Bookish posts

Bohemian Rhapsody

Hallo allemaal!

Eergisteren was het dan eindelijk zover, ik ben naar Bohemian Rhapsody; de film. geweest 😀 Deze stond al in de planning vanaf het moment dat ik de trailer zag. Op dat moment vond ik alles al zo echt en authentiek lijken dat ik wilde zien wat ze met het levensverhaal van Freddie Mercury gedaan hadden.

Kortom, ik moest erheen.

Afbeeldingsresultaat voor bohemian rhapsody film

Ik ben al super lang fan van Queen. Ik heb ze één keer live gezien in het ziggo dome met Adam Lambert als zanger en de tweede keer greep ik kaarten mis *huilt*. Hoe tof is het dan als je een film met de muziek van Queen kan zien?

De film is echt super goed gemaakt en heeft ook enige tijd gekost om hem te maken. En daarbij is de cast echt bizar goed gecast. Iedereen, maar dan ook iedereen van de band, lijkt op de echte persoon. De acteur die Brian speelt lijkt als twee druppels water op het echte exemplaar, om zo maar even te zeggen. Ik kreeg er spontaan kippenvel van.
Qua verhaal is de film ook super sterk. Het is niet over-the-top duister en ziek (zoals sommige delen van Freddie’s leven) maar het is ook niet een verzwakt beeld van zijn leven. Het laat de waarheid achter de zanger zien; de reis naar de top, het ontdekken van zijn seksuele geaardheid, het verliezen van de liefde van zijn leven, het drugs gebruik, de feestjes, alle mannen en de foute invloed van bepaalde figuren in zijn leven. Het geeft de waarheid zonder echt keihard te zijn.

Belasting!!!

Deze film doet echt eer aan Freddie Mercury als zanger, als bandlid en als persoon. En ik ben ontzettend blij dat de band ook steeds als geheel word vertoont. Het draaide misschien wel een beetje om Freddie maar Queen is ook zeker de hoofdrol in deze film. Alle bandleden kunnen hun verhaal min of meer vertellen terwijl we Freddie volgen in zijn reis naar de top en zijn val naar de bodem. Ik heb echt respect voor de makers van deze film omdat hij zo goed in neergezet en uitgewerkt.

Afbeeldingsresultaat voor bohemian rhapsody film

En als fan van de band vind ik het zeker leuk om alle bekende liedjes en teksten van Queen voorbij te zien komen en meer te komen leren over het ontstaan van hun muziek en de productie van hun albums.


Veel liefs,
Lili

5 sterren

2 gedachten over “Bohemian Rhapsody

  1. Ik vond het ook zo’n toffe film! Mijn vader vond ‘m echt helemaal geweldig. Het draaide inderdaad wel veel om Freddie, ik las op IMDb dat iemand die eerder was gecast daarom uit de film was gestapt, omdat de andere bandleden niet genoeg aandacht kregen. Maar hé… dan kunnen ze gewoon nog meer films maken over de rest, toch? 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. Er is iemand idd uit de cast gestapt maar dat was omdat diegene (de man die Borat heeft gespeeld) veel dieper op de duistere kanten van Freddie in wilde gaan en dat wilden Brian en Roger niet 🤔 Tenminste.. dat is dan weer wat ik gehoord heb 😂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s