Recensies

Truth or Dance – Chinouk Thijssen

Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?

4 Bibi Hearts

Bookcover:

9200000095471174Joar dit cover kan er wel mee door. Het is niet zo dat ik zeg: woooooow maar het is ook zeker niet lelijk. Het past gewoon bij het verhaal en ik kan me al voorstellen dat de anderen 2 covers ook zo mooi worden als deze (als er maar geen mensen erop staan) en als de boekenserie bij elkaar gaat passen van kleur. Ik vind het soms echt zwaar irritant dat boeken uit een serie andere kleuren hebben die met elkaar vloeken.

Een dikke pluspunt is weer dat het een hardcover is wat ik gaaf vind want dan weet ik al dat de complete serie van Chinouk in hardcover in mijn kast kan schitteren.

Nutcracker-landscape-high-res-Shiori-Kase-c-Jason-Bell-Art-Direction-and-Design-Charlotte-Wilkinson-Studio-2500px-for-web

Verhaal:

Pretty Little Liars VS. Safe the last Dance ( of welk ballet dansfilm je ook maar wilt pakken)In Truth or Dance volg je het verhaal van India en haar 3 beste vriendinnen Zoë, Nikki en Lisa. Alle meiden zitten op de middelbare school waar Ballet een grote rol spelt en waar elk jaar meer van hun wordt verwacht maar waar iedereen hoopt ooit te kunnen dansen bij het nationale ballet. Niet alleen vechten de 4 vriendinnen  met het dansen maar ook het dagelijkse teen-drama. Toen ze in het vak geschiedenis aan een speurtocht beginnen bestaat er de mogelijkheid om de hoofdrol te krijgen in het eindjaars optreden. Natuurlijk zorgt dit voor veel concurrentie en missgunst. Maar de 4 vriendinnen zetten er alles aan om de speurtocht te winnen. Opeens worden ze ook nog toegevoegd aan een groep-chat die “Truth or Dance” heet en als er nog meer opdrachten binnen komen begint voor India, Zoë, Nikki en Lisa de gevaar pas echt. Hoever gaat ToD en zullen ze ooit achter de waarheid komen?

In het begin was ik er wel een beetje sceptisch, want ik wist niet goed of me dit verhaal zou trekken vanwege de grote ballet achtergrond. Toen ik jonger was had ik ook  een paar lessen (omdat het moest)vanwege een andere dansrichting  en zo herkende ik heel veel dingen weer terug wat me toch verraste. Het is indrukwekkend om te zien hoe Chinouk haar eigen ervaringen in dit verhaal heeft verwerkt en hierdoor had je niet het gevoel dat dit allemaal flauwekul is maar dat dit allemaal ook in het echte leven gebeurd.

Toen ik in het boek ben begonnen vond ik het toch nog even een klein beetje saai. Begrijp me niet verkeerd maar ik wou meteen spanning hebben en mysterie maar ja dat gaat natuurlijk niet want het verhaal moest eerst op gang komen. Dit is natuurlijk ook logisch want er moet een goeie basis voor een trilogie gelegd worden. Nadat de eerste opdrachten en berichten binnen kwamen van ToD (Truth or Dance) werd het mega spannend en ik pijnigde mijn hersenen voor aanwijzingen wie erachter zit.

img12740_43.jpg

Let op: De volgende tekst kan spoilers bevatten!!!!

Ik ben van mening dat ik al weet wie ToD is. Ik ging er even goed voor zitten en de enige die het kan zijn (wat logisch zou zijn) is de zus van India. Misschien is zij de ex-vriendin van meneer Bernard en dat ze hem eigenlijk alleen maar terug wil pakken. Wat het blijkt allemaal om hem te gaan en aangezien hij wat ouder is moet er iemand zijn die net zo oud is en met hem in verbinding staat. Dit kan dus alleen maar de zus zijn van India lijk mij.Dan ziet ze dat haar kleine zus bij hem in de klas zit en aangezien die 2 nog aardig was issues hebben misschien uit het verleden , wil ze ook wraak nemen op India. Dit verhaal moet dan nog wel wat meer uitgepuzzeld worden maar ik denk dat het misschien zo gaat. Tenminste is dit mijn theorie.

Personages:

Ik vond het nog wat lastig allemaal want er komen zo veel namen voorbij en personages waar ik niet weet of ik die nu moet onthouden of niet. Eigenlijk leer je  nog veel meer mensen kennen dan de meidengroep van 4. Soms vond ik het te ingewikkeld en had ik gehoopt dat Chinouk het een beetje eenvoudiger zou houden maar naarmate ik verder las was ik toch wel aardig gewend aan iedereen.  Ik kan niet zeggen wie mijn favoriete character was want iedereen had zo zijn voor een nadelen. In het algemeen vond ik de personages super beschreven en geweldig uitgewerkt. Ik vroeg me wel af of Chinouk oude vriendin een rol in haar boek heeft gegeven want het leek allemaal zo levensecht.

nutcracker.jpg

Conclusie:

Woow, ik had nooit verwacht dat dit boek me zo zou pakken. In het begin moest het verhaal dus nog even wat op gang komen maar het werd alleen maar spannender. Ik kan niet wachten op deel 2 en ben zo benieuwd of mijn theorie over ToD klopt of dat ik helemaal naast zit. Voor iedereen die een fan is van PLL en elke dansfilm die je maar kan bedenken is dit boek/serie zeker een MUST.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s