Bookish posts

Bookish Event; Dordrecht.

Afbeeldingsresultaat voor boekhandel van der leer dordrecht

Begin deze maand was Bibi Shop uitgenodigd om met een kraampje in de boekhandel Van Der Leer in Dordrecht te staan tijdens een leuke YA avond. Op deze avond stonden er vele leuke items en gesprekken op de planning, waaronder:

  • Een presentatie van Danielle Bakhuis
  • Een skype gesprek met Hayley Barker
  • Een workshop Bookstagrammen van Eveline
  • Een boekpresentatie van Cathinca van Sprundel

En zo was er een leuke, volle avond gepland in de boekenwinkel. Dus ik zat klaar met Bibi’s spulletjes. Alles was super leuk ingericht. Ik had samen met Studio Tokek een ruime tafel waarop we al onze spullen en verkoopwaar op display konden zetten. Als leuke bijkomst had de winkel bedacht dat alle bezoekers hun Goodies persoonlijk bij de shopjes op mochten komen halen. Zo kregen wij veel YA liefhebbers te zien en sprak ik veel lezers over boeken die ze leuk vonden en over overeenkomende fandoms.

Maar goed, nu ga ik op de feiten vooruit lopen :p De avond begon met een kleine introductie over het programma en over wie er precies aanwezig waren. Na deze korte (maar krachtige) intro was het de beurt aan Danielle, die de bezoekers een presentatie gaf over welke boeken ze had geschreven, hoe de run naar De Eliminatie ten stande was gekomen en wat voor groei er in haar schrijven zit. Dit deed ze op een onwijs leuke maar ook boeiende manier. Ze was bewegelijk (desondanks de zwangerschap) en heel vrolijk en nam het publiek echt mee in haar verhaal. Je kon duidelijk merken dat ze al vaker voor grotere groepen haar verhaal had gedaan. Ze was wel ietwat nerveus maar dit maakte haar verhaal nog zoveel leuker.

h

Na de (oké hij was wat lang… maar zeker vermakelijk) presentatie van Danielle was het tijd voor een pauze. Tijdens deze pauze konden de bezoekers hun goodies ophalen bij de shopjes en rondsnuffelen bij een kast VOL met boekenleggers. Ik had mijn slag al een beetje geslagen voor de deuren open gingen en heb zo eindelijk mijn eigen ACOFAS boekenlegger weten te scoren * HALLELUJAH * want die zocht ik al een tijdje.

Tijdens deze pauze, naast het verkopen van Bibi haar boekenlinten, kaarsen en andere items, sprak ik met vele lezers. Dit vind ik persoonlijk altijd het leukst aan zulke avonden. In contact komen met andere lezers en praten over boeken, karakters en favo schijvers.

a.png

Na de pauze was er een korte intro op het skype-gesprek met Hayley Barker (Showstopper). De gastvrouw van de avond had een interview met haar voorbereid en zou deze afleggen voor het publiek. Al snel was er contact gelegd en begon het interview. Echt vragen vanuit het publiek waren er niet, maar het gesprek zelf was wel interessant om naar te luisteren. Ik vond het wel jammer dat het niet echt diepgaande vragen waren en dat er niet echt meer enthousiasme was vanuit het publiek, maar het was wel heel gaaf om Hayley zo via het scherm te mogen ontmoeten.

Een leuke bonus was dan ook dat alle goodiebags een gesigneerde bookplate van Hayley hadden, zodat men toch een handtekeningen van haar had desondanks het scherm wat ertussen zat.

b

Het stukje Bookstagrammen vond ik ook wel interessant, maar omdat dit vooral om de basis van het bookstagrammen ging haakte ik al snel af. Ik vond het een leuke presentatie, en voor mensen die totaal geen idee hebben wat Instagram voor platform is en hoe ze ermee om moeten gaan, was het ook een zeer leerzame presentatie. Maar mocht je al een beetje bekend zijn met Insta als social media en er regelmatig mee posten dan was deze presentatie een beetje te veel.

Ikzelf haakte dus vrij snel af. Dit lag hem absoluut niet aan de enthousiaste presentatrice die de presentatie gaf, want ze deed het wel leuk maar de info was heel basic en had voor mij persoonlijk niet gehoeven.

De boekpresenatie van Cathinca heb ik helaas moeten missen 😦 Maar desalniettemin was het een geslaagde avond. Ik heb ervan genoten en vond het onwijs leuk om een keertje voor Bibi haar shopje te runnen en zo een event mee te mogen maken. Ik raad de events bij de Dordrechtse Van Der Leer zeker aan! Het is een super leuk team dat deze evenementen organiseert en het programma is goed gevuld. Bovendien was hun goodiebag super gaaf! Ben echt heel blij dat ik erbij mocht zijn 😀


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s