TV & Series

Mijn favoriete oktober/Halloween film’s #1

Oktober. Niet alleen is dit mijn favoriete maand van het jaar omdat eindelijk de zomer voorbij is en de herfst voor de deur staat maar ook omdat ik in deze maand all mijn favoriete Halloween films uit de doos kan halen. Elk jaar heb ik een soort ritueel waar ik de gehele maand elke avond een film kijk die griezelig is of zelf een beetje horror. I love It. Gewoon films die bij Halloween passen. Als het nu savonds vroeger donker wordt kan ik niet wachten tot ik de tv mag aan slingeren, lekker onder de deken kan kruipen en films kan kijken. Dit is dan ook de reden voor deze post want ja ik wil jullie natuurlijk mee laten genieten en misschien zit er de een of andere film bij die je leuk gaat vinden.


Ik begin natuurlijk met de classica’s voor Halloween.

Halloween

Screen-Shot-2015-10-21-at-7.43.15-PM.png

Fifteen years after murdering his sister on Halloween night 1963, Michael Myers escapes from a mental hospital and returns to the small town of Haddonfield to kill again.

Yes yes yes….. dit is met afstand mijn absolute favoriete film of beter gezegt films voor oktober. Sinds ik klein ben ken ik deze films al uit mijn hoofd en elke keer weer wordt ik opnieuw verliefd.Hierbij gaat het om Michael Meyers die na 15 jaar uit een gesticht uitbreekt en weer begint te morden. Dit verhaal trekt zich door alle film’s en naarmate je verder kijkt wordt duidelijk waarom hij dit allemaal doet. Er zit dus een diepgaand verhaal in en achter. Waar ik heel heel erg naar uitkijk is de nieuwste film die deze maand hopelijk al in de bios verschijnt : Halloween 2018 waar het verhaal om Michael Meyers & zijn zus verder gaat. Zeker een dikke dikke aanrader voor iedereen die van classic horror films houd.

LET OP: TRAILER BEVAT SPOILERS

volgorde :

 • Halloween 1 (1978)
 • Halloween 2 (1981)
 • Halloween 4 – The Return of Michael Meyers (1988)
 • Halloween 5 – The Revenge of Michael Meyers (1989)
 • Halloween – The Curse of Michael Meyers (1995)
 • Halloween H20 (1998)
 • Halloween Resurrection (2002)
 • Halloween ( 2007 , een remake van het eerste deel uit 1978)
 • Halloween 2 (2009, een remake van het 2e deel uit 1981)
 • Halloween (2018) verschijnt eind oktober in de bios 

Nightmare on Elm Street

nightmare-on-elm-street-posters

In Springwood – een fictief plaatsje in de Amerikaanse staat Ohio – heeft de tiener Christina Gray een nachtmerrie over een man met een volledig verbrand gezicht die haar in een stookruimte achtervolgt en aanvalt. Hij draagt een rood-groene trui, een hoed en handschoenen en hij heeft lange, scherpe scheermessen in plaats van vingers. Ze schrikt verontrust wakker omdat de droom zo echt lijkt. Dan merkt ze tot haar verbijstering dat ze sneden in haar nachtjapon heeft, precies op dezelfde plekken waar de man haar in haar droom met zijn messen sneed.

Wie kent het liedje niet…..

One, two, Freddy’s coming for you.

Three, four, Better lock your door

Five, six, grab a crucifix.

Seven, eight, Gonna stay up late.

Nine, ten, Never sleep again….

Dit is zeker mijn 2e plaats als het gaat om mijn favoriete Halloween film’s. Freddy Kruger is gewoon naast Michael Meyers de beste film personages die er zijn.  Ook deze serie ken ik al sinds mijn jeugd.. Mijn vader en ik delen namelijk een passie en dit is film’s kijken. Ik begon dus al op jonge leeftijd van dit soort dingen te houden en vond het toen al geen beetje eng. Maar goed ook .  Meest begin ik dus met Nightmare on Elm Street, dan een paar andere film’s die ik jullie nog laat zien en als afsluiting de Halloween serie. Man wat is het ook verschrikkelijk, nu heb ik zelf de hele tijd Freddy’s song  in mijn hoofd.

Volgorde:

 • Nightmare on Elm Street ( 1984)
 • Nightmare on Elm Street -Freddy’s Revenge (1985)
 • Nightmare on Elm Street -Dream Warriors (1987)
 • Nightmare on Elm Street -The Dream Master (1988)
 • Nightmare on Elm Street- The Dream Child (1989)
 • Freddy’s Dead: The final Nightmare (1991)
 • Wes Craven’s New Nightmare (1994)
 • Freddy vs. Jason (2003)
 • A Nightmare on Elm Street (2010 , remake van het eerste del met aanpassingen van het verhaallijn)

 


Carrie by Stephen King

dirty-grandpa-download-kickass

Carrie, gebaseerd op de roman van Stephen King, is het verhaal van een jong meisje met telekinetische eigenschappen: ze kan voorwerpen verplaatsen met de kracht van haar geest. In deze spannende en stijlvolle horrorklassieker, neemt het muurbloempje van de school wraak voor alle vernederingen die haar zijn aangedaan.

Tja hier zat ik eigenlijk een beetje te twijfelen want er zijn meerdere versies van deze film. Ik ken de versie uit 1976 en de nieuwe van 2013. Om eerlijk te zijn hebben beide film’s zo zijn charme maar als ik moet kiezen, kies ik toch zeker voor de oude klassieker. Ik denk dat de remake van 2013 voor de nieuwe generatie best cool is en dat ze hierdoor toch nog een beetje feeling krijgen van vroeger. Deze film staat trouwens ook op Netflix want ik had hem gister avond nog gezien…hahahaha…


 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s