Recensies

Mortal Engines

Hallo allemaal!

Ik heb hier voor jullie een nieuwe recensie klaar liggen en dit keer is het geen boek (ik heb zo’n zware leesdip momenteel, kom nergens meer doorheen) maar weer een film. Ik denk dat we ondertussen allemaal wel gehoord hebben van de Mortal Engines verfilming. Op het internet kreeg ik al te lezen dat de film vrij slecht ontvangen is…. helaas.

WANT IK VOND HEM KEI EN KEI EN KEIGAAF!!!!

Nou moet ik toegeven dat ik de boeken niet gelezen heb en dat dat in dit geval wellicht in mijn voordeel werkt. Ik was nergens van op de hoogte, wist totaal niet wat ik kon verwachten en had dus ook geen “high hopes”.

Image result for mortal engines

Alhoewel ik vele set-stukken herkende uit Peter Jackson’s Lord of The Rings reeks, vond ik deze film echt super goed in elkaar gezet. Ik vond het beeld en alle landschappen, de mensen, de steden en gebieden ontzettend goed verfilmd en gemaakt. Bovendien vond ik de cast echt super goed. Allemaal mensen die kunnen acteren en het karakter ook daadwerkelijk zo kunnen neerzetten dat het niet geforceerd over komt. Iets wat de YA verfilming wereld wel zou kunnen gebruiken….. oeps.

De film gaat min of meer over Hester Shaw, die na een mislukte moordpoging op Valentine, uit London vlucht en samen met Tom, iemand die op het verkeerde moment op de verkeerde plek aanwezig was, op zoektocht gaat naar een handelstad. In deze apocalyptische wereld zijn alle grote steden mobiel en trekken ze over de kale vlaktes die ooit Europa vormden. Grote Steden zoals London, jagen op kleinere steden voor gas en andere overlevingsmiddelen.

Image result for mortal engines

Hester is op bloed uit. Valentine verdient het niet om te leven en daarom zoekt ze naar en weg voor moord poging nummer 2, maar onderweg ontdekken zij en Tom een veel grotere en angstaanjagende reden waarom Valentine dood zou moeten. Samen met de rebellen uit het oosten zullen ze London neerhalen en Valentine een kopje kleiner maken.

Image result for mortal engines

Ik blijf erbij. Ik vind de film echt zo ontzettend gaaf! Dus vind het oprecht jammer dat het in de filmwereld zo geflopt is. Zit nu toch wel te verlangen naar een deel twee >.<


Veel liefs,
Lili5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s