Bookish posts

Wat is E-Liquid?

Goedemiddag lieverds allemaal. Vandaag heb ik weer een ,,Vape” post voor jullie klaarstaan. Onlangs had ik jullie al verteld dat ik gestopt ben met roken en begonnen ben met dampen. Dit gaat me fantastisch af. Vandaag wil ik jullie een beetje iets vertellen over de E-liquid’s. Lees je mee?


 

Wat is E-liquid?

E-liquid, ook wel E-juice genoemd, is een vloeistof die gebruikt wordt om een E-sigaret mee te vullen. De vloeistof wordt met een verdampsysteem in de tank van een elektrische sigaret verdampt. Hierna kan de gebruiker van de E-sigaret deze damp inhaleren. Op de markt vindt u onwijs veel verschillende E-liquids. Alle E-liquids hebben een eigen smaak, kracht en kwaliteit. De vloeistof voor de E-sigaret is vaak verkrijgbaar in één of twee vormen. De liquid is verkrijgbaar in een fles om het vloeistofreservoir bij te vullen of in een voor gevulde cartridge die men weggooit wanneer de liquid op is. E-liquid bestaat uit verschillende bestandsdelen.

wat-zit-er-in-e-liquid.jpg

Propyleen glycol (PG). Een kleurloze en reukloze niet toxische vloeistof. Het wordt onder andere toegepast in voeding en cosmetica om vocht vast te houden. Propyleen glycol heeft hygroscopische eigenschappen. Een andere toepassing is als oplosmiddel voor kleur- en smaakstoffen. Een volgende welbekende toepassing is als dampvloeistof in dampmachines in discotheken. Propyleen glycol is goedgekeurd voor consumentengebruik en niet schadelijk voor de gezondheid.

Plantaardige (vegetable) glycerine (VG). Een kleurloze vloeistof meestal afkomstig van plantaardige olie, soms ook van dierlijk vet. De stof smaakt zoet en is niet giftig. Wordt onder andere toegepast in voeding. In medicijnen voor een verzachtend effect. In cosmetica als vocht vasthoudend middel. Vegetable glycerine is goedgekeurd voor consumentengebruik en niet schadelijk voor de gezondheid.

Aroma’s. De smaakstof in de vloeistof voor de E-sigaret. Kent natuurlijk ontelbare toepassingen in voeding en is niet schadelijk voor de gezondheid.

Eventueel gedestilleerd water. Zeer zuiver water, waaruit door destillatie alle anorganische zouten en vele organische stoffen zijn verdwenen.

Liquids met of zonder nicotine

E-liquid kunt je aanschaffen met of zonder nicotine. Er zijn verschillende nicotinegehaltes op de markt verkrijgbaar:

  • 0mg nicotine
  • 3mg nicotine
  • 6mg nicotine
  • 12mg nicotine
  • 18mg nicotine
  • 20mg nicotine (nicotine salt)

Het nicotinegehalte in E-liquid is lager dan in traditionele tabak. Dit komt door de schadelijke hulpstoffen die in tabak zitten, zoals ammonium.

Ik moest hier ook eerst even zoeken maar kwam er toch vrij snel achter dat ik E-liquid wou gaan dampen met weinig nicotine erin. Op dit moment zit ik nog op 6mg nicotine. Dit is aanzienlijk minder dan wat ik normaal gesproken per dag had gerookt. Hieronder zie je een tabel wat je laat zien, hoeveel nicotine je opneemt bij het roken VS. het dampen.

Tabel-1-Zmoker

Welke smaken zijn er?

Ha, jij kan je beter afvragen wat voor smaken er niet zijn. Het assortiment aan samen van E-liquids is in de afgelopen jaren aanzienlijk uitgebreid. Natuurlijk zijn er in Amerika meer dan hier in Europa (want we hinken nog best achteraan) maar ook hier begint het aardig populair te worden.

66287559_2369637653103077_6001497101375111168_o.jpg

Wat ik kan zeggen is dat het in het begin belangrijk is om zo veel mogelijk smaken en merken te gaan testen. Iedereen heeft andere dampbelevenissen en dus moet jij op zoek naar jou perfecte liquid van smaak en damp. De afgelopen 2 weken heb ik dus niks anders gedaan dan verschillende merken geprobeerd. Sommigen waren goed, sommigen waren wat minder. Onlangs heb ik dan toch mijn perfecte liquid gevonden wat betreft: prijs/kwaliteit en smaak plus damp. Pinky Vape voldoet aan al mijn wensen en ik denk dat ik hier een tijdje mee door ga dampen.

De verhouding van deze merk is 40%PG / 60%VG (minder smaak, meer damp) en ze hebben een breed aanbod aan verschillende smaken. Ook de prijs is mega goed want met 2,50 Euro voor 10ml kan je niks fout doen.  De meeste liquids van Pinky Vape zijn met: 0,3,6,12 of 18 mg nicotine.  Een wat zeker een leuke pluspunt is, zijn die leuke verpakkingen met illustraties erop en de namen …hahaha…

66223590_2369637469769762_3578455640223252480_o.jpg

Zo lieverds, dat was het dan weer met het thema E-liquids. Ik hoop dat ik een beetje duidelijk ben geweest en dat je nu een goeie overzicht hebt van wat het eigenlijk is.Als je nog vragen hebt stel ze gerust.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Een gedachte over “Wat is E-Liquid?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s