Recensies

Warcross

Warcross (Warcross, #1)For the millions who log in every day, Warcross isn’t just a game—it’s a way of life. 

The obsession started ten years ago and its fan base now spans the globe, some eager to escape from reality and others hoping to make a profit. Struggling to make ends meet, teenage hacker Emika Chen works as a bounty hunter, tracking down Warcross players who bet on the game illegally. But the bounty hunting world is a competitive one, and survival has not been easy. To make some quick cash, Emika takes a risk and hacks into the opening game of the international Warcross Championships—only to accidentally glitch herself into the action and become an overnight sensation.

Convinced she’s going to be arrested, Emika is shocked when instead she gets a call from the game’s creator, the elusive young billionaire Hideo Tanaka, with an irresistible offer. He needs a spy on the inside of this year’s tournament in order to uncover a security problem . . . and he wants Emika for the job. With no time to lose, Emika’s whisked off to Tokyo and thrust into a world of fame and fortune that she’s only dreamed of. But soon her investigation uncovers a sinister plot, with major consequences for the entire Warcross empire. 


Ik wilde dit boek al zo verdomte lang lezen dat ik er bijna gek van werd, maar aangezien ik door privé omstandigheden in een enorme leesdip zit kreeg ik het maar niet voor elkaar.

Totdat ik het boek moest lezen voor de ABC leesclub in Drachten. Dit was mijn kans. Ik had al zo lang op het boek gewacht en het stond stof te vangen op de plank. Zelfs al zodanig lang dat het tweede deel al bijna uit was xD…. Oeps.

Afbeeldingsresultaat voor warcross

Het verhaal was alles wat ik verwacht had. Het is opnieuw een hartstikke goed verhaal met hier en daar wat leuke clichés en een heerlijk plot. Warcross verteld het verhaal van Emika, die samen met haar vader een leven probeert op te bouwen in Amerika. Helaas komt haar vader te overlijden en laat hij haar alleen achter met een paar herinneringen en een boel schulden. Deze financiële situatie dwingt Emika om te gaan hacken. Ze leert wat ze kan van computers en codes en probeert zichzelf volledig competent te maken binnen de wereld van hackers en cyber-criminaliteit. Hiermee raakt ze bekend met de “Dark World” waar veel van dit soort cyber criminelen zich verschuilen en deals sluiten zonder dat de autoriteiten hun op de lip zitten.

“Every locked door has a key”

Echter brengt het hacken Emika meer problemen dan dat het voorspoed brengt. Zo beland ze, door een verkeerd getimede hack, plots middenin het speelveld van het beroemde spel Warcross en staat ineens vollop in beeld voor miljoenen toeschouwers en maakt zichzelf bekend als hacker. Dit zou haar wel eens duur kunnen komen te staan.

Maar niets is minder waar. Haar grootste blunder wordt haar grootste meevaller wanneer de bedenker van Warcross en ontwikkelaar van de Virtual Reality brillen waardoor de wereld met allerlei soorten pracht en praal word aangevuld, haar uitnodigt op zijn hoofdkwartier in Tokyo voor een persoonlijk gesprek. In plaats van een jaren lange straf en een grote geld boete word Emika in dienst genomen door Hideo en maakt hij van haar een spion. Samen met een aantal andere (verborgen) spionnen moet ze Zero, een hacker die de wereld van Warcross en de gehele virtual reality ten onder wil brengen, opsporen en stoppen.

Afbeeldingsresultaat voor warcross

Ik vind Warcross oprecht een heel leuk boek. Omdat ik al een beetje verliefd was op Marie Lu haar schrijfstijl (en ook haar teken kunsten) had ik super hoge verwachtingen, en ik moet zeggen dat ik absoluut geen teleurstelling voelde. Natuurlijk zijn er wel punten geweest waarop ik dacht van…. oké, dit was super voorspelbaar, maar ook die waren te vergeven omdat het verhaal zo goed in elkaar zit.

Bovendien vond ik de wereld, met zijn virtual reality en de punten die je kan verdienen door planten water te geven etc. heel erg lijken op de wereld die je aan het eind van Champion tegenkomt. De wereld waar Daniel komt te herstellen. Die link vond ik super tof. Daarom geef ik dit boek 5 sterren. Het is super leuk, de karakters zijn sterk en het leest lekker vlot weg ^^


Veel liefs,
Lili

5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s