Bookish posts

The Struggle: Afleiding tijdens het lezen

Tja wie kent het nou niet je zit lekker op de bank helemaal verdiept in een geweldig boek en op eens moet je gaan stoppen vanwege een deurbel of het huisdier wat aandacht nodig heeft. Het is soms best irritant omdat je zo plotseling uit het verhaal wordt gerukt. Ikzelf heb dit bijna elke dag als ik aan het lezen ben en hierom heb ik besloten om een paar dingen op te noemen die iedereen wel zal herkennen.

1. afgeleid door huisgenoten/familie/partners

Oke soms is dit echt niet leuk als mijn vriend thuis is ben ik vaak aan het lezen want ja het is nu eenmaal mijn hobby. Maar wat ik dan echt  irritant vind is als ik lekker op de bank lig te lezen dat hij op eens binnen komt en tegen me praat of hele gesprekken wil voeren over dingen. Neeeeeeee en dan zit je net op een spannend stukje en ben je helemaal uit de sfeer….. grrrrr

2. Huisdieren

huisdieren_2016_shutterstock-1100x300

Tja, ik denk dat bijna iedereen wel huisdieren heeft. Heel vaak hebben we boekenliefhebbers ee kat of een hond rondlopen. Ik stoor me soms enorm aan mijn 2 katten die op eens bedenken dat ze aandacht nodig hebben en zich tussen jou en het boek wurmen zodat je niet meer kan lezen. Dat is best wel heel schattig maar soms heb je daar gewoon echt geen zin in als je bijvoorbeeld bij een spannend stukje bent gekomen en je eigenlijk meteen wilt weten wat er nou allemaal gaat gebeuren. Tja ook je huisdieren heeft nou eenmaal aandacht nodig. Meest lukt het me wel om dan verder te lezen maar moeilijk wordt het als je kat probeert het boek uit je handen te drukken.
download

3. De deurbel

deurbellen-header.jpg
Man wat vind ik dit vervelend. We wonen in een dorp waar soms buren langs komen om weer geld te verzamelen voor een club. Ook hebben we hier 2 postbodes ipv een dus je krijgt hier rond de middag de brievenbus post (en als het allemaal niet in de brievenbus past komt ze aanbellen) en smiddags  de pakketjes post. Als je dan besluit in die tijd nog even heerlijk weg te duiken in een boek dan kan ook dit storend zijn. Wel maken de pakketjes en de post me meestal weer blij zodat ik het niet echt erg vind 🙂 want ja 9 van de 10 keer heeft het iets met boeken te maken of is het voor mijn webshop of voor mijn happy planner.

4. Naar de WC

48fd351fc1b92e6e9eb92a4ed90bfd5e_medium
Het moment als je moet plassen maar je eigenlijk helemaal niet wilt gaan omdat je net helemaal lekker in het verhaal zit en geen pauze wilt inlassen. God wat haat ik dit soms.

5. Social Media

dit_veranderde_in_social_media.png
Als je een appje of berichtje krijgt op je telefoon. Ook soms best irritant. Heb je besloten om savonds nog even heerlijk een boek op te pakken belt een vriendin en wil met je kletsen *grrrr* tja dan moet je toch maar even sociaal doen en beetje babbelen . Bij mij word het dan meest uren later voordat ik het boek weer kan oppakken. Of ander verhaal is het 24/7 bereikbaar zijn. Ken je dit? Het is haast onmogelijk om je telefoon even niet in de hand te hebben want ja er kan een berichtje binnen komen, of een vraag van een klant via je shop. Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn mobiel bijna altijd op stil heb staan. Ik maak me er eigenlijk nooit meer druk om. Als ik dan even op telefoon kijk beslis ik of ik ga reageren of dat ik pas over een paar uren terug reageer. Tja mensen we moeten toch even soms onze rust pakken he…
download

6. Drukte

Als je hoofd helemaal vol zit met plannen en dingen die je eigenlijk nog moet doen maar daar totaal geen zin in hebt. Hier thuis is elke dag wel iets te doen, was draaien, stofzuigen, dweilen, ramen lappen, onkruid verwijderen en en en… S’ochtens ga ik al een plan maken dat ik alles zo snel mogelijk af heb om smiddags heerlijk te kunnen lezen. Als ik dan eindelijk lekker zit en weer 10 nieuwe dingen bedenk wat ik eigenlijk nog moet doen kan ik soms wel flippen. Ik kan me dan haast niet een concentreren op het verhaal.Herkenbaar?

7. Honger

why-am-i-always-hungry-1.jpg
De grootste afleiding is voor mij als ik honger heb ..hahaha.. dan kan ik mij totaal niet meer concentreren op het verhaal en ga in mijn achterhoofd bedenken wat ik zal koken of eten. Ik ben iemand die niet kan eten tijdens het lezen want dan moet ik mijn ogen weer van de pagina halen en vind ik de zin niet meer zo snel terug om verder te lezen. Dit gaat me dan zo erg irriteren dat ik helemaal stop met lezen en eerst rustig ga eten.

Zo ik geloof dat waren zo’n beetje al mijn afleidingen met die ik hier thuis het meeste moet vechten. Op sommige dagen is het helemaal niet erg maar sommige dagen heb ik een hekel aan als ik niet rustig kan lezen. Het is ook maar net hoe mijn stemming op die dag is.
Herkennen jullie hier ook een paar dingen van of hebben jullie nog andere afleidingen waar jullie soms boos om kunnen worden?
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

Een gedachte over “The Struggle: Afleiding tijdens het lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s