Recensies

Paranormalcy – Kiersten White

When a dark prophecy begins to come true, sixteen-year-old Evie of the International Paranormal Containment Agency must not only try to stop it, she must also uncover its connection to herself and the alluring shapeshifter, Lend.

4 Bibi Hearts

Bookcover:

9200000036513927 Ugg… dit cover lijkt op een boek met een zoet sappig liefdesverhaal maar niks is minder waar.Toen ik het boek ontdekte bij Amazon (5 euro voor een hardcover) was ik benieuwd naar het verhaal. Toen ik de flaptekst ging lezen was ik toch enigszins verbaast want het was alles andere dan een romantisch verhaal. Voor diegene die me kennen weten dat ik totaal niet van deze kleuren hou en ik had dan ook liever het originele cover gezien maar ach….. het verhaal maakt heel veel goed.Hieronder zie je dus de gehele serie in het Engels en in het Duits. Tja wat ik al zei ik had liever een andere cover willen zien.

bbc50020c7bf4168c3dd126533edcac5f18a6745v2_00Flames n roses - Trilogie

 

Verhaal:

Men in Black vs. Buffy. Tenminste dit was meteen wat er in me op kwam toen ik de eerste paar pagina’s ging lezen. In dit boek volg je het verhaal van Evie (Evelyn) die een normaal  mens is maar voor een geheime organisatie werkt die paranormale opspoort. Vampieren, Weerwolven en Ferries ….. alles komt erin voor. Evie werd toen ze 8 jaar oud was mee genomen naar de IPCA (International Paranormal Containment Agency) en werk sindsdien voor ze. Ze is een normaal mens maar toch is er iets speciaals aan haar. Ze kan door de “glinstering”van de wezens zien en dat betekend dat ze iedereen herkend ongeacht welk wezen het is. Als op een dag de mysterieuze Lend ( die onzichtbaar blijkt te zijn )bij de IPCA inbreekt en Evie hem betrapt begint  voor haar een nieuwe avontuur. Is zij wel echt een mens en wie is deze Lend en hoezo voelt ze zich zo aangetrokken tot hem?

Oh boy ik was meteen verkocht toen ik de eerste bladzijden ging lezen. Het was geen enkel probleem om in het verhaal zelf te komen want het werd heel duidelijk omschreven en las gemakkelijk weg. Ook de humor was een groot voordeel als je mij vraagt want ik moest soms behoorlijk lachen om dingen of personages. Het Duitse boek telt dan maar liefs rond 400 pagina’s maar je merkt er niks van. Omdat het verhaal steeds spannend blijft en je echt wilt weten wie HET is, lees je gewoon door en opeens heb je het boek uit en snak je naar deel 2. Een prachtig geschreven boek met veel humor en gelijkblijvende spanning waar je je zeker niet hoeft te vervelen.

True_blood_vampire_girl_red_lips_HD_wallpaper

Personages:

Ohhhh wat heb ik hier vaak moeten lachen. Evie is een 16 jaar oud meisje die is opgegroeid  in verschillende t’huizen en met 8 jaar werd ze mee genomen naar de geheime organisatie IPCA. Ze is een normaal teenager met een beste droge humor wat ik fantastisch vond. Natuurlijk heeft ze ook te maken met de normale teener gekte die je kan hebben als je 16 bent. Over Jongens, zoenen en natuurlijk serie’s praten hoort gewoon bij haar. Alleen praat ze er niet met een normaal mens over maar met haar beste vriendin die een zeemeermin is. Geweldig dit.

De andere hoofdpersonage uit het boek is Lend , die haast onzichtbaar is maar elke form aan kan nemen (shapeshifter) wat super vet is want geen een dag is die hetzelfde. Wel merk je ook hier dat Lend met viel dingen uit zijn leven vecht en dat onder de stoere huid een zachtaardig jongen schuilt. Ik ben echt verliefd geworden op Lend en Evie.

Natuurlijk heb je nog heel wat meer personages in dit boek maar wat me erg beviel was dat Kirsten White het simpel heeft gehouden. Geen overvloed aan namen die je binnen  min weer bent vergeten. Ze heeft alleen maar personages geschreven die ook echt aan het verhaal toe doen en die steeds weer terugkeren.

c8c995e71c38ddaf83e6f2951fb6bf73.jpg

Conclusie:

Wooow, gewoon serieus wooow. Ik ben nog niet heel diep in de fantasy fase maar man wat is dit een geweldig boek. Realiteit en Fantasy liggen hier heel dicht bij elkaar. Een fantastisch geschreven boek waar je echt binnen een of twee dagen doorheen vliegt. Grappig aan het begin en heel erg spannend aan het einde. Hierdoor wel verdiende dikke Bibi hearts van mij.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s