Recensies

Kingdom of Ash

Kingdom of Ash (Throne of Glass, #7)Years in the making, Sarah J. Maas’s #1 New York Times bestselling Throne of Glass series draws to an epic, unforgettable conclusion. Aelin Galathynius’s journey from slave to king’s assassin to the queen of a once-great kingdom reaches its heart-rending finale as war erupts across her world. . .

Aelin has risked everything to save her people―but at a tremendous cost. Locked within an iron coffin by the Queen of the Fae, Aelin must draw upon her fiery will as she endures months of torture. Aware that yielding to Maeve will doom those she loves keeps her from breaking, though her resolve begins to unravel with each passing day…

With Aelin captured, Aedion and Lysandra remain the last line of defense to protect Terrasen from utter destruction. Yet they soon realize that the many allies they’ve gathered to battle Erawan’s hordes might not be enough to save them. Scattered across the continent and racing against time, Chaol, Manon, and Dorian are forced to forge their own paths to meet their fates. Hanging in the balance is any hope of salvation―and a better world.

And across the sea, his companions unwavering beside him, Rowan hunts to find his captured wife and queen―before she is lost to him forever.

As the threads of fate weave together at last, all must fight, if they are to have a chance at a future. Some bonds will grow even deeper, while others will be severed forever in the explosive final chapter of the Throne of Glass series.


Omdat we momenteel bezig zijn met een Treasure Hunt (hoe gaat het met het zoeken?) probeer ik deze recensie zo spoiler vrij mogelijk te houden. Zo kan iedereen op zoek naar de muntjes en/of quizvragen, en kan iedereen die de serie nog niet uitgelezen heeft met een gerust hart deze post door scrollen.

Ik zal hierbij dus ook geen plaatjes of quotes neerzetten, want ik wil zo veel mogelijk spoilers voorkomen.

Lili en Bibi wonen nu allebei in Friesland. Waar komen ze oorspronkerlijk vandaan_

Kingdom of Ash was, hoe moet ik dit zeggen, 1 grote emotionele rollercoaster. Ik bedoel, apart van het feit dat het het laatste deel is was het één groot sob-fest van pagina 1 tot pagina 980. Het is het allerdikste boek in de serie en ik heb er expres heel lang over gedaan maar aan alles komt uiteindelijk een einde. Mijn hart is gebroken, mijn ziel is dood maar ik ben dan toch bij de finish gekomen.

Het voelde voor mij op dat moment zo erg dat ik letterlijk het boek niet dicht kon krijgen. Iedereen die ooit zo verdrietig was over het einde van Twilight of Harry Potter. Ik snap eindelijk wat jullie mee moesten maken. De einde van deze serie betekend voor mij letterlijk het einde van een tijdperk, maar wat een super mooi einde! Ik ben er zo ontzettend blij mee. Alle losse einden zijn vastgeknoopt. Alle overlevenden verlaten het verhaal op een goede, wel afgeronde manier. Sarah J Maas is echt een genie en ik kan niet wachten wat ze nu naar de wereld van YA gaat brengen.

Ik hou van deze serie. Ik hou van Sarah haar schijfkunsten en alles wat ze schrijft is een insta-buy. Kingdom of Ash is alles waar ik op gehoopt had voor Throne of Glass. Het is pijnlijk, het is puur, het is lief maar ook super duister en spannend.

download

Mocht je nog steeds twijfelen over Throne of Glass neem dit als een teken. Begin ermee, je zult geen spijt krijgen. Het eerste deel vergt wat energie maar de rest is zo goed… Het is echt 1 van mijn favoriete series en ik ga hem sowieso nog een paar keer in zijn geheel lezen.


Veel liefs,
Lili

5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s