Geen categorie

Movie Review – Dumplin

Goedemorgen lieverds allemaal,

omdat ik de afgelopen tijd ziek thuis zit met een flinke griep of verkoudheid of wat het dan ook is wat ik heb, had ik weer behoorlijk wat tijd om series en film’s te kijken. Vandaag wil ik het over deze boekenverfilming hebben die waarschijnlijk al heel wat mensen hebben gekeken op Netflix.

Based on Dumplin’
by Julie Murphy
Starring Danielle Macdonald
and Jennifer Aniston
Odeya Rush
Bex Taylor-Klaus
Maddie Baillio
Luke Benward
with Dove Cameron
and Harold Perrineau
Music by Dolly Parton
Cinematography Elliot Davis
Edited by Emma E. Hickox
Production
company
Echo Films
COTA Films
Distributed by Netflix
Release date
  • December 7, 2018 (United States)
Running time
110 minutes
Country United States
Language English

Het openhartige, mollige tienermeisje Willowdean wordt door haar moeder Rosie  Dumplin’ genoemd. Rosie is een voormalige schoonheidskoningin die nu de plaatselijke Miss Teen Blue Bonnet-schoonheidswedstrijd runt. In haar kleine dorpje in Texas negeert Will gedecideerd de opmerkingen over haar gewicht en luistert ze geobsedeerd naar liedjes van Dolly Parton. Als ze uit protest besluit om deel te nemen aan haar moeders schoonheidswedstrijd, moedigt haar gedurfde stap andere deelnemers aan om haar voorbeeld te volgen. Zo wordt een nieuwe dimensie gegeven aan de tradities van het dorp.

Trailer:

Mijn mening:

Oke…ik moet we nu wel een beetje schamen want tot ik de film op Netflix zag verschijnen wist ik niet eens dat het boek Dumplin van Julie Murphy werd verfilmd. Eigenlijk was dit een groot pluspunt voor mij want ikzelf had het boek niet gelezen en kon dus met geen enkel verwachtingen genieten van deze film.

In de eerste paar minuten was ik eigenlijk al verkocht. De muziek van Dolly die in deze film een mega grote rol speelt is gewoonweg fantastisch. Ikzelf ben al vanaf jonge jaren een fan van Parten en haar muziek. Zo zat ik dus net als Willowdean mee te zingen met alle liedjes.

Niet alleen de muziek maakte de film ontzettend leuk maar ook het gehele verhaal erachter. In de huidige maatschappij zie je het steeds meer dat dikkere mensen anders worden behandelt dan bijvoorbeeld dunne of mooie mensen. Het begint al als kind op school als je een kilo meer op je ribben hebt dat je soms gepest wordt. Juist deze film laat zien hoe fout dit gedrag is en dat ook “dikke”mensen er prachtig zijn, van binnen en van buiten. Jij mag trots op je zijn ook met een maatje groter.

Uiteindelijk heb ik de film al 3x gekeken en dit wordt zeker niet de laatste keer zijn want deze film is gewoonweg een van de beste die ik tot nu toe dit jaar heb gezien. Ik hou gewoon van alles in deze film. Een film voor jong en oud & geloof het of niet….zelf mijn man vond hem leuk 🙂

5-sterren-1

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s