Geen categorie

Een nieuwe boekenwinkel in Town

Goedemorgen lieverds allemaal. Zoals misschien sommigen van jullie weten woon ik en Lili in het prachtige Friesland. Waar Lili dan nog wel meerdere boekenwinkels in haar stad heeft had ik er op dit moment niet echt leuke winkels nee. Hier is verandering in gekomen want onlangs heb ik ontdekt dat Harlingen een boekenwinkel rijker is geworden. In deze post laat ik je een beetje wat van de winkel zien. Kijk je mee?


Tja hoe gek is dat dat je niks vermoedend naar de stad gaat om je medicijnen op te halen bij de Apotheek en dat je opeens om de hoek een nieuwe boekenwinkel ziet. HOE DAN? en dan is het ook nog een Van der Velde winkel! Hoe kon ik dit niet weten dan? Tja dit vroeg ik me dus ook af maar eerst moest ik natuurlijk een kijkje gaan nemen.

Van der Velde Harlingen opent zaterdag 19 januari

Hét Cultuurcentrum van Harlingen, een samenwerkingsverband van Van der Velde Boeken, Bibliotheek Noord Fryslân en de gemeente Harlingen aan de Voorstraat (54) is vanaf zaterdag 19 januari open voor publiek

Via de centrale ingang kunnen bezoekers voortaan ook Gemeentemuseum het Hannemahuis bezoeken. Zaterdag 19 en zondag 20 januari kunt u het Gemeentemuseum gratis bezoeken. Daar kunt u onder meer de expositie Lage Landen, met schatten uit het Rijksmuseum bezichtigen.

Krachtig samenwerkingsconcept
Door deze samenwerking hoopt de gemeente Harlingen grotere stappen te kunnen zetten op het gebied van digitalisering, laaggeletterdheid, deelname aan kunst en cultuur om zo meer mensen volwaardig onderdeel te laten zijn van de maatschappij. De drie partijen werken hiervoor aan een gezamenlijke programmering.

53014017_2166415733425271_5316783772845211648_o.jpg

Toen ik binnen liep zag ik al dat dit niet een heel groot boekenwinkel zoals je normaal gesproken kent van andere Van der Velde winkels in Friesland maar dit maakt het niet minder mooi.

Alles is gerenoveerd en strak afgewerkt zoals je het al kent van deze boekenwinkel keten. Doordat het pand verbonden is met de Bieb, krijg je toch nog een wat ruimer beeld. Wat ik persoonlijk weer heel erg leuk vond was dat er mogelijkheid is voor een bakje of iets lekkers bij de koffie.

Zo en nu komen we natuurlijk bij het YA gedeelte, wat ik niet zo makkelijk kon vinden om eerlijk te zijn. Eerst zag ik het over het hoofd maar bij de 2e ronde door de winkel heb ik het dan toch eindelijk gevonden.Het is helaas niet heel groot maar wel voldoende vond ik. Ze hebben aardig aanbood aan nieuwe boeken maar ook boeken die al langer in de winkel te verkrijgen zijn.

53013907_2166415523425292_5530038184810905600_n

 

Natuurlijk kon ik het niet maken om met lege handen uit de winkel te lopen en zoals je misschien hier boven op de foto ziet lagen onderaan de boeken van Rebecca Yarros die me  meteen opgevallen zijn. Omdat ik nog geen enkel boek van haar had gelezen heb ik dan toch voor “Wilder” gekozen het eerste deel van The Renegates serie.

52948740_2165062910227220_8485428614530072576_o

Het eerste deel van Rebecca Yarros’ Renegades-serie, “Wilder’, gaat over Leah. Zij krijgt de kans om een jaar lang te studeren aan boord van een cruiseschip dat de hele wereld over vaart. De enige voorwaarde? Een medestudent bijles geven en zorgen dat hij ook slaagt. Dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan, blijkt al snel als ze haar leerling ontmoet. Paxton Wilder is ongelofelijk aantrekkelijk, en ongelofelijk niet bezig met studeren. Wilder maakt deel uit van een stuntteam, de Renegades, en dat is voor hem het enige wat telt. Ervoor zorgen dat hij zijn studie serieus gaat nemen zal haar dus behoorlijk wat moeite kosten. Maar misschien heeft hij haar ook wel wat te leren.

Dus ben jij binnenkort een dagje in Harlingen dan mag je deze winkel niet overslaan.

Ik ben er zeker heel erg blij mee want nu hoef ik niet meer alles bij bol.com te kopen en kan ik lekker ervoor zorgen dat deze boekenwinkel centjes verdient.

Contact gegevens:

Openingstijden
Van der Velde Harlingen en Bibliotheek Noord Fryslân

Maandag 13.00-18.00
Di-Vrij 9.30-18.00
Zaterdag 9.30-17.00
Zondag 12.00-17.00

Adres
Voorstraat 54
8861 BM Harlingen

Contactgegevens
Tel 0517-745006
E-mail harlingen@boekhandelvandervelde.nl

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

2 gedachten over “Een nieuwe boekenwinkel in Town

  1. Ik ben afgelopen zomer bij Van der Velde in Leeuwarden geweest, en daar viel het me ook al op dat de YA-boeken niet heel prominent aanwezig waren (zoals je soms wel in andere boekhandels ziet). Ik ben benieuwd of dit een keuze van de keten is, of een reflectie van de vraag in Friesland?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s