Geen categorie

Serie Maandag – The Order

Goedemorgen allemaal. Het is weer maandag, we starten in een nieuwe week en dat betekend dat ik weer een serie maandag voor jullie klaar heb staan. Onlangs zag ik een nieuwe serie op Netflix verschijnen en deze sprak me heel erg aan. Natuurlijk ben ik fan van alles wat met magie en weerwolven te maken heeft dus deze serie moest ik een kans geven. In deze post laat ik je weten wat ik ervan vond en of het het kijken waard is. Lees je mee?

Genre
Created by Dennis Heaton
Starring
Composer(s) Patric Caird
Country of origin United States
Original language(s) English
No. of seasons 1
No. of episodes 10 (list of episodes)

Serie Trailer

In The Order draait het om het leven van de jonge Jack Morton  een eerstejaarsstudent aan de Belgrave Universiteit. Jack lijkt gefascineerd te zijn over de mythes die de ronde doen op de Universiteit. Een van de mythes is dat er een Hermetische Orde van de Blauwe Roos zou bestaan. Hoewel werkelijk iedereen dat ontkent ligt er toch ineens een blauwe roos op Jack zijn kamer.Uiteindelijk lukt het Jack om contact te krijgen met deze Hermetische Orde van de Blauwe Roos en ziet hij kans om te worden opgenomen in dit duistere genootschap. Vanaf hier kantelt het verhaal en komt hij terecht in een wereld van magie, monsters en intriges. Een wereld waar zich een ondergronds gevecht afspeelt tussen tovenaars en weerwolven en waar Jack samen met de knappe Alyssa Drake tweedejaars studente en ordelid moet zien te overleven.

Mijn mening

Het is even doorbijten want de eerste afleveringen zijn nog niet heel erg spannend vond ik maar erna wordt je zeker beloond want deze serie is echt tof. Sommige mensen vergelijken het een beetje met Teen Wolf of TVD maar ik vind dat er totaal geen overeenkomsten zijn. Deze serie heeft zijn eigen dingen en maakt het hierdoor toch anders om te kijken. Helaas blijft de inhoud van de serie toch een beetje cliché voor me (verbodene liefde) maar alles andere eromheen is fantastisch. Toen ik bij de laatste aflevering ben gekomen wist ik niet wat ik zag: HOE DAN??? WTF heb ik zonet gezien? Hoe kunnen ze dit ons aandoen? Ik was helemaal verbaast en ook een beetje boos want DIT had ik zeker nooit zien aankomen.

Onlangs heb ik gelezen dat er al een seizoen 2 gemaakt is of in de maak is dus voor alle fans : Yes het gaat verder!!! Wanneer seizoen 2 op Netflix in Nederland verschijnt is helaas nog niet duidelijk dus het wordt wachten helaas. Van mij krijgt The Order dikke 4 sterren.

four-stars

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s