Recensies

Wilder – Rebecca Yarros

Het eerste deel van Rebecca Yarros’ Renegades-serie, “Wilder’, gaat over Leah. Zij krijgt de kans om een jaar lang te studeren aan boord van een cruiseschip dat de hele wereld over vaart. De enige voorwaarde? Een medestudent bijles geven en zorgen dat hij ook slaagt. Dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan, blijkt al snel als ze haar leerling ontmoet. Paxton Wilder is ongelofelijk aantrekkelijk, en ongelofelijk niet bezig met studeren. Wilder maakt deel uit van een stuntteam, de Renegades, en dat is voor hem het enige wat telt. Ervoor zorgen dat hij zijn studie serieus gaat nemen zal haar dus behoorlijk wat moeite kosten. Maar misschien heeft hij haar ook wel wat te leren.

4 Bibi Hearts

 

Bookcover:

9200000095621774.jpgToen ik de boekenwinkel in liep en de afdeling YA zag was dit toch zeker het eerste boek wat me opgevallen is door de prachtige zomer kleuren. Ik ben hier echt ontzettend blij dat uitgever Zomer & Keuning niet voor het originele cover is gegaan want deze vind ik echt niks. Tuurlijk is het altijd fantastisch om een lekker ding op een cover te zien maar de foto van dat model komt niet echt overeen met de beschrijving van Paxton Wilder en voor mij is dit toch altijd een dingetje als er personen afgebeeld zijn. Dus nee…mijn voorkeur zijn de Nederlandse kaften. Als ik dit boek zie krijg ik spontaan zin in de zomer en dat is wel heel goed want normaal heb ik een hekel aan de zomer maanden hahahaha…

cruise-ship-wallpaper-full-hd-1080p-493453.jpg

Verhaal:

Dit boek is geschreven uit het zicht van 2 personages: Leah ( Eleanor Baxter) en Paxton Wilder. Leah krijgt de kans om een jaar op een schip te studeren dat de hele wereld over vaart. Er is alleen een klein dingetje , namelijk ze moet een andere student bijlessen geven en deze student moet ook nog slagen. Normaal de makkelijkste zaak van de wereld tot Leah Paxton leert kennen. Hij is mega aantrekkelijk, wild en heeft totaal geen zin in studeren. Vanaf de eerste bladzijde is het ontzettend grappig geschreven en je merkt meteen de chemie tussen die 2. Ik moet nog even bekennen dat dit mijn eerste boek van Rebecca Yarros is maar zeker niet het laatste. Het boek leest door de afwisselde personages heerlijk snel weg. Niet alleen bezit dit eerste deel romantische stukjes maar ook nog behoorlijk spanning en geheimen want elk personage draagt een rugzak met zich mee uit het verleden waardoor je niet kan stoppen met lezen. Een kleine minpunt vond ik dat er op een gegeven moment de bijlessen en studie helemaal naar de achtergrond zijn verdwenen wat ik best jammer vond want juist daar draaide het allemaal toch om? Wat me dan wel weer aanspraak waren de verschillende steden waar het schip terecht kwam en om eerlijk te zijn had ik zin om tijdens het lezen ook een cruiseschip vakantie te boeken. ( waarbij ik totaal niet van schepen hou)

2fd057ace87a12849fa97a578505e55e.png

Personages:

Wow wat een ontzettend leuke personages zijn dit zeg, waar ik Leah als een soort rustig, verlegen meisje zie is Paxton het puur tegenovergestelde. Leah en Paxton zijn als is & vuur maar man wat matchen die 2 toch prima met elkaar. Niet alleen draait dit boek om alleen maar die 2 want je leert er nog heel wat meer character’s  kennen. Zo krijg je te maken met de hele stunt groep van The Renegates ( Penna, haar zus en Landon) waar deel 2 en 3 natuurlijk over gaan. Ook waanzinnig goed neergezette personages waar je in dit boek al nieuwsgierig naar wordt. Vanaf de eerste pagina was ik helemaal weg van Leah en haar soms droge humor. Ze weet wat ze wil en probeert heel erg uit haar comfort zone te stappen wat niet altijd gemakkelijk is aangezien haar verleden. Ik vind het een mega sterke karaktereigenschap waar ik ontzettend veel bewondering voor heb ontwikkeld.

Wilder daar in tegen vond ik in het begin mega irritant. Een rijke jongen die alleen maar hoeft ze zeggen wat hij wil en hij krijgt het ook. Toen ik een stukje verder was in het boek besefte ik pas waardoor het kwam en wat er eigenlijk achter zat allemaal en toen veranderde mijn irritatie in medelijden. Ook hij vocht met zijn demonen maar probeerde toch het beste van te maken.

Conclusie:

Woow, gewoon wow. Mijn eerste boek van Rebecca Yarros en het was fantastisch. Ik ga definitief ook Rebel & Nova halen want ik hou gewoon van haar schrijfstijl. Een grappig, sexy verhaal met een tikje spanning en veel geheimen Dit boek lees je  binnen no-time uit.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Wilder – Rebecca Yarros

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s