TV & Series

Detective Pikachu

Hallo allemaal!

Ik ben een tijdje terug naar deze film geweest maar vanwege spoilers wilde ik niet meteen gaan schrijven. In eerste instantie zou de film namelijk alleen maar draaien in de bios en dan voor korte tijd, maar door het gigantische succes van de film heeft de producer ervoor gekozen de film langer te laten draaien en hem uiteindelijk ook op DVD uit te geven. Bovendien zijn ze nu al bezig met de opzet voor een tweede Pokémon film in deze stijl 😀 Echt super gaaf!

Afbeeldingsresultaat voor detective pikachu banner

Voor alle Pokémon fans onder jullie is deze film echt een aanrader! Alle Pokémon zijn niet langer getekend maar echt realistisch geanimeerd. Ze hebben echt schubben, een vacht of een gladde huid en ze zijn zo schattig!! De meeste Pokémon hebben hun eigen distinctieve geluid nog. Pikachu spreekt nog steeds met “Pika-Pika” en Jigglypuff zingt nog steeds haar naam, maar sommige Pokémon hebben een kleine aanpassing in hun geluid. Zo is het geluid van de Bulbasaur een super schattig gepiep waar mijn hart bijna van explodeerde. Daarnaast vond ik het zelf echt heel gaaf om te zien hoe Pokémon eruit zouden zien in onze wereld, als echte beesten.

Afbeeldingsresultaat voor detective pikachu

De film zelf gaat over een jongen die opgegroeid is in een klein stadje waar veel mensen uiteindelijk Pokémon trainer willen worden en dus de wereld in trekken om Pokémon te vangen. Tim wil dit echter niet. Hoe erg zijn vrienden hem ook blootstellen aan het vangen van Pokémon en de droom om trainer te worden, Tim wil er niks van weten. Totdat hij een bericht krijgt over zijn vader die verongelukt is. Na dat bericht reist Tim naar Ryme City, een plek waar Pokémon en mensen gelijk zijn en samen leven. Het enige vergelijkbare ding met de rest van de wereld is het hebben van een Pokémon partner maar Pokémon bezitten zoals een trainer dat doet is in Ryme City verboden.

Afbeeldingsresultaat voor detective pikachu

In Ryme City krijgt Tim te horen onder welke omstandigheden zijn vader zou zijn verongelukt. Door de emotionele afstand tussen Tim en Harry (zijn vader) lijkt het Tim allemaal niet zo te boeien. Om alles toch te regelen trekt Tim naar het appartement van zijn vader waar hij een hele bijzondere Pikachu ontmoet. Hij kan hem namelijk verstaan! Terwijl de rest van de wereld alleen maar “Pika-Pika” of iets dergelijks hoort. De Pikachu twijfelt aan het hele verhaal rondom Harry zijn ongeluk en weet Tim ervan te overtuigen dat Harry nog leeft en dat ze hem moeten vinden. De twee worden snelle vrienden en zelfs partners in het onderzoek naar Tim zijn vader. Al snel vinden ze antwoorden en aanwijzingen die erop duidden dat Ryme City en de rest van de wereld in gevaar kan zijn.

Afbeeldingsresultaat voor detective pikachu

Ik vind de film echt fantastisch. Ik heb hem ondertussen twee keer gezien en ik blijf hem steengoed vinden. Het heeft humor (duh… want Ryan Reynolds spreekt de stem van Pikachu in) en een overload aan schattigheid, cutie Pokémon, Pokémon battles en natuurlijk Mewtwo ^^

Afbeeldingsresultaat voor detective pikachu mewtwo

Ik geef deze film 5 sterren. Als je hem nog niet gezien hebt, het is zeker een aanrader. Ook voor mensen die niet echt van Pokémon houden is de film zeer vermakelijk 😀

Veel liefs,
Lili

5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s