Geen categorie

A Star Is Born

Er zijn ondertussen al vele verschillende versies van het verhaal achter A Star Is Born, maar dit is (voor mij persoonlijk) veruit de beste vertelling. Bradley Cooper en Lady Gaga zijn onwijs goede acteurs en het script is ontzettend mooi voor het huidige tijdperk en alles wat bij het sterrendom komt kijken.

“Tell me something boy. Aren’t you tired trying to fill that void?”

De film geeft ons een moderne blik op het verhaal van Jackson Maine, wie een bekende popster is en voor duizenden mensen per dag staat op te treden. Hij is altijd onderweg en houdt ervan om zijn gitaarspel en zijn zangkunsten te laten zien aan zijn fans, maar het leven als popster kent zo zijn nadelen. Zo heeft Jackson een gehoorbeschadiging die hem zijn gehoor kan kosten. Deze angst voor doofheid drijft hem naar alcohol en geen enkele dag is nog meer compleet zonder een fles drank. Zijn fans? Die hebben geen idee hoe moeilijk het leven soms kan zijn achter de schermen, en dat is maar goed ook.

“I’m off the deep end, watch as I dive in. I’ll never meet the ground. Crash through the surface, where they can’t hurt us. We’re far from the shallow now”

Na één van zijn optredens besluit Jackson om zijn troost te zoeken in het nachtleven van de stad. In een dronken bui, besluit Jacks om naar een drag-bar te gaan waar het Drag-Queen avond is. Hij wordt omringt door mannen gekleed in de mooiste drag kostuums en vermaakt zich prima… totdat hij Ally ontmoet. Een jonge vrouw die de sterren van de hemel zingt zodra ze een optreden geeft voor het publiek in de kleine kroeg. Zo zie je maar weer… niet al het talent krijgt de kans om voor idioot grote zalen te mogen zingen.

“Wish I could, I could’ve said goodbye. I would’ve said what I wanted to, maybe even cried for you”

Jackson volgt haar en zo vormen ze samen een band. Voor Jackson is deze zodanig sterk, dat hij haar laat ophalen voor een backstage experience bij zijn concert en hier begint Ally’s reis naar de sterren.

Afbeeldingsresultaat voor a star is born

Ik zal niets meer verklappen want, zeker als je het verhaal niet kent, ik wil niks spoileren. Ik kende het verhaal omdat ik de film met Barbra Streisand heb gezien maar zelfs ik had bepaalde dingen niet zien aankomen. Bovendien vind ik Lady Gaga echt onwijs gaaf in de rol van Ally. Haar stem alleen al is geweldig. Nou was ik al een Lady Gaga fan maar sinds ik haar heb zien schitteren in American Horror Story, wilde ik meer van haar acteer kunsten zien en WAUW wat kan zij acteren zeg!

Bij de oudere versie heb ik nooit zo veel gevoeld als bij deze. De zang, de muziek… het is allemaal zo verrekte goed. Het past natuurlijk ook veel meer in de wereld zoals we hem momenteel mee maken. De vorige film was, toen ik hem zag, al wat out-dated XD.

Ik kan niets anders zeggen dan; Ga deze film a.u.b kijken. Vooral als je van drama houd met een realistische twist en daarnaast een hart hebt voor muziek en zang in films. Verwacht geen chick-flick of een romantisch avontuur want dat is dit niet, maar het geeft wel een goed beeld weer van de interne werkingen van de huidige muziek industrie.


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s