Bookish posts

BibiBooks Shop blijft gesloten

Goedemorgen lieverds allemaal,

Ik denk dat jullie nu best geschrokken zijn van deze post of niet? Sommige zullen nu verbaast kijken en het niet leuk gaan vinden, anderen zullen nu blij zijn maar het is wat het is. BibiBooks Shop komt niet meer terug in de herfst. In deze post ga ik jullie uitleggen waarom. Lees je mee?


40406236_549874085469319_7960410566726516736_n

Tja zoals ik al zei zullen sommige mensen het jammer gaan vinden en weer anderen zullen er blij mee zijn want mijn shop BibiBooks opent niet meer de deuren in de herfst. Misschien hadden mensen dit al zien aankomen maar laat ik eerlijk zijn, ik zag hetzelf niet eens aankomen tot afgelopen week.

1 april ging ik tijdelijk stoppen met de winkel om meer vrije tijd te hebben voor privé dingen, om werk te gaan zoeken en vanwege een verbouwing thuis. We zijn nu bijna 3 manden verder, ik heb werk gevonden waar ik ontzettend blij van wordt, de verbouwingen zijn achter de rug en nu heb ik volop tijd om weer meer te genieten van dingen die ik eerst niet kon doen.

49701154_2086469644753214_4780940161187840000_nAfgelopen weken werden er weer veel nieuwe foto’s geplaatst op sociaal media van producten uit mijn shop waar ik ontzettend trots op ben ( nog steeds) want dit laat me zien dat klanten me niet vergeten zijn. Toen stelde ik me DE vraag: Miss is mijn shop? Het antwoord erop sloeg me keihard in het gezicht want het was: NEE. Nee is miss mijn shop niet, nee ik miss het niet om kaarsen te maken, nee ik miss het niet om nieuwe producten te bedenken en nee ik miss zeker niet de stress die erbij kwam kijken.Door dit werd ik er wel een beetje verdrietig van want waarom miste ik het niet meer? Dit was een simpel antwoord: omdat ik blij ben geen stress meer te hebben, blij ben om me niet steeds te moeten verdedigen vanwege producten of opmerkingen die ergens op sociaal media werden geplaatst. Ik heb eindelijk weer rust in mijn hoofd en voel niet meer de constante druk om iemand iets bewijzen te moeten.

Maar dit is natuurlijk niet de enige reden, ook was het kwa prijs niet meer lang haalbaar voor me. Om op nul uit te komen had ik slechtere producten moeten verkopen, slechtere blikjes moeten kopen (die misschien lekken als je de kaars aan gaat steken), goedkoper lint moeten kopen en had ik niet meer inkoop kunnen doen bij kleine bedrijven hier in de buurt maar had ik bijvoorbeeld veel spullen van Ali moeten inkopen waarvan ik de kwaliteit niet kan houden zoals het nu was. Ook had ik veel meer voor kaarsen moeten vragen omdat het behoorlijk wat tijd in beslag naam.

Het gieten van kaarsen stelt geen zak voor: lontje erin, was verwarmen, kleur en geur erin en gieten maar. Klaar is kees maar de duivel zat in de kleine vormpjes op de kaarsen. Dit koste me soms tot 6 uren per dag om maar 10 kaarsen klaar te kunnen maken en zoals je al ziet was dit kwa prijs/kwaliteit  niet meer haalbaar.

49767874_2091929467540565_1323491036936273920_n.jpg

Dus dit is zo een beetje de reden waarom ik BibiBooks Shop ga sluiten voor altijd. Ik vond het fantastisch dat ik zoooooo veel steun van iedere klant heb gekregen, ik ben zo dankbaar voor mijn REP’s die ik had want ze hebben uitstekend werk gedaan. Ik ben dankbaar voor alle uitgevers, schrijvers en bedrijven met die ik samen mocht werken aan kaarsen voor boxen, kaarsen en linten voor boeken en en en…. het was erg gezellig en zeker mega gaaf om te doen. Ik wil mijn dank uitspreken aan alle boekenwinkels waar ik mocht staan met een kraampje. Man ik had de tijd van mijn leven op die evenementen.

Wenn’s am schönsten ist, sollte man gehen

Dit is een gezegde die men in Duitsland vaak gebruikt als een einde plotseling komt , wat men niet had verwacht en dit is wat ik ga doen. Ik stop nu. Ik had deze post nog heel lang uit kunnen stellen, ik had hier misschien nog overnaar kunnen denken maar het resultaat blijft hetzelfde. Als je dingen niet meer doet met hart en ziel, waar doe je het dan nog voor?42121323_1920447701355410_5979273351447707648_n.jpg

Ik ga het zeker niet voor het geld doen want dan weet ik dat mijn producten aan kwaliteit verliezen en dan daar sta ik totaal niet achter. Als ik iets doe , doe ik het volle 100% of laat het zitten.

Lieverds, ik wil me bij iedereen bedanken voor de fantastische tijd samen. Ik ben er ontzettend trots op hoever ik in deze korte tijd met de shop was gekomen. Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk.

Dikke knuffel xxxx

 

Liefs Bibi

FireFly_logo_DEF-04

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “BibiBooks Shop blijft gesloten

  1. Wat jammer! Vond je kaarsen altijd erg mooi.
    Maar ik snap heel goed hoe stress ervoor kan zorgen dat iets minder leuk wordt. Uiteindelijk moet je voor jezelf kiezen.

    Like

  2. Heel jammer, maar ik snap je beslissing helemaal. Ik vind het jammer dat je je sowieso zo uitgebreid moet uitleggen. Het is jouw leven, jouw keuzen en je bent alleen aan jezelf verantwoording verplicht. Geniet van de rust in je leven en je hoofd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s