Recensies

Royals – Rachel Hawkins

Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij Walmart, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en ze heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar door toedoen van de tabloids wordt ze gedwongen samen met haar zus de zomer door te brengen aan het Schotse hof. Daisy vertrekt met grote tegenzin en hoewel ze haar best doet om uit de problemen te blijven, raakt ze al snel verstrikt in allerlei onhandige situaties. Onder de hoede van Miles, de megasnobistische vriend van de jongere broer van de kroonprins, moet ze leren om zich volgens de koninklijke norm te gedragen. Dat gaat alleen niet zo makkelijk als diezelfde jongere broer overal waar hij komt voor een schandaal zorgt en Daisy erin meesleurt. Terwijl ze zich zo goed mogelijk probeert te redden, worden de verwikkelingen alleen maar groter als ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt.

4 Bibi Hearts

Bookcover:

 

9200000090845377Tja uhm, het cover is best wel zoetsappig vind je niet? Al dat roze spul en die kroon en glitters. Toen ik dit boek zag dacht ik als eerste van : huh nog een deel van The Selection? Maar nee dit is iets totaal anders. Ik vind het cover wel oké maar achteraf , nu ik het boek heb gelezen vind ik het persoonlijk totaal niet bij het verhaal passen. Wel straalt de kaft wel dit uit wat het moet doen en eigenlijk weet je meteen dat het hierbij waarschijnlijk om iets gaat wat met koning of koninginnen te maken heeft. Oke laat ik het hierbij houden, het cover is mooi maar totaal niet mijn smaak.

Verhaal:

In dit boek volg je het verhaal van Daisy die in een plaatselijke supermark werk om met haar beste vriendin naar een comic-con te kunnen waar ze allemaal haar favo auteurs mag ontmoeten. Hier kijkt ze al heel erg naar uit tot haar familie er roest in het eten gooit want Daisy moet naar Edingburgh gaan om verdere problemen te voorkomen want haar grote zus Ellie gaat trouwen met de kroonprins van Schotland. Daisy is hier helemaal niet mee eens en stribbelt er in het begin ook erg tegen. Ze heeft een hekel aan al dat gedoe met de pers en de royal familie. Ze wil niks liever dan een normaal leven leiden zonder in de spotlights te staan. In Schotland aangekomen maakt Daisy kennis met de jongere broer van Alex: Seb. Seb staat ervoor bekend om de boel nogal op stelten te zetten. Alleen zijn beste vriend Miles probeert hem vaak uit de problemen te halen. Kan Daisy aan het koninklijke huis en al hun regels wennen? Lukt het haar om uit de spotlights te blijven?

Personages:

Tja ik moet eerlijk zeggen dat ik na de eerste 3 pagina’s van dit boek al helemaal verkocht was. De schrijfstijl is heel erg prettig en het leest super gemakkelijk weg. Daisy was meteen mijn favo. Ik mocht haar heel erg want ze was gewoon zoals ik of jij. Ze ging naar school, werkte partime in een supermarkt en was een echte fangirl. Daisy is zeker niet op haar mond gevallen en weet wat ze wil. Ze is dan ook zeker een pittige tante. Ik kon me vanaf het begin heel erg inleven want ik zou precies hetzelfde hebben gehad. Ik had ook graag buiten de spotlights willen staan want ja…. mooi voor je zus als zij met een koninklijke iemand wil trouwen maar daar hoeft de hele familie toch niet onder te lijden? Dit is wat het boek ook zo een beetje verteld. Het leven van de familie van diegene die bijna elke dag in de kranten te zien is. Lijkt me behoorlijk pittig als je mij vraagt.

Miles (de beste vriend van Seb) vond ik prima. Hij komt uit andere omstandigheden en weet hoe hard het leven is in de adel. Ik mocht ook hem vanaf het begin. De personages waren in het algemeen lekker fris geschreven en je kon je gemakkelijk inleven. Dit gaaf je een prettig gevoel tijdens het lezen.

Conclusie:

IK WIL MEER!!!! Dit boek telt zeker tot mijn favoriete guilty pleasure boeken. Man wat heb ik hiervan genoten. Het was een zoet sappig verhaal wat heerlijk snel en gemakkelijk weg leest. Tuurlijk had je hier ook de clichés maar dat vond ik bij dit boek totaal niet storend. Vanaf pagina een zit je midden in het verhaal van: weken in de supermarkt en het hoge adel van Schotland. Een page turner die je gemakkelijk in een avond uit hebt.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s