Bookish posts

Een boekenserie die vertaald moet worden

Hoi lieverds allemaal,
zoals jullie weten lees ik ook heel wat Duitse boeken en deze serie is een van de beste die ik tot nu toe heb gelezen. Deze serie is mij van alle boeken die ik tot nu toe heb gelezen het meest bijgebleven en vind dat ik deze ook weer eens in het zonnetje moet zetten want ik hoop nog steeds dat deze ooit vertaald gaat worden in het Nederlands of Engels.

Morgentau
9783551315953_1511872492000_xxl,,De aarde ligt onder een dikke deken van sneeuw, ijs en overal is het koud. Slechts een kleine plek van de wereld is bewoonbaar, waar de godin van de aarde genaamd Gaia de laatste levenden mensen  heeft neergezet. Ook Maya Jasmine Morgentau leeft hier, een van de goddelijke beschermers. Elke honderd jaar, word onder hen een meisje gekozen om de balans van de natuur te behouden. Dit gekozen meijse maakt kennis met de vier speciale zonen van Gaia, lente, zomer, herfst en winter. Een van hun moet zij na 4 weken kiezen om te trouwen en eeuwig bij hem te blijven. Maar elk van de zonen heeft zijn sterke en zwakke punten. Als Maya de uitverkorene zou worden,voor wie zou ze gaan kiezen?”
Abendsonne

51IZM-cp5SL._SX319_BO1,204,203,200_

Nooit had Dahlia kunnen dromen dat ze op een dag zou uitgroeien tot de uitverkorene van de seizoenen. Als een gewone dochter van de laatste bewoonbare stad op aarde, is ze geen goddelijke beschermer die de kans krijgt om uitverkoren te worden. Dahlia is een meisje van het veld, waar ze lavendel plukt en haar familie ondersteund. Maar deze keer is het plan van de godin Gaia duidelijk: Gaia vraagt deze keer om een meisje uit Hemera die na haar vier zonen wordt gestuurd. Mocht Dahlia de uitverkorene zijn,voor wie zou ze moeten kiezen? De speelse lente, de zelfzekere zomer, de diepgaande herfst of de gesloten winter ?
Nachtblüte
d99c4357fb065f6e898df1e4894c87f9Ilea Sola Zomerkind is een dochter van de seizoenen. Ze kan het licht breken en een  warme bries oproepen. Elke keer als Ilea haar krachten inzet word verandert het brunette haar in stralend blond. Ze is niet het enige seizoenenkind, omdat de godin Gaia haar zonen heeft toegestaan om op de aarde bij te mensen te mogen zijn en toch is het iets speciaals, omdat ze alleen afstammt van de zomer. En zo is hun huis ook het degene,wat de zomer God voor zijn verblijf gekozen heeft. Maar toen Sol een ernstig ongevallen krijgt, moeten ze ook een andere God beherrbergen: Aviv, de lente. De enige God die vijfhonderd jaar afstand heeft genomen van de vrouwen en de aarde ...
Tagwind

51uSPxfawuL._SX319_BO1,204,203,200_

Yannis Tagwind is niet alleen een van de meest aantrekkelijke vrijgezellen in Hemera, maar is ook veruit de meest hartelijke en warmhartige man die ooit onder heeft bestaan. Met een bewonderenswaardige charakter zorgt hij voor zijn broers en zussen en ook voor het jongste kind van de goden.Hij zou zijn leven onmiddellijk opgeven voor zijn gezin. Terwijl zijn familie de hoop heeft,dat hij spoedig op zoek gaat naar een Vrouw. Waarbij zijn hart aan iemand anders toebehoort maar die iemand mag hij niet liefhebben.Niet alleen scheiden die twee  werelden van leeftijd, staat die persoon ook nog bekend om zijn gebrek aan liefde.
Maar Yannis zou de loop van de aarde en geschiedenis veranderen …

Ik ben het boek (Morgentau) al vaker tegen gekomen op Instagram van Duitse bloggers en door de samenvatting trok het meteen mijn aandacht. Ik heb nog nooit boeken gelezen waar de seizoenen in het middenpunt van een verhaal stonden.
Omdat ik ,,The Selection” van Kiera Cass had gelezen, dacht ik dat het net zo een opbouw zou zijn als deze boekenserie. Man wat had ik me hierin vergist.
 Toen ik erin begonnen ben moest je eerst wennen aan de wereldopbouw zoals die werd beschreven in het boek. Ik wist ook niet op welke plek dit allemaal ging spelen.(wat later Scandinavië bleek te zijn)
 Hier was ik al heel verbaast over, meest zie je van een Duitse schrijfster dat ze toch Amerika pakken of dan Duitsland.
 Later in het boek maak je kennis met de 4 seizoenen (Aviv-lente; Sol-zomer; Jesien-herfst;Nevis-winter)en oh boy wat zijn ze leuk. Meest heb ik in een boekenserie 1 of 2 favoriete character’s  maar hier heb ik toch echt 4. Ongelofelijk hoe Jennifer de  jongens zo verschillend kon maken maar toch iedereen perfect op een eigen manier.
Jullie kunnen het wel raden, ik had boek 1 dan ook binnen 1 dag uit. Vanaf boek 2 (Abendsonne) moest ik verder lezen op mijn Kobo, omdat de boeken toen nog niet waren gedrukt.
De schrijfstile van deze serie is lekker luchtig met heel veel humor. Ook voor Nederlandse boekenliefhebbers zou het te doen zijn. Het is in wat ik zeg ,,makkelijk duits” geschreven.
In totaal heb ik er denk ik 5 dagen over gedaan om alle boeken te lezen. Ik was zo verliefd en verslaafd aan deze boeken.
Ik denk dat als de boeken vertaald zouden worden, heel veel mensen ook verliefd op gaan worden. Ik ben het geworden & mijn wereld ging stuk toen ik de laatste pagina´s ging lezen, omdat ik wist dat het nu tochecht het einde was. Stiekem moest ik ook echt huilen.
Ik weet dat de kans klein zou zijn dat deze fantastische serie ooit vertaald gaat worden, maar ik geef de hoop niet op.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s