Geen categorie

Lili’s favo Disney films.

Hallo allemaal!

Wat is er nou leuker dan een Disney marathon opzetten en heerlijk op de bank te gaan liggen met je huisdieren en een bak vol chips of een doos vol chocolade?
Precies…. helemaal niks dus :p

Omdat er in mijn omgeving toch veel mensen zijn die nog nooit (ja nog NOOIT) een Disney film hebben gezien, heb ik besloten om een bericht te schrijven waarin ik films aangeef die je, naar mijn mening, gezien MOET hebben als het gaat om Disney.


Afbeeldingsresultaat voor disney gif

Alleen deze .gif zou je al over moeten halen.. ik bedoel… het is Disney. Het is sparkly, magisch, zo mooi en geweldig en als het kon zou ik zo mijn pc inspringen en in dat kasteel gaan wonen. En dat zou ik bij de volgende films ook willen doen:


Peter Pan.

Afbeeldingsresultaat voor Peter Pan

Peter Pan is één van mijn meest favoriete Disney films. Dit heeft merendeels te maken met Tinkerbell en mijn grote collectie aan Tinkerbell beeldjes, pennen, stickers, muziekdoosjes enzovoorts maar ook het verhaal zelf heeft me altijd getrokken. Een verhaal over kinderen die nooit oud worden en voor altijd bij elkaar blijven. Dat heeft zo zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. En ik vind het super mooi dat Wendy en haar broertjes nog zoveel kunnen leren van Peter en de verloren jongens maar dat zij in hun beurt ook veel van Wendy kunnen leren.

En Tinkerbell ❤

Afbeeldingsresultaat voor Tinkerbell gif


The Lion King.

Afbeeldingsresultaat voor The lion king

The Lion King brak mijn hart toen ik nog een klein Leannetje was. Het is één van de meest deprimerende films in de Disney lijst maar ook één van de meest mooiste animatie films ooit gemaakt. Bovendien is het één van de beste Hamlet hervertelling ooit. Well done, Disney!


Pocahontas.

Afbeeldingsresultaat voor Pocahontas disney

Zie, als je even de realistische geschiedenis van Pocahontas vergeet en ook even doet alsof er geen deel twee bestaat, is Pocahontas sowieso één van de beste Disney films die er bestaat. Het is een super realistisch verhaal waarin er een goed einde is maar toch niet helemaal compleet. Want niet alle verhalen hebben een eind goed, al goed. Niet alle prinsessen eindigen met hun prins op het witte paard. Bovendien is de soundtrack van deze film echt kick ass in zowel Engels als Nederlands.


Tangled.

Afbeeldingsresultaat voor tangled

In geen enkele Disney marathon mag Tangled ontbreken. Het is helaas geen tekenfilm meer maar nog steeds zo goed als de echte klassiekers. Daarnaast is Tangled echt super hilarisch omdat Rapunzel wel van aanpoten houdt en niet meteen in de armen van haar prins rent als hij haar komt redden.


101 Dalmatiërs.

Afbeeldingsresultaat voor 101 dalmatiers

Alles, maar dan ook echt alles, was vroeger van 101 dalmatiërs in mijn slaapkamer. Ik had een dekbed overtrek, een nachtlamp, pennen en potloden, etuis en tassen en ga zo maar door. Ik was verslaafd aan deze film puur omdat ik de hondjes zo lief en schattig vond en het verhaal super spannend. Ik was dan ook bang voor Cruella xD Deze moet je dus ook echt gezien hebben! Hij is leuk, spannend en ook heel grappig. Vooral de puppy’s.


Belle en het Beest.

Afbeeldingsresultaat voor belle en het beest

Ik ben niet zo’n fan van Sneeuwwitje, Assepoester of Doornroosje maar Belle en het Beest is wel een aanrader. Ik hou van de soundtrack maar ook van het verhaal. Hoe mooi is de boodschap die de film met zich mee brengt? Dat de binnenkant telt en niet zozeer het uiterlijk? Daarbij komt kijken dat het sprookje op zich een basis heeft gelegd voor vele verhalen die we tegenwoordig binnen de YA boekenwereld kennen, zoals ACOTAR en Cruel Beauty.


Alladin.

Afbeeldingsresultaat voor aladdin

Een van de weinige Disney films met een set van karakters uit een compleet ander werelddeel. Pocahontas is hier ook eentje van maar ook in die film overheerst de Westerse Cultuur. In Alladin is dat wel anders en ik vind dat heerlijk. Je leert zoveel over een andere cultuur door alleen maar een tekenfilm te kijken over een dief en zijn aapje die, met behulp van een geest, het hart van de prinses veroveren en het land redden van een kwaadwillige adviseur.


Wat zijn jouw favoriete Disney films?

Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s