Bookish posts

Awkward Questions – My Perfect Book Life

Vandaag is weer donderdag en weer tijd voor een nieuwe ronde Awkward Questions. Deze week heeft Monica van MyPerfectBookLife onze vragen eerlijk beantwoord. Monica is zoals wij een echte boeken blogger en schrijft op haar website over alles wat je boekenhart moet weten. Als je eens tijd hebt neem serieus een kijkje bij haar want het is echt geweldig.


19417242_1700287593610558_1712631397891877091_o

1.Wat was het laatste waar je naar zocht op je telefoon (Google)?

Openingstijden bibliotheek Amstelveen Stadshart

2.Wat is het raarste dat je ooit hebt gedaan toen je alleen thuis was?

Ik denk pannenkoeken bakken in mijn onderbroek

3.Wat is het eerste dat je zou doen als je op een dag wakker wordt en ziet, je bent van geslacht veranderd?

Hahah, ik denk met ‘het’ zwaaien 😉

4.Heb je ooit een boek betere reviews gegeven dan dat het eigenlijk verdiende?

Ik heb wel eens boeken een beoordeling gegeven toen ik het net uit had, dat ik dan na een tijdje bezinken ineens dacht van nee… Dit boek moet toch hoger/lager en het dan aangepast heb. Echt een review erover schrijven doe ik pas na de tijd dat ik eventueel nog mijn mening kan bijstellen, dus die zijn altijd eerlijk.

5.Wordt je opgewonden bij seks-scenes in boeken?

Niet per se opgewonden, maar als het goed geschreven is kan ik wel ineens erg veel liefde voor mijn vriend voelen. Dat wordt trouwens meer bereikt bij boeken die seks opbouwen en het liefdevol en ‘realistisch’ neerzetten en niet bij boeken die keiharde seks beschrijven en de vunzigste woorden gebruiken.

6.Heb je ooit boeken/ book-goodies duurder verkocht dan dat ze waard waren?

Van boeken-goodies weet ik eigenlijk nooit echt hoeveel ze waard zijn, dus die verkoop ik vaak gewoon voor een lage prijs. Boeken verkoop ik eigenlijk ook altijd voor een lagere prijs, omdat ik ze zelf altijd nieuw koop en je voor die prijs ze natuurlijk niet kan verkopen. In het verleden heb ik wel eens iets bij de kringloop gekocht en uiteindelijk voor €1 duurder verkocht, maar het gaat mij niet echt om de winst, meer dat ik iets van geld krijg voor boeken en daar anderen mee blij maak.

7.Als je een ervaring uit je verleden zou kunnen wissen, wat zou dat dan zijn?

Ik heb tot op heden – gelukkig – nog niet echt schokkende dingen meegemaakt of beschamende dingen die zó erg zijn dat ik ze zou willen wissen. Misschien kleine dingen als glazen omstoten bij mijn schoonfamilie tijdens de eerste kennismaking, maar ik ben nou eenmaal onhandig dus ik zou niet willen wissen wie ik ben.

8.Wat is het raarste dat je ooit voor de spiegel hebt gedaan?

Oef. Mijn tekst van toneel oefenen om te kijken hoe mijn emotie zit tijdens die tekst, denk ik.

9.Wat is het meest walgelijke dat je ooit hebt gegeten?

Ik was een keer op schoolreisje op de basisschool naar zo’n park met allemaal Middeleeuwse dingen. Ik vind dat op zich interessant, maar we kregen daar ook een ouderwets bolletje met ‘soep’ erin en dat was zo ongelofelijk smerig.

10.Wat is het gemeenste dat je ooit tegen iemand hebt gezegd?

Er was op de basisschool een jongen verliefd op mij en hij stalkte me elke dag en pakte me steeds vast en toen heb ik ooit eens gezegd dat ik nog geen verkering met hem wilde als hij de laatste jongen op aarde zou zijn. Hij liet me met rust en ondanks dat ik daar blij mee was, vond ik het toch een beetje gemeen van mezelf.

11.Wat is het wreedste dat je ooit met een boek hebt gedaan?

Voor ik een echte boekenwurm werd, was ik juist dol op ruggen breken. Ik vouwde ze zo vaak en hard om als ik kon. Een flink gelezen boek zag er in mijn ogen het mooist uit van allemaal. De horror.

12.Wat is het meest kinderachtige dat je nog steeds doet?

Soms heb ik momenten dat ik echt in een onesie onder een dekentje ga liggen met warme melk als ik me niet oké voel. Zeker als ik ziek ben zijn dat dingen waar ik me snel goed van voel, een soort veiligheid die ik vanuit mijn jeugd nog steeds toepas.

13.Als je moest kiezen tussen: naakt gaan of je gedachten laten verschijnen in een tekstballon boven je hoofd zodat iedereen het kan lezen, wat zou je kiezen?

Ik denk mijn gedachten in een tekstballon. Ik ben best wel een open boek, vertel mijn blunders en verkondig mijn mening. Ik denk niet dat er daarom nog veel verrassends overblijft.

14.Lees je een boek/ tijdschrift als je op het toilet zit?

Nee, ik zit niet zo lang op de WC – ook niet bij een grote boodschap – dat ik het de moeite waard vind om in een boek te kruipen. Je wordt toch snel weer onderbroken omdat de broek omhoog moet en met een boek in je hand gaat dat ook nog eens lastig.

15.Wat is je “guilty pleasure”?

No shame binge-eating binge-reading. Echt even een flinke bak popcorn/chips of een reep chocola en die tijdens het lezen van een goed boek helemaal tot de laatste lik opeten. Wellicht tikje holbewoner-stijl, maar o, zo fijn soms.

16.Heb je ooit over een personage uit een boek gedroomd?

Vast wel, niet dat ik zo snel kan bedenken.

17.Wat was je meest beschamende moment in het openbaar?

Door de bus rollen, denk ik. Ik heb een vrij slechte balans en in de bus staan is voor mij echt een uitdaging. Ik sta altijd met benen wijd en 2 handen aan weerszijden om de stangen om mezelf enigszins te redden, maar ik ben een keer toch gevallen en de bus door gerold. Oeps.

18.Wat is het meest illegale wat je ooit hebt gedaan?

Ik denk echt dat het blijft bij een pepermuntje van mijn oma gejat of een snoepje meegenomen bij de Jamin als kind. Ik ben een brave burgermuts, als het alleen al regel overtredend ruikt, maak ik dat ik wegkom.

19.Zou je je geliefden voor 1 jaar gratis boeken shoppen inruilen?

Nee, joh. Ik heb zo’n big ass TBR stapel, daar wil ik geen jaar gratis boeken aan toevoegen 😉

20.Heb je ooit iets geplaatst op sociale media waar je achteraf spijt van had?

Ja, ik heb wel eens een opmerking op Twitter geplaatst over iets wat me ergerde. Ondanks dat veel mensen het met me eens waren, kwam er ook ineens een hevige discussie op gang van mensen die dat niet waren. Van het ene op het andere moment gingen mensen mij en elkaar beledigen en dat was totaal mijn bedoeling niet dus ik heb het gelijk verwijderd.


 

Liefs Bibi

FireFly_logo_DEF-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s