Recensies

Defy Me

Defy Me (Shatter Me, #5)Juliette’s short tenure as the supreme commander of North America has been an utter disaster. When the children of the other world leaders show up on her doorstep, she wants nothing more than to turn to Warner for support and guidance. But he shatters her heart when he reveals that he’s been keeping secrets about her family and her identity from her—secrets that change everything.

Juliette is devastated, and the darkness that’s always dwelled within her threatens to consume her. An explosive encounter with unexpected visitors might be enough to push her over the edge.


De Shatter Me serie heeft mij persoonlijk al bezig gehouden sinds het tweede deel uitkwam. Ik was insta-hooked and baalde van het feit dat de originele trilogie een vrij gemeen einde had (het was nogal open). Restore Me gaf mij dan ook vele antwoorden en in Defy Me hoopte ik op nog meer antwoorden.

Defy Me is het vijfde deel in de Shatter Me serie. Wat er anders is aan dit boek is dat je niet alleen Warner en Juliette volgt maar ook Kenji hoofdstukken krijgt te lezen. Dat vond ik persoonlijk echt een toffe bijkomst! Kenji was altijd al een karakter waar ik meer over wilde weten en zijn humor in de korte hoofdstukken van hem maakt het plaatje helemaal af.

Afbeeldingsresultaat voor defy me quotes

Het boek gaat verder na Restore Me. Eigenlijk is het handig dat je tussen de twee hoofdboeken, eerst het novella Shadow Me gaat lezen. Ik zal niet specifiek vertellen waarom (want spoilers) maar het is wel belangrijk dat je weet wat er precies allemaal gebeurd tussen de twee hoofdboeken in. En het is Kenji dus wat wil je nog meer :p

Ik vond het boek echt een super gaaf deel maar het is wel wat trager dan de vorige delen. Er zit veel opbouw in en veel heen en weer gespeel tussen Warner, Juliette en Kenji. De spanning ontbrak hierdoor wat. Er zat meer een opbouw van info in dan een opbouw van spanning. Natuurlijk was die info wel belangrijk anders snap je het plot niet heel goed, maar door het ontbreken van de page-turning thrill duurde het wat langer dan normaal voor ik het boek uit had. Het werd niet saai perse maar ik had er op een gegeven moment wel wat moeite mee.

Afbeeldingsresultaat voor warner and juliette

Het einde daarentegen was alles wat ik nodig had op dat moment. Het doorbrak de sleur en zorgde ervoor dat ik in één klap het boek uit had. Het was nog een shock ook! Ik verwachte een cliffhanger want Tahereh is zo goed in boeken afbreken op een cliffhanger dat ik dit keer niets anders verwacht had. Het was dus een shock om te lezen dat het dit keer (min of meer) een gesloten einde had xD

Veel liefs,
Lili

4 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s