TV & Series

Movie Review – After

Goedemiddag,

vandaag heb ik voor jullie een nieuwe movie review online staan want gister was het dan zover en kon ook ik EINDELIJK de After movie kijken die gebaseerd is op de gelijknamige boeken van Anna Todd. LET OP: BEVAT SPOLERS!!!!


Directed by Jenny Gage
Produced by
Screenplay by
  • Susan McMartin
  • Tamara Chestna
  • Jenny Gage
Based on After
by Anna Todd
Starring
Music by Justin Burnett
Edited by Michelle Harrison
Production
company
Distributed by Aviron Pictures
Release date
  • April 12, 2019
Running time
108 minutes
Country United States
Language English
Budget $14 million[1]
Box office $69.5 million[1]

Het meisje en de badboy: een droom komt uit…

De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings.

Hardin weet een grote passie in Tessa naar boven te halen, al probeert ze zich daar nog zo hard tegen te verzetten. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is.

Movie Trailer

Mijn Mening

Okeee…Ik zit echt te denken waar ik in godsnaam moet beginnen met mijn mening vertellen. Laten we beginnen met: ik had het pech dat ik de boekenserie heb gelezen. Voor mensen die dit ook hebben gedaan is het vrij snel duidelijk wat ik ga zeggen.

Wat een VERSCHRIKKELIJKE film.

Ja serieus, dit meen ik echt. Ik zat al heel lang te wachten om deze film eindelijk te kunnen zien. Ik las op internet dat mensen deze film als de nieuwe ,,Fifty Shades” zien en dus had ik toren hoge verwachtingen want ja wie de boeken had gelezen was het een en al passie, liefde, frustratie en seks.

Rolverdeling:

Van het hele casting gedoe had ik weinig mee gekregen op sociaal media en was dan ook beetje geschrokken toen ik zag wie Hardin Scott ging spelen.Nergens niet om maar WTF is dit? Als ik deze jongen vergelijk met Harry Styles (die als voorbeeld geld in de After boeken) dan vraag ik me toch echt af of die mensen blind waren? Maar goed, dit had ik dus eerst ook met de cast van Mr. Grey en achteraf vond ik hem perfect. Ik had dus nog hoop maar zodra de eerste scene kwam met Hardin wist ik het: DIT IS 3x NIKS. Hij had veel te weinig tatoo’s en waar waren zijn piercing’s ? Dat hij geen lang haar had, was voor mij nog te doen maar de rest? Serieus? Ook aan zijn Brits accent irriteerde ik me dood en de wijze van acteren. In mijn ogen was Hardin een pussy en was de badboy veer te zoeken. In de boeken had je een Hardin die prikkelbaar was, die woed uitbarstingen had, die behoorlijk arrogant en bot was. Ook dit was niet te zien in deze verfilming.

josephine-hero.jpg

Waar ik wel tevreden mee was, was de cast voor Tessa Young. Josephine deed Tessa alle eer en zo had ik me Tessa ook wel echt in de boeken voorgesteld. De perfecte onschuld zelf. Haar acteerwerk vond ik uitstekend en zij maakte voor mij heel veel goed.

Bij de rest van de personages had ik het gevoel dat ze daar maar neer waren gezet maar verder geen grote rol in het verhaal hadden (wat wel zo was in het boek) De chemie tussen de personages klopte gewoon niet, en dus kom ik meteen op het volgende onderdeel:

Verhaallijn

Shane-Paul-McGhie-and-Josephine-Langford-in-After-2019.jpg

Ik snap best dat men een boek niet in 1 uur en 46 minuten kan proppen maar dit? Ik heb nu echt medelijden met de mensen die het eerste boek niet hebben gelezen maar wel de film hebben gezien. De verhaallijn sprong van hot naar her en voor mij was er amper een lijn te herkennen. Ik had het gevoel dat de mensen gewoon willekeurige stukken uit het boek hebben gepakt en aan elkaar vast hebben geplakt in de film. De hele connectie tussen de personages was niet te zien of te merken. Gelukkig (voor de mensen die het boek hebben gelezen) wist je hoe het echt zat want anders was je net zo verwart aan het einde als in het begin. Ik stoorde mee hier dus mateloos aan en binnen 1 uur vond ik de film gewoonweg bagger.

Seks-scenes 

After-gif.gif

Oke wow, ik denk dat dit nog wel het SLECHSTE aan de hele film is geweest. Wat is er met al die seks scenes gebeurt? Waar zijn die gebleven? Juist hier draait het gehele verhaal over toch? De passie die ontstaat tussen Hardin en Tessa. Het verkennen van het lichaam en gewoon alles eromheen. Die scenes die er waren waren voor mijn smaak behoorlijk slecht en ongeloofwaardig.

Het enige pluspunt aan deze film was toch echt de muziek/soundtracks waardoor ik deze film nog 1 ster kan geven. Meer heeft deze echt niet verdient. Zo een grote teleurstelling had ik nog nooit gehad bij een boekenverfilming.

1-star-rating

Handig om te weten: Ik zag dat Anna Todd zelf het screen-play voor het 2e deel aan het schrijven was. Dit geeft me echt hoop op een beter vervolg want als deze net zo slecht wordt dan de eerste, ben ik bang dat deze goeie boekenserie niet meer verder wordt verfilmd.

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s