Bookish posts

Ons jaar 2018

We zijn alweer in het jaar 2019 aangekomen en ik hoop dat iedereen een goed jaarwisseling heeft gehad en de eerste weken van januari overleeft heeft.

Afgelopen jaar is er heel wat gebeurt en dan heb ik het niet alleen over privé dingen maar ook hier op de blog is er aardig wat gebeurt en/of veranderd. Samen willen we nu terug kijken naar het jaar 2018 van Firefly Books. Kijk je mee?


Afb-januari

januari was een heel rustige maand. Ik had er maar een paar post’s op de blog gezet. Het werd me toen allemaal een beetje veel en zo had ik besloten om wat minder te gaan bloggen en meer privé dingen te regelen. Toen was ik nog alleen met de blog en ik moet eerlijk bekennen dat het een flinke opgave was om een goed draaiende blog alleen te onderhouden.


Februari

De maand februari was (als ik terug kijk) een van de beste maanden van het gehele jaar. Niet alleen begonnen er weer allemaal YA evenementen zoals de YA avond in Drachten maar ook was het de maand waar Lili erbij kwam en we de blog helemaal vernieuwden. Uit BIBI_BOOKs werd Firefly Books en zo begon het nieuwe avontuur van ons tweeën. Ik weet nog alsof het gister was toen we met een gezellig ploeg van de ABC leesclub in een kroeg in Drachten zaten en ik en Lili het over bloggen hadden. Ze vertelde me dat ze eigenlijk weer wou beginnen met bloggen want ze miste het wel maar wist nog niet zo goed hoe ze het allemaal moest doen. Toen ik de volgende dag wakker werd schoot het me te binnen: Ik stuurde Lili een berichtje of ze niet zin had samen met mij te  gaan bloggen. Dit zou een enorme win-win situatie zijn voor ons. Zij hoefde geen nieuwe blog aan te maken en ik was niet meer alleen en we konden het werk samen mooi verdelen. Ook omdat Lili andere boeken leest dan ik was het een prima idee.Ze was meteen helemaal enthousiast net als ik. Toen vond ik het wel nog heel erg spannend allemaal want ja tot die tijd was ik maar alleen. Al snel kon ik me Lili niet eens meer wegdenken en tot vandaag ben ik zooooo dankbaar en blij dat wij samen verder gaan met de blog ❤

 

 

Leuke post’s van februari:

 


original

In maart was het tijd om weer officieel terug te zijn van weg geweest. Ik had een kleine pauze gemaakt maar aangezien de blog nu helemaal veranderd was had ik weer genoeg energie om te gaan bloggen. Lili ging ook helemaal los met allemaal leuke post’s en aangezien Lili meer Engelse boeken leest dan wat dan ook , vonden jullie het natuurlijk super leuk dat er iemand is die ook hier erover ging schrijven. Ze was in deze maand ook een dagje  gezellig uit naar Dutch Comic Con waar ze in een post uitgebreid erover schreef. In maart is er echt een hele hoop gebeurt zeg ,want we kregen  ook ons nieuwe logo en illustraties van Anotherview  *trots* en natuurlijk mocht een nieuwe boekenlegger van ons blog niet missen. Ook nog een mijl-paal was natuurlijk mijn 30e verjaardag. Jeetje 30 jaar. Het was even slikken maar ach, het is maar een getal toch? Het was zeker een waanzinnig mooie maand die we zo snel niet meer gaan vergeten.

 

Leuke post van de maand maart:


1d3d7a033014df1eaf13005f74ebdff9

De maand april stond bij ons in het teken van lezen lezen en nog meer lezen. We hadden aardig wat recensie boeken van verschillende uitgevers mogen ontvangen die we graag voor jullie proef gingen lezen. Ook kwamen er een paar nieuwe en oude topic’s weer terug zoals de Original vs. German post (elke woensdag) en Lili’s Booktag Tuesday. Het was echt een super fijne blogger maand.

Leuke post’s van april:


Hello-May-on-photo-with-pink-wooden-wall-and-flowers

Hahaha de maand Mei stond bij ons in het teken van heel wat boeken boxen. We hadden unboxingen van gastbloggers en ook van onszelf. Celebrate Books, Owlcrate en Fairyloot … we hadden ze allemaal. Tussendoor was het nog heel wat bloggen en lezen en voor mij (Bibi) begon het nieuwe avontuur van kaarsen maken. Ik had toen al een tijdje een Etsy shop met boekenlinten maar sinds mei maakte ik ook kaarsen.

 

Leuke post’s in de maand mei:


JuneWallpaper_2017-Fin

De maand juni was erg gemixed wat betreft blog berichten. Je vond in deze maand echt alles op de blog. Unboxingen, Boek recensies, Book-tags ,YA boek avonden en nog veel meer. Het was de maand waar het warmer werd en er zaten een hoop mooie dagen tussen.

Leuke post’s in de maand juni:


calendar-silocreativo-2018-july

Zo wat zijn we in de maand juli druk geweest zeg. Dat zou je niet zeggen aangezien het volop zomer was met temperaturen van meer dan 30 graden. Waar ik de zwembad in de tuin heb gezet ging Lili naar het YALC evenement in Engeland. Diep respect want ik weet het nog als gister dat het daar ook bloedheet was. Verder hadden we weer wisselde berichten op de blog staan zoals recensies van boeken die we mochten proeflezen, Lili’s book-tag en ander dingen.

Leuke post’s in de maand juli:

 


August-Moon1

In augustus werd het bij ons wat rustiger. We hebben niet heel veel boeken gelezen vanwege de warmte maar meer film’s en serie’s gekeken op tv. Lili opende de maand met haar YALC verslagen van elke dag en ik had de maand een nieuw topic toegevoegd aan de blog namelijk Awkward Questions. Dit was een super geslaagd topic en nogmaals heel erg bedankt aan iedereen die mee heeft gedaan. Ook begon in de maand augustus de Halloween Book Swap. Dit was een zeker erg geslaagde swap waar veel mensen aan mee hebben gedaan. Het was zo ontzettend leuk om dit te organiseren.

Leuke post’s in de maand augustus:

 


0nygc

In september hadden we de smaak weer te pakken met bloggen en er kwamen maar liefs 19 berichten online. Dat is best goed als je bedenkt dat het toen nog wat warmer was. Je zag allemaal verschillende post’s voorbij komen: recensies, tv-series en natuurlijk ons wekelijkse topic’s. Mijn absolute favo berichten waren dan toch de recensies van Lili over Yhe Selctie Serie hahahaa… wat heb ik hier om moeten lachen. Hieronder kan je ze nog eens terug bekijken.

Leuke post’s in de maand september:


Autumn Foliage Fall Header Oktober

Ahhhhh… mijn favoriete maand van het gehele jaar. Niet alleen omdat de herfst dan officieel is begonnen maar ook omdat in deze maand Halloween is. Voor mensen die me kennen weten dat het naast Kerst mijn favo feestdag is. Ik ben helemaal gek op alles wat met Halloween te maken heeft dus had ik in oktober een Halloween Book Swap georganiseerd. Deze was echt super leuk om te doen en heel wat mensen deden eraan mee. In deze maand ben ik ook begonnen meer over mijn andere hobby te bloggen en dat is mijn Happy Planner verslaving. Ik denk dat er wel wat mensen zijn die er ook een of meer hebben en die het leuk vinden om het te zien.

 

Leuke post’s in de maand oktober:


2cb6afc0b85194cd2d565cccdf5240e5.jpg

Hieperdepiep hoeraaaaaaa…. deze maand was voor ons heel erg bijzonder want in november bestond de blog 2 jaar. Dit moest natuurlijk gevierd worden. Zoals je ons kent weet je dat we echt geen deel & like actie doen. Neeeeee voor deze verjaardag hadden we weer een Treasure Hunt op de blog gedaan. Man wat is dit altijd leuk. Jullie moesten de gehele maand munten zoeken en quizvragen beantwoorden. Aan het einde van de maand had je dan heel wat munten in je schatkist en onder de juiste antwoorden gingen we dan 5 mega goed gevulde boxen verloten en als ik ze goed gevuld dan is dit nog zacht uitgedrukt.

 

Leuke post’s in de maand november:


cropped-december-banner-uplubh.jpg

Hello december. Ach wat ben je ook mooi. Voor mij begint de maand december meteen mooi want ik ga helemaal los met het huis te decoreren. Overal lampjes, lichtjes en kerst spul. Een van de mooiste tijden van het jaar.  Misschien is het je al opgevallen maar in deze maand was het behoorlijk rustig op de blog. Lili was en is nog steeds bezig met haar gezondheid en heeft dus niet zo veel berichten online gezet. Ik moest nog even bijkomen van de drukke november maand maar probeerde toch de blog draaiende te houden. Het waren er dus heel wat minder post’s die online kwamen. Ongeacht hiervan hebben we toch een spetterend blogger jaar achter de rug en ik hoop dat er nog heel wat meer jaren bij komen.

 

Leuke post’s in de maand december:


Zo zeg…..dat was wel een hele lange blogpost niet? Hahahaha maar goed … ik hoop dat je de berichten allemaal leuk vond die we 2018 hebben geschreven en we willen ook nog eens iedereen bedankten voor het trouwe volgen van ons blog.

 

Liefs Bibi & Lili

INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s