Recensies

Jinxed – Recensie & Winactie

Een schattig hondje of een prachtige vlinder? Welk robot-huisdier zou jij kiezen? Vergeet je smartphone en ren naar de Moncha-store voor de nieuwste baku!
Laceys grote droom is om later bij het bedrijf te gaan werken dat de baku heeft uitgevonden, een robot-huisdier waarmee je honderd keer zoveel kunt doen als met een smartphone. Daarvoor moet ze dan wel eerst naar Profectus, een eliteschool waar alles draait om high tech.
Wanneer ze wordt afgewezen omdat ze zich geen mooie dure baku kan veroorloven, valt haar droom in duigen.

Alles verandert wanneer ze de kapotte resten vindt van een wel heel coole level 3-baku. Ze weet het ding te fixen, en dan staat er ineens een adembenemend mooie kat voor haar, die ze Jinx noemt. Tot haar grote blijdschap wordt ze met Jinxed alsnog aangenomen op Profectus.
Maar dan beginnen haar vreemde dingen op te vallen. Wat is er aan de hand met haar baku? En vooral: waarom is Carter, de jongen die haar altijd loopt te pesten, er zo in geïnteresseerd?

4 Bibi Hearts

Bookcover:

9200000095274460Eerst had ik dit boek alleen als  e-boek van Harper Collins gekregen dus ik kon niet veel over het cover zeggen maar later kwam het boek dan wel binnen en oh woooow… wat is dit een prachtige kaft zeg.Sowieso omdat er een kat op de kaft is afgebeeld en als “cat mom” is het natuurlijk logisch dat ik dit boek moest hebben. De kleuren zijn knallend en ik denk dat als je dit boek in de boekenwinkel ziet staat het zeker opvalt.

 

Verhaal:

In het begin lees je een stukje en denk je meteen van…huh? Wat gebeurt er allemaal. Meteen kwamen bij mij de tranen in de ogen en ik hoopte maar dat dit weinig met het verhaal te maken had maar helaas…. het was waar en ik MOEST gewoon snel verder lezen want wat was dit allemaal toch voor vaag verhaal?

Het verhaal bouwde rustig op en waarbij er heel wat technische begrippen voorkomen kan je het makkelijk volgen. De hoofdstukken zijn lekker kort, dat wil zeggen geen 30 pagina’s en zo leest het gehele boek makkelijk weg. Zo snel kon ik niet kijken zat ik al op de helft en geen enkel moment in “Jinexd” geeft je de tijd om even op adem te komen.Omdat het boek is verdeelt in verschillende delen wordt het zeker niet saai want elk deel is weer spannend en meeslepend. Het boek eindigt dan ook met een knal. Jeetje wat gaaf zeg maar ook zooooo frustrerend. Om eerlijk te zijn mag ik zulke eindes niet echt maar juist dit hout het zeker spannend.

Personage:

Lacey  is een 15 jarig meisje wat droomt om op een speciale school te gaan. Dit wordt heel snel duidelijk in het boek en ik vind dat het heel realistisch is neergezet. Ik weet nog toen ik zo jong was en ik herken heel veel dingen van Lacey in mezelf terug. De hoofdpersonage is super uitgewerkt, zoals alle personages eromheen. Je krijgt snel een band met haar omdat het in dit boek eindelijk niet eens om de normale teen drama draait (of puberdrama) zoals liefde, ouders of verdriet.

Ook Jinx is een fantastische “personage” die ik meteen in mijn hart gesloten heb. Als katten liefhebbers kan ik zeggen dat ik zeker best jaloers ben op Lacey. Ik wil ook een Jinx 😍 de koppigheid wordt hier heerlijk weergegeven zoals ook een normale huiskat kan zijn met een pittig character. Jinx heeft me vaak aan het lachen gebracht door zijn streken en vanaf het begin snap je heel goed dat hij idd anders is dan andere baku’s.

 

Conclusie:

Een meeslepend verhaal over huisdieren, technologie en vriendschap. Het geeft je geen enkel minuut om op adem te komen want van het begin tot einde gebeuren er zoveel dingen die je niet ziet aankomen. Zeker een dikke aanrader voor iedereen. Dit boek MOET je gewoon gelezen hebben.

 

Win-actie

slingers-png-2.png

9200000095274460Nu komen we dan ook meteen bij de win-actie want jaaaaaaa…. wij mogen een exemplaar weggeven van Harper Collins. Hoe gaaf is dit? Ik weet wel zeker dat je dit boek echt geweldig gaat vinden want hij staat niet alleen mooi in de kast door de mooie kaft maar het verhaal is ook nog eens mega goed.

Wat moet je doen om kans te maken?

Omdat het in Jinxed van Amy McCulloch allemaal draait om huisdieren (maar dan in de toekomst) zijn wij ook erg benieuwd naar jullie kleine rakkers. Heb je een grappig, schattig of totaal gestoord foto van je lieveling , plaats deze dan onder het Facebook bericht. Uit alle foto’s kiezen we dan een winnaar.

Heel veel succes en we kijken uit naar al jullie leuke foto’s.

scheiding-huisdieren1

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s