Bookish posts

Boekenfestijn -Leeuwarden 2019

Goedemorgen lieverds allemaal,

vandaag deel ik met jullie mijn verslag van het Boekenfestijn waar ik gister al ben geweest. Ja ik weet het loopt nog het gehele weekend maar ik kon het niet laten om meteen op de eerste dag een kijkje te nemen. Hoe ik het vond, wat ik heb gekocht  en hoezo ik ontzettend teleurgesteld was lees in deze post.


Yes het Boekenfestijn is weer in Friesland en ik keek er al het hele jaar naar uit om eindelijk weer een paar uren tussen de boeken te gaan sneupen. Elk jaar vond ik het goed en had dus weer een beetje geld aan de kant gelegd om behoorlijk wat nieuwe pareltjes in te mogen slaan.

Toen ik binnen kwam was ik helemaal happy maar deze happieness verdween meteen toen ik om de hoek kwam. Wat was dit allemaal? Ik zag maar heel weinig boeken liggen en zelf behoorlijk wat lege tafels? Was ik al te laat? Neee toch? Ik was er 2 uren nadat ze open zijn gegaan op de eerste dag! Hoe kon dat? Ik ging dus een beetje rond kijken en zag meteen dat het aanbod dit jaar behoorlijk tegen gaat vallen.

54433196_2189933821073462_1511943984157556736_n.jpg

Tja… ik snapte er helemaal niet zo veel van maar dat mocht de pret niet drukken. Ik ging natuurlijk als eerste op zoek naar het YA gedeelte. Dit jaar bleek het aardig goed aangevuld te zijn maar ook hier na een korte kijk viel het vies tegen. Wel moet ik zeggen dat er dit jaar meer Engelse boeken waren wat ik best tof vind maar daar had ik dus niks aan want ik lees geen Engels.

54436861_2189934051073439_7108217367900979200_n.jpg

Ik geloof dat ik 3x langs de YA tafel ben gelopen maar het maakte de boeken niet beter.

Zoals je hier beneden op de foto kan zien heb ik er een paar eruit gepikt die wel nog interessant waren maar dat was het helaas ook zo een beetje.

Natuurlijk liep ik dan ook nog langs de Thrillers & Roman’s maar ook hier was het huilen voor mij. Geen enkel boek wat ik leuk vind of die mijn aandacht trok. Tja na 2 uren rond te hebben gelopen had ik het dan ook wel een beetje gezien , wat ik ontzettend jammer vond.

Dus ik ging met mijn 3 boeken ( jaaaaa erg he, maar 3 boeken) naar de kassa.

54518798_2189933717740139_880471357991682048_n.jpg

  1. De meeste dromen zijn bedrog – Mhairi Mcfarlane

Na vijftien jaar gaat Anna Alessi voor een reünie terug naar haar middelbare school. Ze ziet er behoorlijk tegenop: ze was als tiener klein en stevig en werd genadeloos gepest. Natúúrlijk is James Fraser de eerste die ze op de reünie tegen het lijf loopt. De knapste jongen van de klas, en Anna’s geheime jeugdliefde. Maar ook de aanvoerder van de pestkoppen van vroeger. Hij is onder de indruk van Anna – ze lijkt helemaal niet meer op het meisje dat ze ooit was. Maar Anna, verslaafd aan kasteelromannetjes en door en door romantisch, vertrouwt hem niet. Zeker, mensen kunnen veranderen; maar er moet nog heel wat gebeuren voordat James Anna’s hart weer kan veroveren!

2. Hype – Melvin Burgess

Death is een nieuwe drug. Als je die pil slikt, beleef je zeven fantastische dagen. Het is de ultieme geluksroes. Met als uiterste prijs de dood.
Adams leven is waardeloos. Zijn vriendin heeft hem verlaten en zijn broer is verdwenen. Hij heeft niets te verliezen en laat zich tot Death verleiden. Met nog maar zeven dagen te leven, besluit Adam alles te doen wat God verboden heeft. Maar dan blijkt dat het leven hem meer waard is dan hij dacht…

3. Overlevers – Chris Weitz

Welkom in New York, een stad die wordt geleid door tieners.
Zij zijn de overlevers van een mysterieuze Ziekte. Nu leven ze in een wereld zonder internet, elektriciteit of andere hulpmiddelen. Voedsel wordt steeds schaarser, het risico op conflicten groter. De tieners hebben zich georganiseerd in stammen, en elke stam is tot de tanden bewapend.
Jefferson is, een beetje tegen zijn wil, de leider van de Washington Square-familie. Donna, op wie hij in het geheim verliefd is, kent hij al van kleins af aan. Als ze een aanwijzing vinden over een mogelijk geneesmiddel voor de Ziekte, gaan ze op een levensgevaarlijke road trip om de mensheid te redden.

Ach ja, wie weet is het volgend jaar weer beter maar dit jaar was het voor mij geen groot succes helaas.

Ben jij ook al naar het Boekenfestijn in Leeuwarden geweest ? Wat heb jij allemaal kunnen scoren? Je mag een foto onder het Facebook bericht plaatsen.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Een gedachte over “Boekenfestijn -Leeuwarden 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s