Bookish posts

Struggle:Tijd om te lezen in je drukke privé leven

Goedemorgen lieverds allemaal,
het is een tijdje geleden dat hier wat actie op de blog was maar nu kan ik toch wel zeggen dat ik weer terug ben en dat jullie weer een paar meer blogberichten zullen zien.
Het was ontzettend druk de afgelopen maanden en in deze post wil ik jullie het een en andere vertellen. Lees je mee?

e859caa46c1d4e4f7ebaad25e3d22552.png

Zoals je waarschijnlijk al hebt opgemerkt ben ik en Lili de afgelopen manden totaal niet actief geweest op de blog want iedereen van ons heeft het smoor en smoor druk gehad met onze privé levens.
Bij mij begon de drukte in April met een nieuwe baan in de thuiszorg en de tuinverbouwing. Dit sloopte me ontzettend en kwam ik nergens anders aan toe. Ik de zomermaanden had ik mijn enkel zwaar verstuikt en was 4 weken uit de running van werk. Omdat mijn man toen weer op zee zat probeerde ik alles zelf zo goed als te kunnen oplossen. In Juli kwam dan ook nog mijn moeders 50e verjaardag waardoor het een gehele week een en al drukte was met familie en vrienden.
Tijdens de zomer merkte ik dat mijn baan in de Thuiszorg toch heel anders was dan verwacht. Ik vond het schitterend werk maar elke dag toen ik thuis kwam ging ik op bed want ik was gewoon kapot moe. Ook sliep ik slecht door al die verhalen van cliënten. Ik trok hun verhaal gewoon vaak niet want ik ben een gevoelig mens.
In augustus moest ik dan een keuze maken en heb besloten om op zoek te gaan naar een andere baan want dit trok ik niet meer langer. Gelukkig kwam ik toen een Facebook bericht tegen van de Karwei dat ze medewerkers zochten en zo snel kon ik niet kijken werd ik aangenomen voor 4 dagen in de week.
69262388_2442318412501667_7831950792142618624_n.jpg
Ik werk hier nu 3 weken en moet zeggen dat ik het best chill vind. Er is geen stress en ik ben niet meer zo kapot moe als toen ik in de Thuiszorg werkte. Wel is het voor me wennen om weer volle 4 dagen per week bezig te zijn en heb ik de vrije dagen op dit moment nog nodig om wat bij te komen en hier thuis alles te runnen als Anne weg is. Dit brengt me nu op het onderwerp van vandaag: Tijd om te lezen in je drukke privé leven.
Ik weet niet hoe het bij jou zit maar ik baal er ontzettend van dat ik in de afgelopen paar maanden bijna geen tijd had om lekker te gaan lezen.
Ik snap er eigenlijk helemaal niks meer van. Normaal gesproken heb ik elke dag wel een paar uren de tijd om een boek op te pakken maar toch doe ik het niet. Als ik thuis kom zijn er een paar dingen die ik moet doen voordat ik ontspannen op de bank kan ploffen.
Het is niet zo alsof ik elke dag het huis van boven naar beneden schoon maak of boodschappen aan het doen ben, dus waarom heb ik dan nog steeds zo weinig tijd?
In het begin dacht ik dat ik een enorme leesdiep had want het wou maar niet lukken. Toen besefte ik dat het totaal niet zo was , want als ik een boek in de hand had vond ik het ook gewoon echt super goed en wou hem zo snel mogelijk gaan uitlezen.
Ik denk dat het gewoon door mijn hersenen komt. De gehele dag ben ik druk bezig met alles en nog wat zoals werk en gezellig doen met mensen om me heen. Als ik dan naar huis kom wil ik dat mijn hersenen tot rust komen en dan merk ik dat ik liever de tv aan zet en series of film’s kijk dan een boek lezen want ook dit maakt je hersenen moe.
Om dit verhaal af te sluiten ben ik op zoek gegaan naar goeie tips hiervoor en heb op de website van Harpers Bazaar een leuke artikel gevonden 10 Tips om iedere dag te lezen
Misschien dat je nog andere handige tips hebt. Laat ze mij dan sowieso weten.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

 

2 gedachten over “Struggle:Tijd om te lezen in je drukke privé leven

  1. Mijn tip: lees (of luister) een boek onderweg naar je werk (en weer naar huis). En kies een boek wat bij je stemming past.
    (Ook ik heb hier trouwens een uitgebreide blogpost over geschreven, twee zelfs! Een over het belang van lezen en een met tips om meer te lezen)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s