Bookish posts

Te veel hobby’s , te weinig tijd!

Goedemorgen lieverds allemaal,

wie kent het tegenwoordig niet: soms heeft een dag veel te weinig uren om al je plannen te kunnen uitvoeren. Tja zo gaat het mij al een tijdje en kom ik best wat uren te kort elke dag. Toen ik dit opmerkte ging ik kijken wat ik nou elke dag allemaal zo uitvreet en kwam tot een conclusie. Ik heb te veel hobby’s 🙂 hahaha… in deze post vertel ik je een beetje van hoe ik nu mijn dag aan het plannen ben en wat dat dan eigenlijk allemaal voor hobby’s zijn die ik heb. Lees je mee?


hobby

Iedereen heeft wel een of meer hobby’s wat niet verkeerd is maar als je uren structureel te kort komt elke dag ga je toch echt aan je hobby’s en vrije tijd twijfelen. Bij mij begint het eigenlijk al in de nacht want ik slaap meer dan een gemiddeld mens, dat betekend 10 uren is bij mij toch echt wel standaard.

Wakker worden, de dag opstarten en huishoudelijke dingen doen….als ik dan de volgende keer op de klok kijk is de halve middag alweer voorbij.Dan komt nog een beetje fitness erbij kijken en dan zitten we alweer rond 17.00 uur. Eten koken en de tv aanzetten of een boek oppakken en dan is de dag ook alweer voorbij.Tja zo snel kan het gaan en de weken vliegen voorbij. Nu is wel de vraag wat voor hobby’s heb ik dan toch allemaal?


Boeken lezen

20151006165136-introvert-reading-books-.jpeg

Hahahaha dit lijkt me wel logisch dat dit een van mijn grootste hobby’s is. Ik kan er zo van genieten om naar een drukke dag heerlijk op de bank te ploffen en een goed boek te lezen. Maar hier zitten dan ook weer uren in want ja je leest natuurlijk niet een half uur maar wel een paar uren achterelkaar. Ik heb een routine ontwikkeld wat betreft lezen, sowieso altijd pas na het eten en savonds. Ik lees haast nooit overdag want dat kan ik gewoon niet omdat er nog heel wat andere dingen moeten gebeuren.


Bloggen

Bloggen.png

Mijn 2e hobby is natuurlijk ook bloggen,waar toch aardig wat tijd in gaat want een post maken over het net uitgelezen boek of deze post hier kost aardig wat tijd. Het gaat dan niet allemaal in 5 minuten gebeuren. Meest heb ik ook hier een strakke planning en plan ik sowieso 1 dag per week in om nieuwe post’s te gaan schrijven en de blog bij te werken. Bloggen doe ik ook niet elke dag want daar heb ik ook geen tijd voor.


Happy Plannen

35724619_1794247893965999_1290739445993046016_o

Ook dit is een groot hobby van mij geworden waar dagelijks toch wel 1-2 uren voor gebruikt worden. De Happy Planner bijwerken, nieuwe week knutselen met stikkers en washi tape of gewoon je afspraken bijhouden. Dan is er natuurlijk nog de Memory Planner die ik elke week (meest op zondag) bijhoud als een soort dagboek.


Meer beweging & Fitness

IMG_790660.jpg

Tja de dagen van bank hangen en niks doen zijn voorbij. Het mooie weer komt eraan en sinds kort doe ik aan een beter levensstijl en meer beweging. Elke dag oefeningen doen en proberen meer dan 6000 stappen (dat is het gemiddelde van de mens om fit te blijven) te maken om wat Kcal te verbranden. Ook dit neemt eigenlijk sowieso 1 uur in beslag en dan heb ik het nog niet eens over de beweging en als het mooi weer is pak ik mijn skeelers en ga een uurtje erop uit.


Movie’s & Serie’s

netflix.jpg

Mijn laatste grote hobby is dan film’s en serie’s kijken op Netflix of TV. Dit is toch wel een van de meest uren vretende hobby die er is voor mij. Movie-marathon? Geen probleem, een hele seizoen van een serie in een avond uitkijken? Jep…. doe ik! Pak ik savonds geen boek is het dan toch wel tv aanzetten en ontspannen.


Zo….zoals je kan zien heb ik echt wel hobby’s die aardig wat uren van de dag in beslag nemen en dus kom ik toch wel uren te kort. Toen ik nog de shop erbij had was dit allemaal niet eens haalbaar binnen een dag want kaarsen maken duurde al 8 uren. Omdat ik af en toe ook thuis de huishouding alleen aan het runnen ben moet is vaak prioriteiten stellen en heb ik in een week maar 1 of 2x tijd voor de Happy Plannen of om heerlijk te bloggen. Voor mij werkt een structurele plan per week het beste. Wanneer doe ik wat en hoeveel tijd kan ik eraan besteden?! Ik probeer toch wel elke dag 1 of 2 hobby’s te doen en dan savonds genoeg rust te pakken dat mijn lichaam zich kan herstellen en uitrusten. Vandaar ook dat ik mijn Happy Planner meest elke dag zo’n beetje bijhoud want deze is voor mij heel belangrijk. De rest bekijk ik vaak per dag. Heb ik vandaag zin om te lezen? Mooi dan wordt het een avondje bank hangen zonder de TV aan. Ik heb toch gemerkt dat een strakke planning voor mij het beste werkt. Er is haast geen ruimte voor spontane dingen maar het is wel rustiger in mijn hoofd.

Wat heb jij allemaal voor hobby’s en hoe combineer jij deze met je dagelijkse dingen?Zitten hierboven ook hobby’s bij die je ook doet?

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

2 gedachten over “Te veel hobby’s , te weinig tijd!

  1. Ik heb ook echt teveel hobby’s. Plus 3,5 dag werken en 1 dag dansles geven! Ik kijk dan ook echt naar vakantie, zodat ik al mijn andere passies weer eens de tijd kan geven die ze verdienen!

    Like

  2. Mijn beste tip is toch wel om hobby’s te combineren. Luisterboeken combineren bijvoorbeeld heel erg goed met wandelen, licht sporten en creatieve hobby’s. Of met het huishouden! Op die manier kun je lezen en iets anders leuks (of nuttigs) doen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s