amper aan het lezen toe om eerlijk te zijn maar alsnog mocht ik in september weer een paar prachtige boeken toevoegen aan mijn kast. 9 nieuwe boeken waarvan ik 2 heb gekregen en de rest zelf had gekocht. Hier laat ik je dus nu weer mijn bookhaul zien….kijk je mee?


Flames ‘N’ Roses – Kiersten White

42823449_1937377659662414_7613990461820108800_o

Hi, ich bin Evie und eigentlich total normal. Dachte ich zumindest immer. Also, mit Ausnahme von meiner besten Freundin, die eine Meerjungfrau ist, und von meinem Exfreund – einer Fee. Und abgesehen davon, dass ich die einzige Person auf der Welt bin, die die Tarnung von paranormalen Wesen durchschauen kann. Deswegen arbeite ich für die Internationale Behörde zur Kontrolle Paranormaler. So viel zum Thema normal. Und dann ist Lend auf der Bildfläche erschienen. Lend ist supersüß, kann gut zuhören und ist – ein Gestaltwandler. Und weil er in unsere Zentrale eingebrochen ist, steht nun meine ganze Welt auf dem Kopf und es ist die Rede von einer dunklen Prophezeiung, die leider bis ins Detail auf mich zutrifft. Nee, böse bin ich nicht, das muss eine Verwechslung sein. Ich muss dem Ganzen auf den Grund gehen, denn ich will endlich wissen, wer ich wirklich bin, und: Ich will Lend nicht verlieren!

 

De Grisha trilogie – Leigh Bardugo

img_1896

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

 

De Vrouwe van Myrdin – Cathinca van Sprundel

42771278_1937376719662508_4963753915133722624_n

Elke magie, elke wens heeft zijn prijs
Zeven jaar geleden raakte Airys alles kwijt aan de Andere Wereld: haar moeder, haar vader en haar prinsdom Dyfed. Zeven jaar lang diende ze koningin Aranrod, die haar beloofde te helpen Dyfed terug te winnen.
Nu is het eindelijk tijd om te vechten voor haar prinsdom. De beloofde hulp van koningin Aranrod komt in een andere vorm dan verwacht. In plaats van dat ze ten strijde kan trekken tegen de Andere Wereld, wordt Airys verbannen naar een eiland dat ze alleen uit mythen en sagen kent: Myrdin. Op dit magische eiland moet ze haar angsten overwinnen om terug te krijgen wat ze is verloren.

 

Geestverwanten – Hilda Spruit

42254152_1925717027495144_5717548640113786880_n

Merthe krijgt iets te horen wat haar leven compleet op zijn kop zet. In één klap wordt het beeld dat ze van haar ouders en zichzelf had, genadeloos onderuitgehaald. Wat rest, zijn vragen. Vragen waar niemand het antwoord op heeft. Op zoek naar de waarheid gaat ze samen met haar vriendinnen glaasje draaien, in de hoop dat de geesten haar kunnen helpen. Maar de antwoorden die ze tijdens het spel krijgt, leiden enkel tot nog meer vragen.
Als de drie tienervriendinnen besluiten om het mysterie zelf op te lossen, wordt hun vriendschap flink onder druk gezet. Ze belanden in een spannend, niet te stuiten, spiritueel avontuur, dat niet alleen hún leven, maar ook dat van anderen drastisch zal veranderen.

 

Drägan Duma – Patty van Delft

42797493_1937376462995867_1193649055977177088_n

Bloed tegen de autoruit… De nachten van Jill worden geteisterd door een nachtmerrie over het ongeluk waarbij ze haar moeder verloor. Haar vader heeft ze nooit gekend.
In de nacht van haar zestiende verjaardag ziet ze buiten de schim van een draak. Ervan overtuigd dat ze droomt, gaat ze ernaartoe en ontmoet de Drägannymare Jordian, een drakenridder uit Drägan Duma. In die parallelle wereld zijn draken een verbond met de mensen aangegaan om de kwaadaardige Morbiden het hoofd te bieden.
Jill blijkt door haar bloedlijn van vaders kant voorbestemd te zijn om in Drägan Duma opgeleid te worden tot Drägannymare. Ze krijgt slechts een paar dagen de tijd om te beslissen of ze dit werkelijk gaat doen.
Verward blijft ze achter. Moet ze alles wat ze kent achter zich laten en de overstap maken naar het onbekende Drägan Duma?

 

Ash Princess – Laura Sebastian

42720629_1937377399662440_1219602860447105024_n

Prinses.
Gevangene.
Wees.
Rebel.
Ze hebben alles van me afgepakt. Mijn moeder. Mijn naam. Mijn kroon.

Sinds de belegering woon ik als een gijzelaar in het paleis waar nu de Kaiser de dienst uitmaakt. Ik ben niets meer dan zijn marionet, zijn asprinses. Maar de tijd van bang zijn is voorbij. Want ik ben Theodosia, koningin van Astrea. Ik zal mijn rechtmatige plaats weer innemen en mijn volk redden, tegen elke prijs.

People Like Us – Dana Mele

42720584_1937377056329141_7524732915331104768_o.jpg

Kay Donovan may have skeletons in her closet, but the past is past, and she’s reinvented herself entirely. But when a girl’s body is found in the lake, Kay’s carefully constructed life begins to topple. A sharp psychological thriller that’s just right for fans of Thirteen Reasons Why and Pretty Little Liars – this story will seduce, mislead, and finally, betray you.


 

Liefs Bibi

FireFly_logo_DEF-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s