Bookish posts

De 4 seizoenen bepalen wat ik lees

Ik weet niet of jullie dit ook hebben maar mij is opgevallen dat de tijd van het jaar bepaald welk boeken ik meest ga lezen. In de zomer iets luchtigs wat niet te ingewikkeld is en in de winter een heerlijk contemporary waar je heerlijk onder de deken bij een kopje thee van kan genieten. In deze post laat ik jullie zien welke seizoenen ervoor zogen welk boeken ik lees want het viel me gewoon op dat ik in de afgelopen paar jaar steeds de zelfde genres lees in bepaalde seizoenen. Bij mij kan het dus geen toeval zijn dat de seizoenen bepalen welk boeken ik lees.


Spring

screen-1

De Lente. Heerlijk is die of niet? De eerste warme zonnestralen buiten, alles begint weer een beetje kleur te krijgen en de temperaturen zijn weer wat meer dragelijk. Weekends ga je weer vaker uit huis en ook de lentekribbes komen eraan. In dit seizoen ben ik echt helemaal gek op fantasy boeken. Geen idee wat het is maar naar al die liefdes verhalen snak ik gewoon naar wat actie. Mij viel dus op dat de lente de seizoen is waar ik meest series lees en dan dus alleen maar fantasy verhalen.

Riders

9200000051759391Ohhhhh …wat een fantastisch boek zeg. Ik ben sowieso groot van van de “apocalypse riders” en dit boek maakte al mijn verwachtingen waar. Het is best een dikke pil maar ook die had ik binnen enkele dagen uit. Ik moet nog steeds kijken waar ik deel 2 kan fixen want ben zo benieuwd hoe dit avonduur verder gaat.

De achttienjarige Gideon Blake is commando in opleiding. Bij een van zijn eerste oefeningen valt hij uit een helikopter. Hij overleeft de val op wonderbaarlijke wijze, maar vanaf dat moment is alles anders.

Gideon ontdekt dat hij een incarnatie is van een van de legendarische vier ruiters van de Apocalyps. De ruiters worden bij elkaar gebracht door het mooie maar vreemde meisje Daryn, omdat zij weet dat de wereld in groot gevaar is. Samen kunnen ze de wereld redden, maar zal iemand hen geloven?

Sneeuw als As

9200000060020498

Wow wat een fantastisch eerste deel van een waanzinnig mooi serie. Ik had toen de box-set gekocht en ben er meteen in begonnen. Eerst is het wat verwarrend maar als je er een keer in zit dan verzeker ik je dat je van deze serie gaat houden.

Zestien jaar geleden werd het koninkrijk Winter onder de voet gelopen door de kwaadaardige koning Angra. De Winterianen werden tot slaaf gemaakt en hun magie werd hun afgenomen. Alle hoop is nu gevestigd op de acht mensen die wisten te ontsnappen en sindsdien op de vlucht zijn.

Meira was nog maar een baby toen Winter werd aangevallen en kent alleen het leven als vluchteling. De Winterianen zijn vastbesloten om hun rijk ooit terug te veroveren en ondernemen daarvoor gevaarlijke verkenningstochten, waarbij Meira tot haar frustratie nooit mee mag. Dus wanneer ze iets opvangt over een antiek medaillon dat Winter zijn magie kan teruggeven, besluit ze er stiekem achteraan te gaan om zichzelf te bewijzen.

Eenzaam en extreem ver weg

25874097Love Love Love…. dit is wat ik over deze serie kan zeggen. Ik was nooit een fan van boeken die zich afspelen in de ruimte of wat dan ook maar sinds ik Phobos gelezen heb merkte ik toch snel dat het soms best verfrissend kan zijn.

De 16-jarige Seren leeft aan boord van de Ventura, een ruimteschip van de NASA. De bemanning omvat meerdere generaties en is op weg naar de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet.
Seren worstelt met de zin van het leven, haar familie en de liefde. Haar generatie werd aan boord geboren, heeft de aarde nooit gekend, maar zal ook de eindbestemming niet bereiken. Haar leven speelt zich af aan boord van de Ventura, en iets anders zal ze nooit kennen. Tenminste… dat is de gedachte waarmee ze is opgevoed.


Summer

cool-summer-wallpapers-12

De dagen worden langer en warmer. Heerlijk tot laat in de avond buiten zitten in de tuin met een goed boek. Hier zijn de zomer maanden voor. Bij mij is het helaas anders. Waar veel mensen de zomer de mooiste tijd van het jaar vinden, vind ik het verschrikkelijk. Alles is me te warm, ik heb geen zin in niks dus ook pak ik in deze maanden bijna geen boek op. Ik weet niet wat het is maar ik kan me bij warm weer slechter concentreren. Dit is dan ook de reden dat ik (als ik al een boek lees) een boek pak dat luchtig is en niet veel pagina’s heeft. Het moet makkelijk geschreven zijn zonder dat het ingewikkeld wordt. Ook hier heb ik een paar voorbeelden van boeken die ik gelezen heb of zou willen lezen in de zomer:

9 November

9200000075854504Dit was het eerste boek wat ik ooit heb gelezen van Colleen Hoover en man…ik was meteen verkocht. Ik dacht niet dat haar schrijfstijl me zou aanspreken maar toch is zij een van mijn favoriete schrijfsters geworden

Colleen Hoover, de populairste New Adult-auteur van het moment, laat in 9 november opnieuw zien waar ze goed in is. Dit verhaal strekt zich uit over vijf jaren, waarin hoofdpersonen Fallon en Ben elkaar ieder jaar treffen op, jawel, 9 november. De eerste ontmoeting is op het vliegveld, waar ze de hele dag met elkaar doorbrengen. Ieder jaar ontmoeten ze elkaar ook weer op diezelfde plek.

Hou je mond

1001004007114768.jpgOh boy wat heb ik tranen gelachen bij dit boek. Heerlijk luchtig en met zoveel humor dat je er buikspieren van krijgt. Een van mijn favoriete summer reads. P.S. wisten jullie al dat dit boek op het moment wordt verfilmd?

Emma heeft, zoals alle jonge vrouwen ter wereld, een paar geheimpjes. Voor haar ouders, haar vriend, haar collega’s. Zo werd ze ontmaagd in de logeerkamer terwijl haar ouders een film zaten te kijken en ze vindt haar vriend Connor een beetje op Ken lijken. Die van Barbie en Ken.
Ze geeft de plant van haar irritante collega sinaasappelsap – bijna dagelijks – en haar string doet pijn. Emma is altijd nerveus als ze moet vliegen. Daarom vertelt ze al haar geheimen zomaar aan een ardige vreemde man die naast haar in het vliegtuig zit. Tenminste, Emma denkt dat het een vreemde is. Want wanneer ze de volgende dag op haar werk komt… Sophie Kinsella is bestsellerschrijfster en journaliste. Ze woont in Londen. Ze heeft weinig grote geheimen, behalve dat ze niet dol is op vliegen.

De Selectie

selection-series-for-blogOhhh ja, ook deze boeken horen bij mij absoluut in de zomer maanden. Bij deze serie is het van “hate it or love it” maar ertussen bestaat haast niks. Waar Lili deze serie niet echt heel gaaf vond, was ik er best verliefd op. Of laat ik zeggen op de eerste 3 delen. Heel makkelijk geschreven en niet echt diepgaand. Perfect voor op het strand of in de tuin.

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.


Fall

125957-full-size-fall-wallpaper-for-desktop-1920x1200

De Herfst. Wees nou eerlijk. Het is toch wel een van de mooiste seizoenen van het hele jaar. De bladeren kleuren, de temperaturen worden weer iets aangenamer en de avonden worden langer. Dit betekend kaarsen aan, deken over je heen leggen, een warm kop thee maken en lekker wegzakken met een goed boek. Dit is de seizoen waar ik weer meer lees dan ik de voorgaande manden.  In deze periode van het jaar heb ik eigenlijk vaak zin in van die vaag verhalen. Beetje Thriller achting ofzo. Van romantiek hoef ik dan echt even niks te weten. Hoe vager het verhaal hoe beter maar dan ook weer niet echt fantasy . Ik laat je hieronder zien welke boeken het dan zo ongeveer zijn:

Fataal Spel

Fataal spel_thumb_248x380Jep dit is zeker een boek wat ik in de herfst zou lezen. lekker spannend en heel erg vaag. Ik heb van dit boek echt genoten en was er helemaal weg van.

Wat voor een ziek spelletje is dit? Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

Neverworld Wake

9200000091698726Ohhhh wat een geweldig boek was dit zeg. Precies wat ik nodig heb in deze tijd van het jaar. Je kon het zo vaag niet bedenken in dit boek maar het geeft wel een hele goeie boodschap mee. Ik was er tenminste helemaal weg van.

Beatrice heeft haar vrienden al een jaar niet meer gezien. Ooit vormden ze een hechte groep en waren ze populair op school, tot de onverwachte, mysterieuze dood van een van hen alles veranderde. Wanneer ze wordt uitgenodigd voor een besloten feestje met de oude groep besluit ze te gaan, in de hoop meer te horen over de dood van Jim. Maar in de loop van de avond merkt ze dat ze te ver uit elkaar zijn gegroeid en geeft ze de hoop op dat ze ooit zal weten wat er toen is gebeurd.

Dan wordt het ochtend. Het stormt hard, en er klopt een mysterieuze man aan. Hij vertelt iets wat niet waar kan zijn: de vijf vrienden zitten vast in de tijd, een probleem dat alleen kan worden opgelost als ze een gruwelijke beslissing nemen. Voor Beatrice is dit de laatste kans om achter de waarheid te komen, en haar enige kans om te kunnen overleven. De Neverworld Wake is begonnen.

 

De Eliminatie

9789000359066_VRK-1

Dit was echt een heel ziek boek. Hoe je op zoiets komt is me nog steeds een groot raadsel. Ik geloof ik heb dit boek binnen enkele uren uitgelezen en moet zeggen: het is me nog steeds bijgebleven want dit verhaal laat duidelijk zien hoe wij mensen daadwerkelijk in elkaar zitten.

Wanneer de zestienjarige Chleo van Doren wakker wordt in een vochtige garage, weet ze meteen dat het mis is. Ze is opgesloten met negen anderen, waaronder een junk, een miljonair, een oude man in een rolstoel en een baby. Elimineer de helft om de anderen te laten leven, luidt de boodschap. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent, als je dat zelf eigenlijk niet vindt?


Winter

winter-wallpaper-12

Jep, de beste tijd van het jaar. Buiten is het heerlijk koud, binnen staat de kachel aan en natuurlijk zitten de feestdagen eraan te komen. Ik hou hier zo van. Van mij mag het altijd winter blijven en dan met name de tijd rond de kerst waar alles schitterend is viseert met lampjes en lichtjes. Ach….. wat heb ik er weer zin in.  In deze tijd van het jaar ben ik eigenlijk alleen maar boeken aan het lezen die ook een beetje met de winter te maken hebben. Romantische contemporary’s of gewoon waar het in het boek ook winter is. Ik weet niet wat het precies is maar ik kan me moeilijk inleven in een boek die ik in de winter lees waar het volop zomer is. Nee , dan leg ik het aan de kant en zoek een nieuw boek. Dit jaar staan er ween een paar leuke boeken op mijn TBR lijst die ik je sowieso wil laten zien:

De Notenkraker

de-notenkraker-dutch-eta-hoffmann-illustrated-by-sAch wat ik hou ik toch van verhaal. Elk jaar lees ik het weer en dit jaar wordt het weer de versie die Blossom Books heeft uitgebracht. Dit boek bevat prachtige illustraties waar je je weer kind voelt.

 

 

Kat over de drempel

380073Dit boek heb ik serieus al jaren in de kast staan en deze winter ga ik hem echt lezen. Ik kijk er al heel lang naar uit want ook dit boek schijnt heerlijk te zijn om in de wintermaanden te lezen.

Alfie is dakloos, aan zijn lot overgelaten nadat zijn lieve oude bazin is overleden. Hij kan niet wennen aan een leven met voortdurende gevaren, honger en dorst, kou en eenzaamheid. Na veel omzwervingen besluit hij te blijven wonen in een gewone straat.

De bewoners van de straat hebben zo hun eigen sores, verdriet, heimwee, onzekerheid, eenzaamheid… Ze zijn niet allemaal even blij met de komst van Alfie, het grijze katje dat op zoek is naar een nieuw thuis. Maar Alfie heeft zijn eigen agenda en brengt vertrouwen, vriendschap en liefde terug in de straat.

Een dag in december

9200000095082762Ik zag dit boek afgelopen jaar overal voorbij vliegen en dus moest ik hem gewoon echt hebben. Ik hou van die zoetsappige verhalen tijdens de feestdagen. Lekker cliché en heerlijk om weg te dromen.

Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze voélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment… en dan rijdt de bus door.
Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?


Apart of niet? Ik vind van wel want zoals je ziet heeft het wel met de seizoenen te maken. Ik geniet er wel van want zo is mijn smaak wat boeken betreft lekker door elkaar heen en lees ik dus niet alleen een genre.Zo is het jaar heerlijk verdeelt vind je niet?

Hoe zit het bij jou? Herken je het wel een beetje of totaal niet?

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s