TV & Series

Movie Review- Dumbo

Goedemorgen lieverds allemaal,

vandaag heb ik weer een movie review voor jullie klaar staan want onlangs heb ik de nieuwe Disney film Dumbo gekeken. Hier keek ik al erg naar uit want ik was vroeger een heel groot fan van de tekenfilm en was dus benieuwd of deze net zo goed is dan de oude versie.In deze post vertel ik je alles erover. Lees je mee?


Regie Tim Burton
Producent Justin Springer
Rich Moore
Ehren Kruger
Katterli Frauenfelder
Derek Frey
Scenario Ehren Kruger
Gebaseerd op Dumbo (1941)
Dumbo van Helen Aberson en Harold Pearl
Hoofdrollen Colin Farrell
Michael Keaton
Danny DeVito
Eva Green
Muziek Danny Elfman
Montage Chris Lebenzon
Cinematografie Ben Davis
Productiebedrijf Walt Disney Pictures
Tim Burton Productions
Infinite Detective Productions
Secret Machine Entertainment
Distributie Walt Disney Pictures
Première 11 maart 2019 (Los Angeles)
Vlag van België 27 maart 2019
Vlag van Nederland 27 maart 2019
Genre Fantasy / Avontuur
Speelduur 112 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Opbrengst US$ 129,5 miljoen[1]

Holt Farrier was ooit een succesvolle circusartiest tot hij naar het front trok ten tijde van de oorlog en als een veranderd man terugkeerde. Hij wordt ingehuurd door circuseigenaar Max Medici om voor de pasgeboren olifant Dumbo te zorgen, die over enorme oren beschikt en hierdoor het mikpunt van spot is. Wanneer Holts kinderen erachter komen dat Dumbo kan vliegen besluiten de ondernemer V.A. Vandevere en de trapezewerkster Colette Marchant om van Dumbo een ster te maken.

maxresdefault.jpg

Mijn mening:

Als eerste moet ik zeggen dat ik vanaf het begin helemaal weg was van deze Dumbo. Kijk dan hoe schattig deze animatie van hem is geworden.

Toen de film begon had ik dan ook best wat verwachtingen aangezien de nieuwe Disney films allemaal best gaaf waren. Snel kwam ik hier achter dat het verhaal niet alleen om Dumbo draait maar ook veel om de circus en alles eromheen. Ik had graag gezien dat ze zich toch meer op Dumbo hadden gericht dan de echte mensen in de film. Dit vond ik erg jammer om eerlijk te zijn want juist in de tekenfilm waren er amper mensen en draaide alles om de dieren. Dit is dan ook een groot minpunt.

Ook een minpunt is dat ik vind dat het verhaal nog best duister is geworden. Wat ik eigenlijk niet anders had verwacht want Tim Burton was de regisseur maar alsnog denk ik dat dit voor sommige kinderen niet echt de juiste film is om te kijken en ze er wat nachtmerries aan over houden.

Een super pluspunt is dat ze de belangrijke delen uit de tekenfilm wel in deze hebben gezet zoals de emotionele scene met Dumbo en zijn moeder, de veer waarmee Dumbo denkt te kunnen vliegen of de roze olifanten.

Alles met al een goeie film die wel degelijk de oude tekenfilm weergeeft maar helaas toch een eigen draai heeft gekregen waardoor ik het super jammer vind. Door al die minpunten krijgt Dumbo van mij 3 sterren.

58738761f3a71010b5e8ef45

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s