Geen categorie

Movie Review – The Nutcracker and the four realmes

Goedemorgen. Daar ben ik weer met een nieuwe movie review. Het gaat hard de laatste tijd met films die ik eindelijk kon zien waar ik heel erg naar uitkeek. Een van mijn favo films deze winter was The Nutcracker die op mijn to-see lijst stond. Eigenlijk wou ik deze graag rond de kerst periode kijken maar het kwam er helaas niet van. Nu kon ik hem eindelijk zien en laat ik je in deze post de plus en minpunten van deze film weten.

irected by
Produced by
Written by Ashleigh Powell[1]
Based on
Starring
Music by James Newton Howard
Cinematography Linus Sandgren
Edited by Stuart Levy
Production
company
Distributed by Walt Disney Studios Motion Pictures
Release date
  • October 29, 2018 (Dolby Theatre)
  • November 2, 2018 (United States)
Running time
99 minutes[2]
Country United States
Language English
Budget $120–133 million[3][4]
Box office $173.6 million[5]

Alles wat Clara  wil is een sleutel – een unieke sleutel die een doos ontgrendelt dat een onbetaalbaar geschenk van haar overleden moeder bevat. Een gouden draad, gegeven op het jaarlijkse feest van peetvader Drosselmeyer (Morgan Freeman), leidt haar naar de felbegeerde sleutel.

Movie Trailer

 

Mijn mening:

Oke..iedereen kent het korte verhaal van de Nutcracker and the Mouse King van E.T.A. Hoffmann denk ik wel. Ik ben er mee groot geworden en er was geen enkel kerst waar mijn oma niet het verhaal heeft voorgelezen. Vandaar dat ik hier ook heel erg nieuwsgierig naar was.

Ik moet eerlijk zijn dat ik geen enkel verwachtingen aan deze film had en zo heb ik dan ook het boek en de film los van elkaar gezien. Dit is ook wat je zeker moet doen want The Nutcracker and the four realmes is eigenlijk het 2e deel van het originele verhaal. In deze film  is Marie overleden en haar dochter Clara ontdekt nu het land van the Nutcracker. Wel vaag dat Marie haar zoon naar haar broer heeft vernoemd die ook Fritz heet maar goed, dit was een klein dingetje. Als je alles los van elkaar bekijkt is dit echt een mega goeie film die ik zeker nog heel vaak ga kijken. Super mooi acteerwerk, schitterende wereldopbouw en een verhaal waar je in weg kan dromen. Stiekem hoop ik dat er nog een film komt want ohhhh wat was die mooi. Van mij krijgt deze film welverdiende 5 sterren. Dit is een film voor jong en oud die een zaterdag avond voor de TV met je gezin perfect maakt.

5-sterren-1

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s