Recensies

A Korean Odessy


Hallo allemaal!

Deze keer ga ik geen review schrijven over een boek (of een TV serie zoals Bibi wekelijks doet) maar ga ik jullie een beschrijving geven van een Koreaanse drama die op Netflix staat. Ik heb deze zelf helemaal uitgekeken en ben weer helemaal terug in mijn Aziatische drama obsessie xD


A Korean Odessy.

Deze serie staat al een tijdje op netflix, en omdat vriendinnen van mij er zo gek van waren heb ik hem uiteindelijk opgezet. Ik had nog zoooooveel series die ik moest kijken dus hij stond eerst mijn “to watch” lijst, maar ik ben blij dat ik hem toch ben gaan kijken.

De serie begint wat langzaam. Je moet er echt inkomen voor het echt spannend of leuk begint te worden. Helaas is dat met veel K-drama’s zo maar ze zijn de moeite waard. Zo ook deze serie.
Het verhaal begint met een jonge Jin Seon-Mi die geesten kan zien en nog niet goed het onderscheidt kan maken tussen wat echt is en wat eigenlijk niet zou moeten bestaan. Door de vele rare situaties waar ze zichzelf in werkt, word ze gepest op school. Volgens de mensen om haar heen is ze vervloekt of misschien wel het kwaad zelve.

Afbeeldingsresultaat voor a korean odyssey demon king

Op een dag komt ze een man tegen die zichzelf introduceert als een Fee. Hij is op zoek naar een speciaal menselijk wezen die voor hem een item kan halen uit The Marble Mountains. Het moet een mens zijn die meer kan zien dan de mensheid en daarom is Seon-Mi de perfecte kandidaat. De Fee stuurt haar naar The Marble Mountains waar Seon-Mi moet doen alsof ze niks hoort en niemand ziet. Het item wat ze terug moet brengen is namelijk van een monster dat al duizenden jaren opgesloten zit in het huis, in het bos. Laat dat nou net de plek zijn waar ze het item kan vinden.

Afbeeldingsresultaat voor a korean odyssey

Seon-Mi, zo naïef als maar kan, krijgt het niet voor elkaar om het monster in het huis te negeren. Hij doet er namelijk alles aan om gezien of gehoord te worden en als dat hem uiteindelijk lukt, dan is er geen uitweg meer voor Seon-Mi.

Kortom, de twee maken een deal. Seon-Mi belooft het monster te bevrijden van zijn gevangenis en hij belooft haar voor eeuwig te beschermen tegen de kwade geesten in de wereld. Zolang zij zijn naam roept dan zal hij haar komen redden. Helaas zijn monsters niet te vertrouwen. Zodra Seon-Mi haar deel van de deal heeft uitgewerkt, laat het monster haar in de steek, jat hij de herinnering van zijn naam, en staat ze er alleen voor.

Afbeeldingsresultaat voor a korean odyssey

Een paar jaar later zie je Seon-Mi terug als een jonge volwassen vrouw die haar krachten gebruikt om oude gebouwen, waar het spookt, om te zetten naar een winstgevend project. Ze is baas van haar eigen makelaars bedrijf en verdient er veel geld mee, maar desondanks haar opgebouwde zelfvertrouwen naar de kwade geesten toe blijft Seon-Mi angst hebben voor wat de geesten haar of haar vrienden aan kunnen doen. Ze gaan namelijk van kwaad tot erger en soms raken er nog mensen gewond ook! Daarom is ze nooit gestopt met het hopen op de terug komst van het monster. Hij had beloofd haar te komen redden, dus hij zal ooit wel komen toch?

Afbeeldingsresultaat voor a korean odyssey

Ze heeft gelijk. Het monster komt terug, maar niet zozeer om haar maar meer door puur toeval. Ze komen elkaar tegen op straat en Seon-Mi herkent hem meteen. Hij is geen dag ouder geworden, lijkt het wel. Hij herkent haar alleen door haar naïeve kant en weet meteen waar hij mee te maken heeft. En zo begint hun verhaal van leugens, verraad en elkaar zo veel mogelijk dwarsbomen zodat het monster zich niet aan de deal hoeft te houden terwijl Seon-Mi er alles aan doet om hem zijn woord na te laten komen. Maar hoe meer ze op elkaar lip zitten, des te closer ze worden.

Afbeeldingsresultaat voor a korean odyssey

Het is een vrij lange drama met 20 afleveringen van elk een uur, maar zodra je door de introductie heen bent is het een hele grappige drama met een rijke cast aan personages die allemaal een verhaal te vertellen hebben zonder dat het chaotisch word. Natuurlijk gaat het wel eens van de hak op de tak, maar dit komt puur door Seon-Mi en haar monster. Hij wil onder de deal uit terwijl hij merkt dat zijn stenen hart steeds zachter word en zij wil hem zo dicht mogelijk bij haar houden terwijl ze haar eigen hart bewaakt en niet verliefd wil worden.

Maar het is zo schattig! Ze zijn zo leuk samen. Bovendien zijn de karakters op de achtergrond ook heel leuk om naar te kijken. Narmate je steeds verder komt in de serie merk je namelijk dat er veel meer verhaal achter zit dan alleen de deal tussen Seon-Mi en haar monster. Er zit veel meer achtergrond in waardoor het verhaal nog een extra laag aan diepte krijgt. En dat is fijn want daardoor draait deze serie niet alleen om de band tussen Seon-Mi en O-Gong (het monster) maar ook om O-Gong’s gevangenschap en de reden daarvoor, of waarom Seon-Mi zo speciaal is als mens. Bovendien krijg je vet veel te weten over bepaalde mythes en legendes binnen de geestenwereld van Korea.

Afbeeldingsresultaat voor a korean odyssey poster

Mocht je dus zin hebben in een wat langere serie die veel humor bevat naast drama en ook horror, dan is dit de perfecte serie voor jou! Ik heb er echt van genoten ^^ Sommige dingen duurden wat lang en soms moet je echt je aandacht erbij houden om alles te snappen (vooral als Seon-Mi en O-Gong langzamerhand toch gevoelens voor elkaar gaan krijgen maar de deal nog steeds tussen hun hangt) maar het is echt zoooooo goed in elkaar gezet. Ik hou ervan!


Veel liefs,
Lili

5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s