Bookish posts

This or That?

Soms heb je het. Keuzes maken als boekenliefhebber is niet altijd gemakkelijk. Ikzelf moest soms aardig wat keuzes maken als het gaat om boeken en leesgewoontes. Pak je liever een boek of ga je toch voor de e-reader? Koop je het boek in hardcover of toch liever in paperback want het is goedkoper?!
Hier heb ik 13 vragen staan die ik heb beantwoord:

1. Audioboek of een echt boek?

Echte boeken. Mijn moeder was een tijdje op een trip waar ze de audioboeken van Vijftig tinten ging luisteren, ik werd er gek van. Ikzelf heb nog nooit een audioboek geluisterd. Ik weet niet wat het is maar ik vind de stemmen nooit zo prettig. Liever lees ik lekker zelf en kan het verhaal in mijn hoofd zo vormen, hoe ik het wil.

2. Zachte of harde kaft?

Dat maakt me eigenlijk niet zo veel uit. Ik heb hardcovers in mijn kast staan maar ook heel veel paperbacks. Bij mij hangt het er vanaf hoeveel pagina’s het boek heeft. Je zal het wel herkennen, als je een dikke paperback heeft dat het wat lastig is om hem open te houden en dan beschadig je vaak de rug ervan. Soms heb je ook niet echt keus want zijn er boeken alleen maar in hardcover of paperbacks uitgebracht.

3. Fictie of non-fictie?

Beide. Op dit moment ben ik weer in een fictie fase . Een half jaar terug heb ik alleen maar non-fictie gelezen. Het is maar net waar ik zin in heb en hoe druk mijn hoofd is. Ik lees om te ontspannen en het verhaal moet dan niet TE ingewikkeld zijn.

4. Verzonnen of de echte wereld?

Mijn voorkeur geef ik aan echte wereld. Voor mij is het toch wat makkelijker om het mij te verbeelden dan dat ik een gehele nieuwe wereld in mijn hoofd moet creëren. Wel, als de wereld mooi is opgebouwd en er niet te veel moeilijke dingen erin zitten (zoals namen)dan vind ik het wel heerlijk om compleet ergens anders te belanden.

5. Harry Potter of Twilight?

Ha, die keuze is meteen gemaakt. Twilight natuurlijk. Ik heb totaal niks met Harry Potter, nooit gehad ook. Ik geloof ik heb vroeger wel 2 of 3 films gezien maar verder niks. Twilight is gewoon mijn absolute favoriete. Ik heb alle boeken al 2x gelezen en de films meer dan 30x maar het blijft gewoon fantastisch. Trouwens ik was vanaf het begin team Jacob 😉

6. Geleend of gekocht?

Uhm mijn voorkeur is wel gekocht, maar als iemand mij een goed boek leent , dan neem ik dit natuurlijk ook. Ik ben sinds twee jaar geen lid meer van de bieb want ik deed er amper iets mee en alle boeken die ik wou hebben heb ik zelf maar gekocht of aangevraagd bij de uitgevers.

7. Boekenwinkel of online?

Vroeger altijd boekenwinkel, maar sinds de 2 boekenwinkels in mijn buurt zijn gesloten moet ik nu wel online kopen. De dichtstbijzijnde winkel is 45min rijden ( wat ik niet elke week ga doen) Wel probeer ik 1x in de maand er even heen te gaan voor nieuwe boekenleggers en kleine leuke  dingetjes .Nu koop ik meest bij bol.com, boekenkraam en amazone.de

8. Eenmalig boek of trilogie?

Beide, ik wissel graag af tussen series en stand-alone! Soms heb ik zin in een kort verhaal en pak ik dus een boek wat geen serie wordt. Andere keren heb ik lekker zin in een goeie serie en lees ik dan gewoon trilogie’s of hoeveel boeken het dan ook mogen zijn van de serie.

9. Zwaar en dik of lief en kort?

Nou…. ik moet eerlijk toegeven dat ik bij dikke boeken snel de geduld kwijt raak. Als het een super spannend verhaal is, lees ik dit natuurlijk wel tot het einde, maar voor mij zijn boeken tot max. 600 pagina’s wel voldoende. Het is maar net of ik net in een goeie bui zit en heel wat boeken lees of weer eens een reading slump heb.

10. Romantisch of actie?

Ik ben een hopeloze romanticus. Ik vind liefdesverhalen gewoon het mooiste wat er is. Al die gevoelens en zo….prachtig. Maar af en toe even vette actie is ook welkom. Het liefst eigenlijk een mix uit alle twee.

11. Lezen in een knusse omgeving of in de zon?

Knusse omgeving!! Ik heb een hekel aan de zomer. Ik vind er echt helemaal niks aan . Soms probeer ik wel wat te lezen maar ik kan me gewoon niet goed concentreren . Ik vind het heerlijk als het buiten slecht weer is, ik lekker op de bank zit met een deken, een kopje thee & een goed boek.

12. Warme chocolademelk of koffie?

Warme chocolademelk . Ik drink helemaal geen koffie en zal dat waarschijnlijk ook nooit doen. Wel drink ik het zonder alles…. want van slagroom word ik misselijk.

13. Eerst de recensie lezen of zelf beslissen?

Als ik een boek koop ga ik eerst kijken hoe de recensies zijn. Zijn er meer mensen die het boek geweldig vinden dan lees ik het. Uiteindelijk maakt het me toch niet zo veel uit want iedereen heeft een eigen mening over verhalen. Ik zie wel of ik het ook zo goed vind of juist totaal niet.

Dit waren de 13 vragen ook alweer. Hoe zit het bij jou en al deze keuzes? Als je wilt mag je de vragen overnemen en op je eigen pagina beantwoorden.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s