TV & Series

Wie is de Mol 2019

Yes vanavond is het eindelijk weer zover. Het nieuwe seizoen van WIE IS DE MOL en ik zit al met spanning te wachten tot het weer van start gaat. Ik moet eerlijk bekennen dat dit pas mijn 2e jaar is van Wie is de Mol maar man wat ben ik hier verslaaft aan geraakt. Afgelopen jaar heb ik het alleen door toeval gevolgd en naar de eerste aflevering zat ik er helemaal in en bedacht van alles wie het kon zijn.

Dit jaar dacht ik ik maak er een leuke blogpost van voor diegene die misschien nog twijfelen om het ook te gaan kijken.

Als eerste wil ik jullie de kandidaten van dit jaar laten zien: (van links naar rechts)

home-header_template2-750x410

NIKKIE
DE JAGER

Nikkie de Jager (24) is een Nederlandse visagiste uit Uden. Ze is bij het internationale publiek bekend van haar Engelstalige YouTube-kanaal NikkieTutorials, een kanaal met meer dan 10 miljoen abonnees. Op dit kanaal plaatst ze sinds 2008 video’s over make-up en lifestyle. Ze brak in 2015 door bij het grote publiek toen haar video ‘The Power of Make up’ viral ging, een video waarin ze de ene helft van haar gezicht opmaakt en de andere helft make-uploos laat. ‘The Power of Make up’ is op YouTube inmiddels bijna 40 miljoen keer bekeken. Haar status als internationale influencer wordt bevestigd door het Amerikaanse tijdschrift Forbes magazine, waarin ze in 2017 wordt genoemd in de top tien grootste beauty influencers. In 2017 heeft Nikkie deelgenomen aan The Big Escape (AVROTROS), een programma waarin bekende Nederlanders moeten zien te ontsnappen uit een Escape Room.


EVELIEN
DE BRUIJN

Evelien de Bruijn (44) is radio- en televisiepresentator en presenteert o.a. de ‘Top 2000’ en ‘Hart van Nederland’. Ze begint haar carrière bij de radio in de productie bij 3FM. Enkele jaren later gaat ze aan de slag bij Radio M Utrecht, waar ze het ochtendprogramma presenteert. Vanaf 2006 staat Evelien voor de camera, eerst als presentator van RTV Utrecht en na haar overstap naar SBS6 als presentator van ‘Hart van Nederland’ en ‘Huizenjacht’. Vanaf 2016 gaat Evelien na tien jaar weer radio maken, dit keer naast haar televisiecarrière. Ze presenteert de show ‘’t Wordt Nu Laat’ van 00.00-02.00 uur bij WNL op NPO Radio 2. Vanaf december 2016 is ze één van de eerste vrouwelijke presentatoren van de ‘Top 2000’ op NPO Radio 2.


JAMIE
TRENITÉ

Jamie Trenité (28) uit Amsterdam is bij het Nederlandse publiek bekend als tafelheer bij ‘De Wereld Draait Door’ en presentator van het wetenschapsprogramma ‘Jules Unlimited’. De extreme sporten in dit programma zijn hem op het lijf geschreven. Nog voordat hij ging studeren is hij naar de Verenigde Staten en naar Azië gereisd om te tennissen op hoog niveau. Eenmaal terug in Nederland rondde hij de studie politicologie af aan de Universiteit van Amsterdam. Na het behalen van zijn diploma ontwikkelde hij een televisieformat en stuurde deze in bij de NPO. Het format is niet aangenomen, maar deze actie bracht hem wel in contact met de VARA, zij zochten een presentator voor ‘Jules Unlimited’.


EVI
HANSSEN

Vlaamse presentatrice en zangeres Evi Hanssen (39) studeerde aan het conservatorium en start in 2001 als vj bij TMF Vlaanderen, waar ze de kans krijgt om festivals te presenteren en internationale artiesten te interviewen. Na haar tijd bij TMF ontwikkelt ze zich als presentatrice en presenteert ze diverse radio- en televisieprogramma’s, waaronder ‘De Farm’ en ‘De Designers’. Van 2006 tot 2013 presenteert ze ‘Expeditie Robinson’ en sinds 2014 reist ze de wereld over voor het reisprogramma ‘3 Op Reis’. Ook schuift ze regelmatig aan als tafeldame bij ‘De Wereld Draait Door’ en presenteerde ze in 2016 het familieprogramma ‘De Super Freek Show’ met Freek Vonk.


RICK PAUL
VAN MULLIGEN

Acteur Rick Paul van Mulligen (37) studeerde af aan de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Na zijn studie speelt hij onder meer bij Toneelgroep Oostpool en het Nationale Theater. Zijn rol van Harm-Jan in de NPO televisieserie ‘A’dam-E.V.A.’ biedt hem een nationaal podium en van 2013 tot en met 2017 is hij als vast teamlid te zien in ‘De Grote Improvisatieshow’. Ook speelt hij in het tweede seizoen van de komedieserie ‘Rundfunk’. In 2018 maakt Van Mulligen bekend dat hij een rol speelt in de internationale HBO serie Grisse, een serie die grotendeels wordt opgenomen in Indonesië. Rick Paul heeft samen met zijn man, acteur René van Bakel, en cabaretière Nina de la Croix een zoon en met z’n drieën nemen ze de opvoeding op zich.


ROBERT
VAN BECKHOVEN

Nederlandse bakker, patissier en presentator Robèrt van Beckhoven (57) is de enige Nederlander die zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger heeft. Zijn opa en vader zaten in het bakkersvak en in 1989 nam hij de bakkerij van zijn vader over. Hij was als patissier betrokken bij de Olympische Spelen in Beijing en hij is gastdocent geweest van verschillende internationale masterclasses. In zijn eigen kookstudio brengt Robèrt zijn enthousiasme en vakmanschap over aan iedereen met een passie voor patisserie. In 2012 verscheen Robèrt op tv als jurylid van ‘CupCakeCup’ en in 2013 start hij als jurylid in het eerste seizoen van ‘Heel Holland Bakt’.


MEREL
WESTRIK

Merel Westrik (39) presenteert dagelijks om half acht het RTL Nieuws en heeft eerder het ochtendprogramma ‘Vandaag de Dag’ gepresenteerd. Merel studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en begon haar nieuwscarrière bij de Amsterdamse televisiezender AT5. Hier presenteerde ze diverse programma’s, waaronder ‘De Zwoele Stad’ en het ‘AT5 Nieuws’. Na een aantal jaar maakte ze de overstap naar WNL en presenteerde ze samen met Eva Jinek het ochtendnieuws in ‘Vandaag de Dag’. Tussen 2009 en 2015 heeft Merel in samenwerking met stadsecoloog Martin Melchers twee Amsterdamse natuurfilms geproduceerd: ‘Haring in het IJ’ en ‘Amsterdam Wildlife’.


NIELS
LITTOOIJ

Nielson (28) werd bekend bij het grote publiek door zijn vrolijke Nederpop hits waaronder ‘Beauty & De Brains’ en ‘Sexy als ik dans’. In 2018 nam Nielson de beslissing zich van een andere kant te laten zien wat resulteerde in zijn album Diamant. Zijn nieuwe sound klinkt anders, voelt anders en ís anders: elektronisch, volwassen en internationaal. Samen met zijn band heeft hij op elk Nederlands poppodium gestaan en meerdere malen in een uitverkocht Afas Live. Nielsons teksten komen rechtstreeks uit zijn hart en zijn eerlijker en persoonlijker dan ooit. En dat is precies de bedoeling.


SARAH
CHRONIS

Actrice Sarah Chronis (32) uit Amsterdam studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht, maar nog voordat ze haar studie had afgerond, speelde ze diverse (gast)rollen, waaronder in ‘Onderweg naar Morgen’, ‘Divorce’ en ‘Flikken Maastricht’. In 2014 speelde ze de hoofdrol in de speelfilm ‘Bloedlink’, de Nederlandse verfilming van ‘The Disappearance of Alice Creed’. Deze thriller was de openingsfilm van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Een jaar later bemachtigde ze één van de drie hoofdrollen in de serie ‘Meiden van de Herengracht’ en vertolkte ze acht afleveringen lang de rol van Hannah Hamel, modeontwerpster. In het najaar van 2017 speelt Sarah een hoofdrol in de romantische komedie ‘Alles voor Elkaar’.


SINAN
CAN

Sinan Can (41) is onderzoeksjournalist en documentairemaker bij BNNVARA. Voor zijn documentaires reist Sinan af naar conflictgebieden, met name naar het Midden-Oosten. In 2015 reisde de journalist van Turks-Nederlandse afkomst samen met Armeens-Nederlandse musicalacteur Ara Halici naar Turkije en Armenië om dichterbij de waarheid omtrent de Armeense genocide te komen. Deze documentaireserie, ‘Bloedbroeders’, leverde hem een nominatie op voor de IDFA Documentary Awards van 2015. Naast ‘Bloedbroeders’ maakte hij ook de driedelige serie ‘De Arabische Storm’ met Thomas Blom en diverse uitzendingen voor Zembla, waaronder ‘De heilige Ayaan’. Samen met zijn team ontving hij in 2013 de Clara Meijer-Wichmann Penning voor de documentaireserie ‘Uitgezet’.


 Mol- boekje

9200000095300847Als laatste mag natuurlijk ook een Molboekje niet missen. Natuurlijk had ik er ook een kunnen kopen want ze zijn haast overal te verkrijgen maar als je mij een beetje kent weet je dat ik graag zelf creatief bezig ga en dus heb ik geen geld eraan uitgegeven maar een paar extra pagina’s gemaakt in mijn mini Happy Planner. De idee kwam niet van mezelf, ik zag het overal voorbij vliegen in de Happy Planner groep op Facebook en ja, dit kan ik natuurlijk ook.

 

Mijn Molboekje in de Happy Planner

 

Dus ik zeg laat de nieuwe seizoen maar beginnen. Ik zit er echt al klaar voor. Ga jij ook kijken?

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s