TV & Series

Movie Review – Halloween 2018

Goedemiddag allemaal. We zitten alweer in een nieuwe week en de komende tijd kan je heel wat movie reviews van me verwachten want ik kwam in het genot om echt (niet de nieuwsten) maar toch vrij nieuwe films te mogen kijken. Vandaag trap ik af met een van mijn ABSOLUTE favo film serie’s en dit zijn de Halloween films. In oktober 2018 kwam rond de Halloween tijd een nieuwe film uit en ik stond te springen om deze eindelijk te mogen zien. In deze post vertel ik je alles erover en ook misschien nog handige weetjes over de films:

Tagline Face your fate
Alternatieve titel(s) Halloween Returns
Regie David Gordon Green
Producent Malek Akkad
Bill Block
Jason Blum
Scenario Jeff Fradley
David Gordon Green
Danny McBride
Hoofdrollen Jamie Lee Curtis
Judy Greer
James Jude Courtney
Muziek John Carpenter
Montage Tim Alverson
Cinematografie Michael Simmonds
Distributie Universal Pictures
Première 8 september 2018 (Toronto)
Genre Horror / Thriller
Speelduur 109 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $ 10 miljoen[1]
Voorloper Halloween (1978)

Movie Trailer:

Oke dit waren de informaties over deze film en nu komen we tot de tijdlijnen van al deze films want het is nog wel wat als me mij vraagt. Ik vond het in het begon behoorlijk verwarrend want hoe zat dit nu toch allemaal. In een film heeft Laurie een dochter, dan weer een zoon , dan is ze weer de zus van Michael en in een andere weer niet.

Hier kan ik je mee helpen want van deze Halloween films bestaan er verschillende timelines die ik je hieronder nu laat zien:

timeline 1

In deze timeline van Halloween is het zoals boven al geschreven. Laurie is de zus van Michael Meyers en krijgt later een dochter die een aparte conectie heeft met Michael. Deze timeline is tot nu toe mijn favoriete.


timeline 2

In deze timeline staat de zaken er een beetje anders voor. Laurie is nog steeds de zus van Michael maar heeft hier een zoon ipv. een dochter. Dus als je deze optie beter bevalt moet je er een paar ander films compleet weg laten.


timeline 3

Deze 2 films hebben eigenlijk helemaal niks te maken met Michael Meyers. Dit zijn re-boots en als je mij vraagt helemaal bagger. Dus deze heb ik dan ook maar 1 keer gezien en meteen verkocht want hier kan je helemaal niks mee als je fan bent van de Halloween films.


alt. timeline

In al die Halloween films gekte bestaat er ook nog een alternatieve tijdlijn en deze is de Halloween 3 film. Indirect ook niks te maken met Michael Meyers maar ach… deze is wel nog het kijken waard maar voegt niks toe aan de rest.


new timeline

En nu komen we dus bij de nieuwe tijdlijn van deze Halloween films waar de nieuwe Halloween 2018 in zit. Zoals je ziet is deze lijn vrij kort want de nieuwe film is dus simpel gezegd een vervolg op de Halloween 1 film en de rest kan je allemaal vergeten. Halloween 2018 spelt zich af 40 jaar naar de eerste film en als ik eerlijk ben is dit voor mij DE beste timeline die er is. Wel jammer want ik hou van elk film die er is van Michael Meyers maar toch klopt dit helemaal voor mij. Laurie is hier geen zus van hem en heeft een dochter en kleindochter. Thats it!

Mijn Mening:

Het is allemaal erg verwarrend he? Dat vond ik dus in het begin ook maar zodra je een keer de overzicht hebt van alle tijdlijnen die er zijn is het eigenlijk weer vrij makkelijk. Opzich ook best gaaf dat de kijker zelf bepaald welk verhaal die wil volgen. Wel moet ik zeggen dat je als Michael Meyers fan echt deze nieuwe gezien moet hebben. De speciaal effect’s  zijn natuurlijk mega gaaf en Michael zijn morden gaat naar een heel nieuwe level. De spanning blijft de hele film over aanwezig en aan het einde sta je verbaast. Komt er nog meer of was het dat nu echt? Tja die vraag kan ik op dit moment niet beantwoorden maar stiekem hoop ik op een vervolg.

5-sterren-1

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s