Bookish posts

Lili’s YALC 2019 verslag; Dag 1

20190726_183509

Hallo allemaal!

En welkom bij mijn verslag van YALC 2019. Vorig jaar was mijn eerste keer naar het Young Adult Literature Conventioen het was snel duidelijk dat ik hier jaarlijks naar toe wilde. Kortom, ik stond er dit jaar weer klaar voor maar dit keer beter voorbereid xD.
Vorig jaar was ik zo dom om met maar 1 koffer en een weekendtas te vertrekken. Helaas kwam ik er op de eerste dag al achter dat die ruimte niet genoeg was en moest ik nog een extra koffer aanschaffen bij de Primark…. oeps.

Omdat een goede vriendin van mij in Engeland woont, zijn ik en Charlot (TheReadingJournal) een klein weekje eerder al vertrokken zodat we een vakantie konden vieren in Fareham, een stadje niet ver van Southampton. Het was bloedje heet en ik verbrandde levend in de zon (zonne-allergie… geen pretje met 36 graden), maar het was het waard. Southampton is namelijk de stad waar de Titanic aan haar eerste en laatste reis begon. En omdat ik nogal een grote fan ben van de film was ik in alle staten…. Ik rende rond als een kip zonder kop, op zoek naar monumenten van de Titanic en plekken waar ik meer info over het schip en haar reis kon vinden.

Ik heb de film helemaal niet al duizend keer gekeken… hoe kom je daar nou bij?

Uiteindelijk vonden we een herdenkingsbeeld voor alle engineers die zijn omgekomen bij het zinken van het schip. Hier hebben we even in het park gezeten om bij te komen van de hitte (ik smolt bijna) voor we iets te eten gingen halen. En wat ga je eten als je in Engeland bent??? Wagamama natuurlijk!

Ook zijn we even naar de Forbidden Planet geweest (echt een walhalla voor nerds en gamers) waar ik helemaal gek werd omdat er een grote vitrine kast bij de ingang stond met allemaal Star Wars poppen, Kylo Ren figuren, Harley Quin merchandise en overal Marvel! Ik wist niet meer waar ik moest kijken!

Afbeeldingsresultaat voor I want it all gif

Bovendien heb ik geen geldboom en kon ik niet veel meenemen want YALC was nog niet eens begonnen! Maar wie ben ik om een nerd winkel uit te stappen zonder iets te kopen :p Dus ik kocht deze twee comics:

Oeps…..

In de week voorafgaand aan de conventie was het dus bloedje heet, maar gelukkig hebben we het overleefd en kwamen we afgelopen donderdag met 38 graden aan in Epsom. Daar hadden we een huisje waar we gratis konden verblijven tijdens de conventie. Na praktisch gestorven te zijn in de hittegolf en duizend regendansen gedanst te hebben, was het dan eindelijk tijd voor YALC 2019. Hier is mijn verslag:


Dag 1: Vrijdag.

Het was vrijdag super vroeg toen we uit Epsom moesten vertrekken. De treinrit zou ongeveer 40 minuutjes duren om van Epsom naar Kensington Olympia te gaan. Helaas waren veel treinen uitgevallen door de hittegolf omdat de hitte ervoor zou zorgen dat de rails konden buigen en de kabels zouden storen. Kortom, we waren op tijd vertrokken en kwamen veel later aan dan we gepland hadden…. Heel typisch xD Gelukkig viel de rij nog wel mee voor YALC en stonden we mooi onder een overkapping aangezien het was gaan regenen (Hallelujah!!! het scheelde meteen 10 graden).

Om 10 uur was het dan zo ver. De deuren gingen open en The Hunger Games waren begonnen. Ik ben meteen als een klunzige idioot de ellendig lange trappen opgerend (serieus… kwam geen eind aan) zodat ik niet op de lift hoefde te wachten. Ik had namelijk maar 1 doel voor ogen en dat was Renée Ahdieh. Ik moest en zou een ARC van haar nieuwste boek The Beautiful scoren en een Virtual Queue (virtuele rij) ticket halen voor haar signeersessie, die later op de dag plaats zou vinden.

Nou noem ik deze vroege minuten van YALC, The Hunger Games, omdat het letterlijk een gevecht met heel wat geduw en getrek is. Iedereen wil zijn eigen dingen kunnen scoren en helaas heeft YALC een heel Hollandse policy, namelijk: OP=OP. Je kunt je dus wel inbeelden wat er gaat gebeuren als er 50 man uit zijn op een ARC en daar maar 10 exemplaren van te krijgen zijn.

20190726_205830

Helaas voor die 40 anderen was ik één van die tien gelukkigen, maar niet zonder kleerscheuren xD. Ik stond in een gigantische rij bij de uitgeverij van Renée haar boeken en terwijl ik daar stond te bidden tot wie dan ook, zag ik de stapel van haar ARC steeds kleiner en kleiner worden…. tot het meisje voor mij ze gewoon pakte (voor ze überhaupt iets had gekocht) en ik mezelf niet meer kon beheersen en gewoon brutaal aan haar vroeg of ze mij ook eentje wil geven. Hierdoor ontstond er een soort van bitch-fight tussen ons en twee mensen voor ons. Niet mijn schuld. De ARC raakte op, degene voor ons werden pissig en begonnen ons vervolgens luid uit te joelen. Helaas voor hun liet de Renée aanbiddende fan in mij dat boek nooit meer los >.< Ik zou het beschermen met mijn leven. Ik kocht netjes twee boeken bij de uitgeverij (Finale en Night of Cake and Puppets) zodat ik de ARC mee mocht nemen als freebie ❤

Daarna ben ik rondjes gaan lopen over de hele zaal. Bij elke kraam was het ondertussen al wat drukker. Ik ben tegenwoordig (omdat het mentaal niet helemaal lekker met me gaat) niet zo goed in grote menigtes dus veel boekenlegger, goodies en andere gratis dingen heb ik niet kunnen scoren vanwege de oplopende drukte. Ik heb wel zoveel mogelijk geprobeerd mee te nemen van allerlei soorten kraampjes want ik vind het heerlijk om over boeken te praten. En dan vooral in het Engels. Ik heb hier en daar nog wat boeken kunnen scoren en leuke contacten gehad met uitgevers, vrijwilligers en andere YALC bezoekers.

Wat ook leuk om te melden is, is dat ik één van de eerste 100 mensen was die bij het kraampje van Fairyloot terecht kwam. Hier kreeg een een super gave tas met het symbool van Fairyloot erop EN omdat ik 1 van de 100 was kreeg ik een ARC van Spin The Dawn 😀

20190726_210105

Toen kwam het moment dat ik Renée Ahdieh (The Wrath and the Dawn, Flame in the Mist) zou ontmoeten. Ik had ’s ochtend natuurlijk al razend snel een VQ kaartje voor haar gehaald want haar kon ik niet missen. Haar boeken zijn helaas niet zo heel bekend in Nederland (hopelijk komt dat ooit nog) maar ze betekenen voor mij heel veel. Ik leerde TWATD kennen tijdens een hele negatieve periode en sindsdien is het boek een go-to boek geworden voor als ik me niet lekker voel.
Omdat ik twitter goed in de gaten hield, was ik er vrij vroeg al van op de hoogte dat Renée een uurtje eerder zou signeren. In andere woorden, toen haar naam werd opgehangen ben ik al in de rij gaan zitten xD Hoe eng ik dat ook vond (want ik was freaking tweede in de rij) het was de beste keuze om al zo lang vantevoren in de rij te gaan zitten. Het moment dat ik Renée zag was het moment dat alle spanningen los kwamen en ik begon te huilen als een klein meisje …. whoops.

Ze was zoooooo lief voor me ❤ Ik begon stotterend te vertellen wat haar boeken me waard zijn en dat ze een insta-buy auteur voor me is. Ze moest er wel om lachen toen ze zag dat ik haar ARC ook had weten te bemachtigen. Heb denk ik wel dik 5 minuten met haar staan praten. Ik was schijt nerveus en zij vertelde me dat het altijd haar droom was om iemand bij haar signeersessie te ontmoeten die een hele stapel aan haar boeken meenam en er zo enthousiast over was. Ik smolt gelijk…. ik weet dat auteurs dit vaak zeggen tegen fans maar mijn God…. ZE IS ZO LIEF EN ZO LEUK!!!

20190726_125245

Na die belevenis was ik behoorlijk shaky en panicky dus zijn we even naar buiten gelopen, heb mijn gesigneerde boeken veilig gesteld in de garderobe, en hebben daarna een doorsteek gemaakt naar London Film & Comic Con.

Daar hebben we eerst heel lang lopen rondkijken naar alles wat LFCC te bieden heeft. We hebben de fotostudio’s opgezocht voor onze foto’s op zondag (Hannah had er een paar verspreid over het weekend) en natuurlijk alle cosplay kraampjes, foto prop standjes, de comic-zone (waar echte striptekenaars hun art laten zien en verkopen), de game-zone (waar men urenlang achter de PS4 of Xbox kan zitten gamen) en natuurlijk alle merchandise kraampjes. Daar waren zo extreem veel van, dat we de helft nog niet eens gezien hadden voor LFCC en YALC sloten voor de dag.

Vrijdag was echt een top dag op YALC. De haul doe ik in een aparte post dus verwacht daar nog geen foto’s van :p Die upload ik zo snel mogelijk!


Ook van plan ooit naar YALC te gaan! Zeker doen! En koop dan een 3 dagen ticket want dan mag je ook gewoon naar LFCC 😀

Veel liefs,
Lili

20190726_125431

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s