Recensies

Fright Night- Maren Stoffels (recensie exemplaar)

Een groepje vrienden geeft zich op voor een fright night: ze brengen de nacht door in een bos, waar ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten. Wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen?
Vijf jongeren gaan het bos in.
Een van hen zal de nacht niet overleven.
En een van hen is de moordenaar.

3 Bibi Hearts

Bookcover:

9200000095274094Oh ja…. als je het cover al alleen al ziet dan kom je in Halloween stemming of niet dan? Dit was zeker bij mij het geval en ik kon niet wachten om in dit nieuwe boek van Maren Stoffel te beginnen.

Zoals ook het andere boek van haar wat ik mocht lezen (Escape Room) trok me ook deze kaft heel erg aan. De creepy hand erop met die rook op de achtergrond en de bloedorden letters. Dit verhaal kon gewoon niks goeds vertellen had ik het gevoel. Alsnog een prachtig cover wat je zeker meteen nieuwsgierig maakt.

Verhaal:

Dit boek is net als Escape Room niet echt heel erg dik en heeft maar 163 bladzijden. Ik vloog er eigenlijk zowat doorheen omdat het dus weinig pagina’s had maar ook lekker makkelijk geschreven is. In Fright Night lees je het verhaal uit verschillende perspectieven zoals : de Moordenaar, Sofia, Dylan & Reza.

De opbouw van het verhaal was echt super gemakkelijk te volgen , want je had al snel door dat er 2 groepen bestonden. Sofia, Dylan en Quin (de beste vriend van Dylan) en Reza en Sandy met Nele op de andere kant. Deze 2 groepen kruisen dus hun wegen in de beroemd en beruchte Fright Night.  In dit boek draait het niet alleen om de Fright Night zelf maar meer om angsten en geheimen van de personages die niet boven water mogen komen. Soms vond ik het nog wat jammer want niet voor niks heet het Fright Night en had eigenlijk meer schokmomenten zelf bij dit evenement verwacht en gehoopt. Helaas was dit niet het geval en kreeg je er amper iets van mee. Erg jammer. Dikke pluspunt is wel dat je tot het einde echt niet weet wie er nou eigenlijk dood gaat en wie nou de moordenaar is, want man…ik had echt tussendoor iedereen wel eens als verdachte opgesteld. Dit maakte dat ik het boek echt niet uit de hand kon leggen.

590P

Personages:

Tja ik wil niet zeggen dat Maren Stoffels haar boeken saai zijn maar de personages vind ik persoonlijk nooit echt diepgaand. Je krijgt amper mee hoe ze er eigenlijk eruit zien , waar ze wonen of hoe oud ze zijn. Het is dus beetje oppervlakkig. Ook hier vind ik het erg jammer want ik had graag zoveel meer willen weten over Sofia, Quin, Nele en Sandy. Reza en Dylan waren goed en er zaten echt momenten in hun verhaal waar ik echt moest slikken. Dylan heeft het zeker niet gemakkelijk gehad. De personages waren verder wel overtuigend en je had wel een klik met iedereen.

Conclusie:

3 Bibi Heart’s van mij voor Fright Night. Het was een spannend (helaas kort) verhaal over mensen die allemaal hun Fright Night beleefden op hun eigen manier. Ik had dus graag meer willen lezen over sommige personages en de Fright Night zelf maar behalve dit was het een uitrekent boek wat je rond Halloween gelezen moet hebben.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s