Geen categorie

Waarom ik een TV-Junkie ben

Hoi lieverds allemaal,

ik dacht ik laat weer eens van me horen. Op dit moment lig ik ziek in bed want ik heb het flink te pakken. Geen idee of het nu de griep is of verkoudheid , een ding is zeker: Ik heb genoeg tijd om voor de tv te hangen. Heel veel van jullie zullen al opgemerkt hebben dat er de afgelopen tijd meer post’s online kwamen over film’s en serie’s dan over boeken. Dit klopt. Op dit moment heb ik weer zo een fase waar ik liever de tv aan slinger dan een boek in handen neem. Dit bracht me op een leuk onderwerp voor een post, namelijk waarom ik eigenlijk een zo groot tv junkie ben. In deze post gaat ik het je vertellen.

couch-potato2.jpg

Tekenen dat jij een TV junkie bent:

  • You start talking about TV all the time. 

hahaha, tja hier ben ik zeker schuldig want ik vind niks leuker dan met mensen over tv serie’s of film’s te kunnen praten. Het ergste is het eigenlijk met mijn schoonzussie want man wat kijken we veel tv zeg en als we ons dan weer zien gaat het meest snel weer over wat we hebben gekeken, wat aanraders zijn en wat allemaal in een serie gebeurt.

  • All of your Facebook updates are about what TV show you’re watching tonight.

Uhm….hahaha ook hier ben ik schuldig. Ik keek even naar mijn Facebook en het gaat idd 9/10 keer over wat ik savonds kijk. Uppps…

  • Your TV never gets turned off 

Nee dit is bij mij niet echt van toepassing. Overdag heb ik hem sowieso uit want dan ben ik aan het werk of doe ik andere dingen. Meest als ik alleen thuis ben slinger ik tv aan rond 5 uur. Dan zit ik met eten voor de tv en ga plannen wat ik ga kijken die avond. Meest loopt de tv tot ik op bed ga.

  • Your meals consist of easy things you can eat in front of the television.

Jup zeker weten. Meest doe ik van te voren een salade klaar maken of pizza. Soms kook ik voor 2 dagen en dan hoef ik het alleen de volgende dag nog maar op te warmen. Maar  het is zeker zo dat als ik alleen thuis ben ik voor de tv eet.

  • Your blood boils when your TV show is on a break.

ughhh….hou op zeg. Dit is een van de redenen waarom ik geen enkel Nederlands tv meer kijk. Komt er een geweldige film, zit je er helemaal klaar voor met een hapje en dranke, krijg je om de 15 minuten een reclame pauze van 10 minuten. NOPE dankje, ik kijk liever Netflix of Pathe Thuis film’s en series zonder onderbreking.

Van jongs af aan

020410-TVOpenThread-love-tv-cartoonIk kan me nog herinneren dat ik vroeger door mijn oom “tv uil”werd genoemd. Ik kon urenlang voor de tv zitten en alles om me heen vergeten. Voor diegene die ook rond 1988 zijn geboren weten dat tv bij ons nog niet zo een grote rol speelde dan het nu is. Vroeger keken we meest in het weekend tv als ons ouders nog aan het uitslapen waren en we in ons pyjama tekenfilms gingen kijken. Ik was sowieso altijd veel liever buiten met vrienden dan voor de buis.

Toen ik later ouder werd heeft mijn vader altijd leuke films voor me opgenomen op VHS en die ging ik dan helemaal stuk draaien met een video recorder. Ik had toen ik een jaar of 7 of 8 was al mijn eigen film collectie. Met 15 ging ik dan samen met mijn ouders savonds heerlijk voor de tv kruipen en samen kijken. Het voordeel was dat ik heel erg jonge ouders had , toen ik 15 was waren hun begin 30 en dus hadden we  een gezamenlijk hobby.

Nu ik in Nederland woon deel ik nog steeds de liefde voor films en series met mijn vader (die in Duitsland woont) . Als we ons spreken via chat praten we meest over de nieuwste films. Hij regelt vaak dvd voor mij die hier moeilijk te verkrijgen zijn en ik doe hetzelfde voor hem. We zijn altijd op zoek naar de “un-cut” versies van films war je net 3-8 minuten meer van de film hebt en waar dingen zijn verwijderd voor het normale uitzendschema op tv.

Het enige wat ik niet meer doe sinds ik al zolang in Nederland woon is Duitse films kijken. Hiermee bedoel ik films die gesynchroniseerd zijn. Zodeju wat zijn die altijd slecht zeg. Vroeger begreep ik nooit dat mensen dat soort uitspraken deden maar sinds ik gewent ben geraakt aan de Engelse taal moet ik zeggen: Ik wil nooit weer anders.

Om een heel verhaal kort te maken denk ik dat ik van jongs af aan al een tv junkie ben geweest en ik zou dit ook altijd blijven. Voor mij is TV kijken en dan met name films en series ontzettend ontspannen van de stress overdag. Het bestaat niks beters dan savonds op de bank te ploffen en een goeie film aan te zetten. Ik hou er gewoon van.

Ben jij ook zo een groot tv junkie dan ik?

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s