Geen categorie

Lili’s YALC 2019 verslag; Dag 2

Hallo allemaal!

Hier is het verslag van mijn tweede dag op YALC 😀

20190726_183509

Vandaag was nog een spannende dag voor mij. Vrijdag was super spannend vanwege Renée Ahdieh en vandaag was Victoria Schwab (A Darker Shade of Magic, Viscious, The Monsters of Verity) aanwezig. Natuurlijk stonden Hannah, Charlot en ik weer vroeg voor de deur en dit keer, voor wat voor reden dan ook, moest iedereen een uur van tevoren al binnen verzamelen.
Er is namelijk een groeiende trend op YALC. Steeds meer mensen nemen een koffertje op wieltjes mee naar binnen. Hartstikke handig zou je zeggen. Je hebt dan genoeg ruimte voor nieuwe aankopen, je gesigneerde exemplaren zijn beschermt en je hebt er alleen wat trekgewicht van. Helaas houden de voordelen daar wel op :p Voor iedereen die geen koffertje mee heeft moet dealen met mensen die je voor de voeten lopen met zo’n ding en niet oppassen voor blote tenen, groepen mensen of zittende lezers. Ik heb een aantal mooie blauwe plekken overgehouden aan mensen die zonder uit te kijken met zo’n koffer over de vloer liepen.
Bovendien moet zo’n koffer ook goed onderzocht worden voor je naar binnen mag. Dit proces duurt steeds langer en langer omdat steeds meer mensen zo’n ellendig rot ding meenemen.

Maar goed, ik racete naar binnen via de lift (men stond letterlijk vast op de trap omdat de deur boven niet open mocht) en rende naar de VQ ticket tafel voor een kaartje voor VE Schwab. Door alle euforie rondom haar was ik helemaal vergeten om een VQ kaartje te halen voor Malorie Blackman (Noughts and Crosses) xD. Dus ik moest alsnog in de rij gaan staan (die ondertussen van de VQ tafel naar de andere kant van de zaal liep). Gelukkig had ik VE Schwab wel al binnen en maakte het me niet zo heel veel uit of Malorie Blackman zou lukken of niet.

Al snel was het tijd voor Victoria. Gelukkig had ik een hoog nummer waardoor we snel aan de beurt waren.

20190727_110100

Helaas zat er bij Victoria een limiet op het aantal boeken dat je mocht laten signeren. Omdat er een grote vraag naar haar was, mocht men maar 3 boeken laten signeren. Moeilijk kiezen voor mij, maar omdat ze in oktober in Nederland is, koos ik toch voor mijn ADSOM boeken. Holland is mijn absolute favoriet als het gaat om VE Schwab karakters. Dus ik moest haar handtekening hebben in de boeken waar hij in voor komt. In de rij kwamen we erachter dat je toch 1 boek mocht laten personaliseren door haar. Echt super! Want dat was eerst helemaal niet de bedoeling.

En ja… ik ben in een Harley Quinn kostuum naar YALC gegaan op zaterdag ^^ Ik ben al jaren fan van Harley Quinn en door mijn vriend zijn fascinatie voor de Joker, is het een all-blown obsessie geworden :p Het was echt super leuk om zo naar de conventie te gaan. Ik kreeg zelfs complimenten van Victoria! 😀

Na haar signeersessie zijn we de YALC vloer nog een paar keer rond gelopen, op zoek naar goodies en freebies die we konden krijgen. Maar zaterdag was de drukste dag en je kon bijna nergens bij. Wel heb ik een paar keer bij Illumicrate gestaan (die hadden zoveel leuks. Mijn bankrekening was niet blij met mij), bij GeekyClean en natuurlijk bij BookishBurns.

Bij Illumicrate deden ze aan een “Lucky Dip”. Dat wil zeggen dat je bij elke aankoop in een zakje mocht grabbelen en daar een fiche met een kleur uit kon pakken. De kleur stond verbonden met een aantal items waar je uit kon kiezen. Ik heb toen een kaartspel van ACOTAR gekozen (en later nog een art print van Feyre en Rhys en een stapel aan ADSOM boekenleggers).

Op vrijdag gaf het kraampje van Faber&Faber Children’s Books al aan dat Alwyn Hamilton (Rebel of the Sands) zou komen signeren op zaterdag. Alwyn was toevallig in Europa en ze hebben snel wat kunnen regelen voor haar want ook zij geeft dit jaar een nieuw boek uit! Zaterdag werd voor mij dus nog een stukje extra gaaf. Ik ken Alwyn haar boeken al vanaf het eerste moment van uitgave en heb haar sindsdien altijd gevolgd. Vorig jaar was ze te gast op YALC en heb ik een heel leuk gesprek met haar gehad. Dus haar nog een keer mogen ontmoeten vond ik echt super! eng.

Helaas kreeg ik twee uur voor Alwyn zou signeren heel slecht nieuws vanuit Nederland 😦 Mijn kat, Momo, was ontsnapt via een open raam bij mijn vriend thuis waardoor ik volledig in paniek schoot. Mijn kat is mijn alles. Met haar heb ik vele rot periodes weten te doorstaan dus de gedachte dat ik haar nooit meer zou zien brak me in duizenden stukken. Gelukkig zat ik tijdens die meltdown buiten bij het alle rokers en ik wist niet wat me overkwam. Ik zat daar, compleet in paniek, en toen kreeg ik van een wildvreemde dame een zetje aan tissues in mijn handen gedrukt. Ze was echt een super mooie Else cosplayer. En na haar kwamen er nog een drietal aan Harley Quinn’s op me af om te vragen of ze konden helpen. Allemaal super goede cosplay’s en super lief. Eentje bleef zelfs in character. Ik vond dat zo lief en zo mooi. Door hun besloot ik in London te blijven en maar afleiding te zoeken (ik wilde super graag naar huis op dat moment, ook al kon ik thuis niet veel meer doen dan in London).

20190727_124127

Door hun zijn we naar LFCC vertrokken en hebben we daar even rondgehangen. Omdat het op zaterdag veel drukker was, kwamen we vet veel cosplayers tegen en echt goede cosplay ook! Charlot rende keihard achter alle Captain America’s aan en ik was op jacht naar Kylo Ren die er potverdorie niet eens was *cries*, Rey en Harley Quinn. Natuurlijk was de Joker ook iemand die ik graag als cosplay wilde vinden maar helaas heb ik daar niet echt een goede versie van kunnen vinden. Er was echter wel een jongen die me begon aan te spreken bij één van de kraampjes. Hij wilde weten waarom ik, als Harley, er nog steeds voor koos om bij de Joker te blijven. Dus, als een ware roleplayer, gaf ik antwoord zoals Harley Quinn dat zou doen.

Was echt super grappig 😀 Die jongen wist niet wat hem overkwam! Hij had totaal niet verwacht dat ik alle antwoorden uit de comics zo zou kunnen opnoemen xD Hij was wat flabbergasted door me, ook al was mijn cosplay no way near as good als de meesten op LFCC.

En toen was het bijna tijd voor Alwyn! We zijn naar YALC toe geracet (ik had nog steeds een vet behuild gezicht. Make up uitgelopen, mascara overal.. ik was een wandelende ramp) en in de rij gaan zitten voor Alwyn. Na een paar mensen erop gewezen te hebben dat de rij toch echt al aan de andere kant van de zaal begon en niet pal naast ons of voor ons stomme voordringers, waren we vrij snel aan de beurt. Omdat het pas vrijdag aangekondigd was en niet iedereen de kans had om hun boeken van Alwyn mee te nemen, kreeg iedereen in de rij een bookplate om te laten signeren. Dit was een stevig stuk karton met daarop een promotie voor Notorious Virtues, Alwyn’s nieuwe boek.

Ook van Alwyn kreeg ik complimenten op mijn outfit. Ze vond het super leuk om cosplayende fans te zien en hoopte dat ze meer zou tegenkomen in de rij (ze was helemaal onderste boven van een fan die tattoos had van Rebel of the Sands).

Ze was echt super lief. Heb echt respect voor haar want de rij was ondertussen enorm maar zowel Alwyn als haar uitgeverij zeiden beide dat ze zou doorgaan tot de allerlaatste fan, en dat Alwyn er tot zondag middag zou zijn om dat waar te maken. Echt super aangepakt van de uitgeverij! En Alwyn natuurlijk. Zou er zelf niet aan moeten denken om na een trouwerij (ze kwam letterlijk van een trouwerij in Frankrijk door naar London) nog honderden handtekeningen te moeten zetten. Heb daar echt respect voor.

Na Alwyn begon Malorie Blackman met signeren. Helaas door het foutje van die ochtend was mijn VQ ticket ergens ver in de 60 kwa nummer. Het duurde ongeveer 3 uurtjes voor de vrijwilliger bij de rij ons toegang gaf tot de rij. Hij werd zelf ook een beetje moe van het “geef het nog 20 minuten”, “kom terug over een halfuurtje” gebazel dat hij ons elke keer bij terug komst weer moest verkopen. Helaas heb ik geen foto met Malorie want ik was bekaf tegen die tijd, nog best overhoop door Momo en uitblijvend nieuws over haar en ik wilde het liefste door naar het huisje om daar even bij te komen van alles. Bovendien had ik op zondag een tweetal foto’s waar ik naar uit keek.

Ian Somerhalder EEEEKKKKK en Ben Barnes *insert heart-eyes emoticon here*


Veel liefs,
Lili

IMG-20190729-WA0008

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s