Recensies

Gewist – Teri Terry

Kyla heeft geen verleden meer.
Haar persoonlijkheid is uitgevlakt, haar herinneringen zijn voor altijd verloren.
Ze is Gewist.
Volgens de regering was ze een terrorist en verdient ze een tweede kans – zolang ze zich aan de regels houdt. Maar door Kyla’s hoofd galmen echo’s van vroeger. Ze wordt voorgelogen, niets is wat het lijkt. Wie kan ze vertrouwen in haar zoektocht naar de waarheid?

4 Bibi Hearts

Bookcover:

1001004011835439.jpgHet Nederlandse cover is gelijk aan het Engelse wat ik super tof vind. Toen ik de eerste keer dit boek voorbij zag vliegen wist ik meteen dat dit boek me heel erg zou aanspreken. Zoals je misschien weet hou ik niet van kaften met mensen erop afgebeeld maar hier maakt het me eigenlijk haast weinig uit want zo had ik me Kyla wel voorgesteld met haar 16 jaar.

 

Verhaal:

In dit eerste deel van de Slated trilogie verteld Kyla (16 jaar) hoe het haar nu afgaat nadat ze van de overheid is “gewist”en een 2e kans krijgt in een pleeggezin. Haar emoties zijn verbonden aan haar Levo die met een scoor bijgehouden wordt. Kyla leert snel dat zij toch anders is dan andere gewisten en snapt niet helemaal waarom. Ze leert Ben kennen en samen brengen ze steeds meer tijd door.

Ik ben blij dat dit boek eens niet het normale “meisje ontmoet jongen & ze leven nog lang en gelukkig”verhaal heeft wat ik erg prettig vond. In het algemeen staat het functioneren in een maatschappij , onderdrukking (oftewel kuddegedrag van de mens) en ook een beetje racisme boven aan en is dat “insta liefde”gedeelte wat op de achtergrond.

De hoofdstukken zijn kort en krachtig wat ervoor zorgt dat het boek gemakkelijk we leest. Wat voor mij een heel klein minpunt was, was dat het boek in het midden een beetje te langdradig werd. Ik verloor snel de aandacht  en had het een beetje spannender verwacht. Aan het einde maakt dit weer alles goed en je blijft met heel veel vragen achter waardoor je zeker het vervolg wilt lezen.

Personages:

Tja hier heeft Teri Terry uitstekend haar best gedaan want geen een personage vond ik irritant of tegenvallen. Ze waren super uitgewerkt en je kon je snel in hun verplaatsen. Pluspunt was dat heel veel niet meteen duidelijk was en dat zo sommige personages nog wel voor mij in het duister staan van : goed of slecht, wie is er te vertrouwen en wie niet.

Ook in de categorie personages blijft het dus spannend wat me super verraste. Ik was bang dat je snel door zou hebben wie er nou goed of slechte bedoelingen heeft maar dat was hier totaal niet het geval wat me alleen nog maar meer nieuwsgierig maakt naar het 2e deel. Je leert als snel personages kennen die mogelijk een grotere rol gaan krijgen in de komenden delen en ook hier blijft het dus spannend.

Conclusie:

Van het begin tot einde zeker een boek wat me positief verraste. Teri Terry heeft een fantastisch begin gemaakt voor een spannende boekenserie die je zeker gelezen moet hebben. In Gewist is niks zoals het op het eerste gezicht lijkt. Het laat je zien dat anders zijn niet altijd slecht hoeft te zijn.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

 

Een gedachte over “Gewist – Teri Terry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s