Recensies

A Curse so Dark and Lonely

A Curse So Dark and Lonely (A Curse So Dark and Lonely, #1)Fall in love, break the curse. 

It once seemed so easy to Prince Rhen, the heir to Emberfall. Cursed by a powerful enchantress to repeat the autumn of his eighteenth year over and over, he knew he could be saved if a girl fell for him. But that was before he learned that at the end of each autumn, he would turn into a vicious beast hell-bent on destruction. That was before he destroyed his castle, his family, and every last shred of hope.

Nothing has ever been easy for Harper Lacy. With her father long gone, her mother dying, and her brother barely holding their family together while constantly underestimating her because of her cerebral palsy, she learned to be tough enough to survive. But when she tries to save someone else on the streets of Washington, DC, she’s instead somehow sucked into Rhen’s cursed world.

Break the curse, save the kingdom. 

A prince? A monster? A curse? Harper doesn’t know where she is or what to believe. But as she spends time with Rhen in this enchanted land, she begins to understand what’s at stake. And as Rhen realizes Harper is not just another girl to charm, his hope comes flooding back. But powerful forces are standing against Emberfall . . . and it will take more than a broken curse to save Harper, Rhen, and his people from utter ruin.


Ik heb sinds oktober vorig jaar de meest slopende, indrukwekkende, irritante en meest slopende leesdip EVER. Echt, serieus waar, ik ben niet eens door een Cassandra Clare boek heen gekomen en dat is voor het eerst sinds ik met haar boeken begonnen ben. Zelfs mijn go-to boeken deden me niks.

Maar toen kwam A Curse So Dark And Lonely uit en wist ik dat ik er alles aan moest doen om uit de leesdip te komen (oké.. er speelden wat mentale problemen op de achtergrond) want ik moest en zou dit boek lezen aangezien de beschrijving echt super awesome klonk. Ik bedoel…. een Beauty & The Beast retelling in een jasje dat veel op ACOTAR lijkt? Dat moet een succes zijn, toch? Dus ik kocht het boek gelijk maar helaas belandde het eerst op de plank waar het een paar weken stof heeft lopen vangen.

“We are all dealt a hand at birth. A good hand can ultimately lose – just as a poor hand can win – but we must all play the cards the fate deals. The choices we face may not be the choices we want, but they are choices nonetheless.”

Toch ben ik erin begonnen en na een paar dagen worstelen met het leesdip monster, kwam ik in een stuk van het boek waar het onmogelijk was om nog te stoppen.

A Curse so Dark and Lonely verteld het verhaal van Harper. Ze is de jongste in een gezin van 4 en staat de wacht te houden voor haar oudere broer die bezig is met schulden innen voor de schuldeisers van zijn vader. Op deze manier hopen ze de schulden van hun eigen familie te verminderen, maar alles is niet wat het lijkt. De schuldeisers misbruiken Jake (Harper’s broer) en gebruiken hem om zoveel mogelijk geld te innen. Ze bedreigen hem met het mishandelen van zijn zus en het versnellen van hun moeder’s ziekte weg. Maar tijdens de wacht ziet Harper een ontvoering plaats nemen. Een grote gewapende man neemt een jonge vrouw mee die toch duidelijk om hulp schreeuwt. Voor ze het weet springt Harper tussen beide en raakt ze in gevecht met de man. Helaas voor haar is dit geen gewone man maar een reiziger uit een ver universum waar magie een ding is en technologie niet bestaat.

“This early in the season, the other girls would sit by the hearth and gaze at me over crystal goblets, while I’d pour wine and tell stories with just enough devilishness to make them blush. If I put a crystal goblet in this one’s hand, she’d likely smash it and use the shards to cut me.”

Hier ontmoet ze prins Rhen, een arrogante jonge man die duidelijk het mastermind achter de ontvoering is. Helaas voor hem heeft zijn wachter, Grey, dit keer geen buigzaam meisje meegenomen maar iemand die voor haar leven vecht en de mannen in alles tegen gaat. Normaal was dit niet zo’n probleem geweest maar de vloek die verbroken moet worden door ware liefde lijkt nu ineens onmogelijk te breken. Want hoe laat je iemand met een ijzeren wil, binnen zes weken, voor je vallen? Sowieso als ze totaal niet lijkt te vallen voor romantiek en vleierij.

“Are you prepared to die, Grey?” I demand. “Because that is all that exists at the end of this path. I am sure of it. This was never a curse to be broken. This is a death sentence. The true curse has been the thought that we might find escape.”

Ik vind dit boek echt super gaaf. Vooral door de speling tussen Rhen en Harper. Ze hebben beide een POV in het boek en dit wisselt elkaar af. Zo zie je hoe ze elkaar zien en dat geeft vele lachwekkende situaties maar ook de meest irritante :p Want je ziet hoe de misverstanden ontstaan en ze elkaar om niks de hersens zowat inslaan. Bovendien vind ik het een hele leuke draai aan het bekende sprookje. Het beest is een beest maar niet zoals men verwacht. En desondanks de vele overeenkomsten tussen Acotar en dit boek zie ik toch twee hele verschillende verhalen. Daar hou ik van.

En Harper is ook geweldig. Ze is een ontzettend foutief karakter en daarmee bedoel ik dat ze behoorlijk impulsief is en zichzelf continu in gevaar weet te brengen. Daarentegen is ze wel ontzettend sterk als karakter. Ze heeft last gehad van hersenbloedingen waardoor haar lichaam anders werkt dan normaal. Ze heeft een manke voet en heeft als klein kind vele operaties doorstaan. Maar dat mankement teert haar niet. Ze blijft door gaan, ongeacht de pijn. Dat soort karakters vind ik altijd heel inspirerend.


Veel liefs,
Lili

5 sterren

Een gedachte over “A Curse so Dark and Lonely

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s